Audio-video uređajiOLEDVijesti

LG OLED55B7 vs Philips 55POS9002 – dvoboj UHD OLED TV-a

philips-55pos9002-vs-lg-oled55b7

Teško je bilo prošetati paviljonima berlinskog IFA sajma bez da ih se uoči. Od ove godine ih nudi više proizvođača nego ikad, a mogu se i doslovno nalijepiti na zid. U visokoj klasi apsolutni su pobjednici kad je kvaliteta slike u pitanju. Svi priželjkuju da im cijena bude još prihvatljivija i da su dostupni u manjim dijagonalama. Pogađate, radi se o OLED televizorima, a mi smo sretni jer možemo najaviti usporedni test dva vrlo popularna modela – LG-jev 55B7 i Philipsov 55POS9002.

Za početak zahvaljujemo predstavništvima LG Electronicsa i Philipsa u RH što su nam osigurali televizore za potrebe testiranja. Testiranje je već u tijeku, a recenzija (najprije na engleskom) će biti objavljena kroz 2 tjedna. Za oba televizora će biti objavljene i postavke nakon kalibracije (SDR) na našem YouTube kanalu.

Prvi dojmovi su izvrsni. Oba televizora pružaju sjajnu kvalitetu slike za SDR i HDR, standardnu i visoku rezoluciju, uz glatko izvođenje 24p materijala i solidno skaliranje na nativnu UHD rezoluciju. U najpreciznijim predlošcima Philips ima vidno oštriju sliku zbog agresivnije postavke oštrine, no igranjem sa Super Resolution opcijom na B7 OLED TV-u može se postići podjednako dobar rezultat. Za gledanje SD i HD sadržaja nije naodmet poigrati se s oštrinom s obzirom da će moderni televizori taj posao odraditi vrlo korektno, bez da slika djeluje neprirodno i da kvari dojam. Naravno, to sve vrijedi ako se ne pretjera s intenzitetom.

Iako još nismo napravili kalibraciju, kad smo podesili oba televizora “na oko” i ugasili Ambilight na Philipsu, bez sumnje možemo staviti znak jednakosti na kvalitetu slike. To i ne čudi previše s obzirom da je temelj oba modela LG Displayev WRGB OLED panel, uz obradu signala na visokom nivou. Slijede testovi jako komprimiranih sadržaja (npr. kakav možete pronaći na IPTV-u kod pojedinih operatera) pa ćemo detaljno provjeriti hoće li P5 procesor i u Philipsovom modelu u ovom segmentu pokazati vidljivu prednost. Također će tu biti i analize HDR performansi – HDR10 materijalima na oba modela plus Dolby Vision HDR na LG-jevom modelu.

LG B7 krasi webOS 3.5 platforma koju je pravi užitak koristiti u kombinaciji s Magic remote daljinskim upravljačem. S druge strane, Android M na Philipsovom modelu nudi pregršt opcija i praktički neiscrpan izvor aplikacija, a tu je i daljinski upravljač s QWERTY tipkovnicom za jednostavan unos teksta.

Video priloge raspakiravanja i instalacije oba modela možete pronaći niže:

HD Televizija recenzije televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

39 komentara

  1. Bit ce zanimljivo vidjeti, koliko se moze izvući maximum na Lg Oled, jer Philips je malo preskup, pa u startu otpada.

    1. Pa Philips, je ovog trenutka za samo oko 200 evra skuplji. Što nije veliko.A imao je nešto vremena nazad, jednaku cjenu kao Lg..A imače opet.

          1. Palil se i gasila sama, pa se pojacavala do kraja, kao da je duh u njoj, a software, da ne pricam. Sporo, pa svako malo iskljucivati iz struje itd.

            1. Da pokoji televizor 2014 ili 2015 godište su imali problem sa Softwerom ili sa Androidom. Ali modeli 2016 ili 2017, nemaju više tih problema.Softwer je sada oprimiziran, i Android 6.0/7.0 radi dobro. Tako, da što se tiče paljenja, gašenja itd..tih problema više nema..

  2. Bas me zanima recenzija, po nekim stranim recenzijama LG c7 je bolje prosao od Philipsa, ali me najvise zanima kalibracija, da podesim vise sliku mada, i ovako ubija.

