FilmoviVijesti

Otvoren 14. tjedan češkog filma u Movieplexu

Sinoć je u Movieplexu u Centru Kaptol projekcijom filma Povratne boce započeo 14. tjedan češkog filma u organizaciji Veleposlanstva Republike Češke i Movieplexa.

Reviju suvremene češke filmske produkcije prigodnim govorima otvorili su češki veleposlanik Karel Kühnl i Martin Milinković, izvršni direktor Continental filma. Gospodin Milinković iskoristio je prigodu da izrazi zadovoljstvo što se Tjedan po prvi puta održava u Movieplex kinima, dok je gospodin Kühnl kratko najavio filmove koje će posjetitelji moći pogledati tijekom odrzavanja Tjedna. Naglasio je kako je riječ o filmovima koji su svoju kvalitetu dokazali brojnim osvojenim nagradama, ali i to da je kriterij odabira filmova za ovu prigodu bio i broj gledatelja u Českim kinima. Istaknuo je kako je film kojim je otvoren 14. tjedan ceskog filma, Povratne boce, u Češkoj imao više od milijun gledatelja. Izražavajući nadu kako će ovaj film ostvariti jednak uspjeh i u Hrvatskoj, obzirom da je otkupljen za redovito prikazivanje, češki je veleposlanik najavio i održavanje Tjedna češkog filma u Splitu od 20. listopada.

Svečanom otvorenju nazočili su brojni uzvanici iz diplomatskog kora te velik broj novinara, a važnost ove kulturne manifestacije dokazao je i dolazak predsjednika Stipe Mesića sa suprugom.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!