Home » Sajmovi elektronike » IFA - Berlin » Philips pokazao impresivnu budućnost Ambilight rasvjete – Afterglow

Philips pokazao impresivnu budućnost Ambilight rasvjete – Afterglow

philips-new-ambilight

Philips je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu predstavio nove linije televizora serija 7000, 8000 i 9000 s Android operativnim sustavom i Ultra HD rezolucijom ekrana, opremljene Ambilight LED rasvjetom. Novi televizori pogonjeni Androidom bi trebali biti brži – barem na razini aktualnih lidera u Smart TV platformama. Ipak, najviše nas je impresionirala najava za Ambilight nove generacije, a koji je prezentiran u video snimci na samom kraju konferencije za novinare.

Za razliku od svih dosadašnjih Ambilight rješenja, a koje su na zid iza televizora projicirale boje ovisno o bojama sadržaja na zaslonu, novi Ambilight bi trebao biti daleko precizniji i po prvi puta bi trebao prikazivati i objekte. Na promotivnoj snimci nazvanoj Afterglow, gdje se skijaši opremljeni LED rasvjetom spuštaju niz snježno bijele padine po mraku, jasno se može vidjeti ovaj efekt koji bi mogao još povećati percepciju veličine slike – mnogo više nego postojeće varijante. Novu generaciju Ambilighta možete zamisliti kao da se iza televizora nalazi projektor širokog raspona, no namjerno krivo podešenog fokusa tako da su svi objekti mutni.

Nedefinirane boje na zidovima sada bi trebale poprimiti oblik i u odgovarajućem ambijentu kreirati mnogo bolju atmosferu. Efekt će varirati od sadržaja koji će se gledati i moguće da će biti impresivniji u dokumentarnim materijalima nego u filmovma, no to će testovi pokazati.

Na samom kraju videa naveden je datum 19. listopada 2014. godine i link na Philipsov YouTube kanal – na taj dan očekujemo više informacija o Philipsovom Afterglowu – uzbudljivoj budućnosti Ambilight rasvjete.

philips-new-ambilight-teaser

 Kompletna konferencija za novinare (P.S. povećajte glasnoću jer je video tih):

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*