  3. Dok ti uradis recenziju B7 izaci ce B12, hahahahah
    To sa ostrinom pa philips je poznat po tom dizanju ostrine u nebo, nerealno vjestacki napucana slika.

    1. Evo sad ide kraju polako – cekao sam da mi stigne OPPO UDP-205 da mogu probati Dolby Vision. Nego, jesi kupio LG UP970? Vidim sad mu je pala cijena na nekih 1600 kn preko Amazona DE.

  4. Nisam, imam sada nekih obaveza oko prodaje kuce, valja arapu pare uzeti, hahaha
    Kada stigne zima kupujem obavezno, sada sam kupio Denon AVR-X4300H, i 9.2 Klipsch reference zvucnike tako da sam svu lovu skrsio, ali bit ce uskoro za uhd, mada imam problem u Sarajevu ko nadje film ja mu spomenik napravim za zivota, hahahah

  5. Ako ima neka dobra dusa koja dolazi u sarajevo da mi ponese taj uhd up970 dobit ce na kafu 25e, jer ga ovdje nema, i nemogu ga strucnjaci nabaviti, a ovi iz vana uzimaju marzu 100%

          1. Ja bi najviše volio oko 45 ”. Čitao sam da je LG za ovu godinu najavio novi način proizvodnje panela, a kao glavna prednost je navedeno da će se moće isplativo sijeći na manje dijagonale. Čudno je da kad god čitam neke izvještaje sa CES-a, IFA-e i ostalih sajmova, svi pitaju o manjim OLED-ima, a oni nikako da se poajve. Znam da je problem u isplativom siječenju panela, ali ako postoji toliki interes, uvjek se nađe računica.

  6. Mene je Samsung danas dobro nasmijao. U jednoj trgovini na QLED zaljepljena je naljepnica, kako ovaj tv nemoze dobiti Burn-in, kako ljude varaju, kao da nije to lcd.

    1. vidio ovaj lg oled..nisu ni oni bas čist…kako muljaju kad pokazuju koja je razlika u bojama kad je hdr off i hdr on…malo su pretjerali

        1. meni je pol od toga………
          kad prestanu stancati nove modele svaka 3 mjeseca i kad top model bude top model sa postenom podrskom kojem nece nakon godinu dana faliti 2 prikljucka i 3 codeca onda cu opet poceti razmislajati o njima.

  7. Jednostavno se na momente, vidi zadrževanje slike. Isto što je bilo i kod plazma televizora.Probali smo par sadržaja, i na nekima se dešavalo ovo..Jednostavno mislim, da Lg procesor nema snage, da sprocesira to bez problema..Kod Panasonica, Sonya i Philipsa, nije bilo tih problema.

    1. Koju drogu trosis, pricas glupsti, ima 55c7 i nema nikad sekunde problema sa stacinom slikom, ili tim zadrzavanjem koje ti spominjes, ili se skini sa droge, ili potrazi strucnu pomoc, ali ne seri vise sa tim glupostima , i mahalskim pricama.

      1. Malo se smiri.Pričam za B7, C7 nismo probavali..A treba ovdje reči, da na jednom može , da radi sve bez problema a na drugom neče:) Kod proizvodnje televizora, nije nijedan televizor identičan drugome:)

  8. @Rx
    Šta te muči..? Pa ako ti se ne sviđaju moja zapažanja, možeš i ti otiči:) Trebalo bi tebe banat zbog žaljenja..!

  9. Ne treba se obazirati na svakakve komentare. Kada Darko uskoro napravi recenziju, sve će biti čisto i jasno, a ne rekla ,pa kazala. Kolega mi ima 55C7. Gledali smo par filmova i igrali na PS4, pa mogu samo napisati, da je Oled brutalno dobar.

  10. Ne obraćaj mi se više! nemas pravo da siris lazi i da blatis Darka na drugim forumima pod nick: majstor2 i garfield1….dajem ban sam sebi ( razlog smaras)…

  11. @rx
    Niko nikoga ne blati, i ne širim nikakve laži:)) To je fikcija u tvojoj glavi..Pošto se bavim televizorima, mogu reči, da znam malo više od tebe šta je istina a šta ne:)

  12. Da li je Sony Oled bolji od Lg ili Philipsa? Znam, da je pre skup, ali koliko je bolji. Jedino mislim , da su boje puno ljepse na Sony.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!