Home » Vijesti » Samsung najavljuje 3D HD televizore

Samsung najavljuje 3D HD televizore

3D effectSamsung će u ožujku ove godine lansirati dva plazma HDTV zaslona koji će biti u mogućnosti prikazati 3D slike.

Samsung je ovo najavio na CES sajmu u Las Vegasu prošli tjedan, a na presici 10. siječnja su predstavnici Samsunga otkrili dimenzije tih modela: jedan će biti 42, a drugi 50 inča.

Charles Park, čelni čovjek Samsung-ove jedinice za plazma zaslone je rekao da se još uvijek utvrđuje cijena 3D HDTV modela, no obećao je da ona neće biti oznake “Premium”, što u prijevodu znači da neće biti skuplja od plazmi koje ne krasi 3D mogućnost.

Za postizanje 3D efekta Samsung će isporučivati s plazmama 3D naočale i specijalni softver. Kako bi se postigao 3D efekt, korisnici će morati instalirati softver na PC i spojiti ga na plazmu, što nije baš praktično za mnoge, a i pitanje je koliko će vjeran 3D efekt biti. Do sada je bilo mnogo pokušaja postizanja 3D-a i skoro svi su propali – em takve naočale jako umaraju oči (autor ovih redaka je kupio Safari 3D DVD i nakon 45 minuta gledanja jedno oko je bilo puno krvavih kapilara, a ni drugo nije bilo puno dalje od tog stanja), em je količina video sadržaja jako ograničena, a tu je i visoka cijena koja odvrati većinu kupaca.

Park je rekao da Samsung radi na rješenju koje bi eliminiralo potrebu za PC-jem, a hoće li u tome uspjeti znati ćemo u ožujku.
Izvor: tvpredictions.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*