Audio-video uređajiMobiteli i tabletiVijesti

Pametni telefoni postaju univerzalni daljinski upravljači

remotecontrolPočinju se pojavljivati pametni telefoni s ugrađenom infrared tehnologijom koji bi mogli zamijeniti daljinske upravljače. Moguće je preuzeti besplatnu aplikaciju za daljinsko upravljanje za sve iOS i Android uređaje, no ona nudi ograničen broj opcija za kontrolu.

Sony je prvi implementirao univerzalni koncept daljinskog upravljanja u tablet. Pomoću infrared tehnologije moguće je upravljati televizorom i ostalim uređajima koji podržavaju infrared.

remote-control2

HTC-ov pametni telefon One jedan je od pametnih telefona koji može poslužiti kao daljinski upravljač. Tipka za uključivanje i isključivanje na vrhu telefona također služi i kao izvor infrared svjetla. Telefon ima ugrađenu Sense TV aplikaciju, te se može podestiti tako da upravlja televizorom i da se programski vodič pojavljuje na zaslonu pametnog telefona. HTC nudi i sučelje za programiranje aplikacija tako da programeri mogu sami napraviti aplikaciju za daljinsko upravljanje TV-om.

Posljednji proizvođač koji je ugradio infrared tehnologiju u pametni telefon je LG. Za sada iz LG-a nema detaljnih informacija o konkretnom modelu telefona, no nagađa se da će se prvi LG pametni telefon sa infrared tehnologijom i softverom za upravljanje TV-om naći u prodaji ovoga ljeta.

Izvor: FlatpanelsHD

 

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!