Vijesti

Samsung najavljuje 3D HD televizore

3D effectSamsung će u ožujku ove godine lansirati dva plazma HDTV zaslona koji će biti u mogućnosti prikazati 3D slike.

Samsung je ovo najavio na CES sajmu u Las Vegasu prošli tjedan, a na presici 10. siječnja su predstavnici Samsunga otkrili dimenzije tih modela: jedan će biti 42, a drugi 50 inča.

Charles Park, čelni čovjek Samsung-ove jedinice za plazma zaslone je rekao da se još uvijek utvrđuje cijena 3D HDTV modela, no obećao je da ona neće biti oznake “Premium”, što u prijevodu znači da neće biti skuplja od plazmi koje ne krasi 3D mogućnost.

Za postizanje 3D efekta Samsung će isporučivati s plazmama 3D naočale i specijalni softver. Kako bi se postigao 3D efekt, korisnici će morati instalirati softver na PC i spojiti ga na plazmu, što nije baš praktično za mnoge, a i pitanje je koliko će vjeran 3D efekt biti. Do sada je bilo mnogo pokušaja postizanja 3D-a i skoro svi su propali – em takve naočale jako umaraju oči (autor ovih redaka je kupio Safari 3D DVD i nakon 45 minuta gledanja jedno oko je bilo puno krvavih kapilara, a ni drugo nije bilo puno dalje od tog stanja), em je količina video sadržaja jako ograničena, a tu je i visoka cijena koja odvrati većinu kupaca.

Park je rekao da Samsung radi na rješenju koje bi eliminiralo potrebu za PC-jem, a hoće li u tome uspjeti znati ćemo u ožujku.
Izvor: tvpredictions.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!