Kratke vijestiMobiteli i tabletiTabletiVijesti

Disney razvija taktilni zaslon

Tactile-BumpDisney zasigurno nije jedino poduzeće koje provodi istraživanja na području zaslona na dodir, ali se ističe po velikim ulaganjima u razvoj zaslona koji osim slike, reproduciraju i osjećaj dodira konkretnog objekta na slici.

Tehnologija se naziva ”tactile touch” i mogla bi svoju primjenu naći u tabletima budućnosti. Njome bi bilo moguće osjetiti tipkovnicu pod prstima ili površinu objekta na zaslonu tableta.

touchthingsDisney je razvio tehniku kojom se mali, električni impulsi šalju preko zaslona na vrhove prstiju. Impulsi mogu imitirati otpor, površine i teksture, te tako do određenog stupnja oponašati stvarne objekte i zavarati mozak. Impulsi su kontrolirani dinamički, pa operativni sustav njima upravlja bez kašnjenja. Iako je ova ideja poznata već od ranije, nikada nije zaživjela u praksi. Ostaje za vidjeti može li Disney to promijeniti.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!