Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Pametni telefoni postaju univerzalni daljinski upravljači

Pametni telefoni postaju univerzalni daljinski upravljači

remotecontrolPočinju se pojavljivati pametni telefoni s ugrađenom infrared tehnologijom koji bi mogli zamijeniti daljinske upravljače. Moguće je preuzeti besplatnu aplikaciju za daljinsko upravljanje za sve iOS i Android uređaje, no ona nudi ograničen broj opcija za kontrolu.

Sony je prvi implementirao univerzalni koncept daljinskog upravljanja u tablet. Pomoću infrared tehnologije moguće je upravljati televizorom i ostalim uređajima koji podržavaju infrared.

remote-control2

HTC-ov pametni telefon One jedan je od pametnih telefona koji može poslužiti kao daljinski upravljač. Tipka za uključivanje i isključivanje na vrhu telefona također služi i kao izvor infrared svjetla. Telefon ima ugrađenu Sense TV aplikaciju, te se može podestiti tako da upravlja televizorom i da se programski vodič pojavljuje na zaslonu pametnog telefona. HTC nudi i sučelje za programiranje aplikacija tako da programeri mogu sami napraviti aplikaciju za daljinsko upravljanje TV-om.

Posljednji proizvođač koji je ugradio infrared tehnologiju u pametni telefon je LG. Za sada iz LG-a nema detaljnih informacija o konkretnom modelu telefona, no nagađa se da će se prvi LG pametni telefon sa infrared tehnologijom i softverom za upravljanje TV-om naći u prodaji ovoga ljeta.

Izvor: FlatpanelsHD

 

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

One comment

  1. Molim objasnjenje imali koji pilot aplikacija da moze na stari tip tv star 10g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*