Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Novi ultra tanki Philips-ov LCD HDTV 42PFL9664H [PR]

Novi ultra tanki Philips-ov LCD HDTV 42PFL9664H [PR]

philips-42pfl9664h_2

Nakon nedavnog testa modela serije 8000 (42PFL8404H), Philips je predstavio model serije 9000, a koji uz sve prednosti koje smo susreli kod prethodne serije (NetTV, WiFi mreža, MPEG4, fullHD rezolucija) posjeduje vrlo male dimenzije – dubina iznosi svega 46 milimetara, a okvir je širok tek 25 milimetara. Minimalizam za sobom povlači i nešto višu cijenu, a koja iznosi 12.990,00 kuna prema zadnjim informacijama. Više slika i kompletnu objavu za medije provjerite u nastavku. Nadamo se skorom testu u kojem ćemo provjeriti koliko je uistinu opravdana cijena ovog novog Philips-ovog modela.

Zagreb – Philipsov novi ultra tanki LCD TV prijamnik 42PFL9664H, dijagonale 42 inča (106 cm), ističe se kako vrhunskom kvalitetom slike tako i atraktivnim minimalističkim dizajnom. Sa samo 46 milimetara dubine, ovaj model jedan je od najtanjih Philipsovih LCD-a, a minimalističkom izgledu pridonosi i vrlo tanak okvir prijamnika koji je širok tek 25 milimetara. Nenametljiv elegantan dizajn čini ovaj LCD idealnim izborom za svaki interijer u koji će se vrlo lako uklopiti.

philips-42pfl9664h

Iako vrlo tanak, Philipsov LCD na najvišoj je razini kada se radi o kvaliteti slike i zvuka te dodatnim mogućnostima. Opremljen NetTV-om i bežičnom WiFi mrežom, Philipsov novi LCD spreman je za pristup internetu i pregledavanje omiljenih internetskih stranica na velikom TV ekranu. Odlična HD kvaliteta slike i bez set top boxa osigurana je MPEG4 tunerom te Full HD ekranom rezolucije 1920x1080p.

Kako bi se svako gledanje omiljenog filma pretvorilo u potpuni audio video užitak, Philips je i u ovaj model ugradio sve najbolje patentirane tehnologije. Za novu dimenziju gledanja zaslužna je prvenstveno Ambilight Spectra 2 tehnologija koja produljuje svjetlo s ekrana na okolne zidove automatski prilagođavajući boju i jačinu osvjetljenja prema slici na ekranu. Na taj način, osim što smanjuje umor očiju, pruža poseban osjećaj udubljenosti u sliku i jedinstveno iskustvo gledanja.

Vrhunska kvaliteta slike postignuta je upotrebom nekoliko tehnologija. Jedna od njih je i Perfect Pixel HD Engine koja poboljšava svaki dolazni piksel prema pikselima u njegovom okruženju stvarajući potpuno prirodnu te čistu i jasnu sliku bez smetnji neovisno o izvoru sadržaja (multimedijalni, standardni, HD). Eliminiranje trzaja slike i halo efekta postignuto je Perfect Natural Motion tehnologijom koja udvostručuje broj kadrova osiguravajući glatko kretanje i vrhunsku oštru sliku. Slika je izrazito jasna prilikom brzih pokreta zahvaljujući i 200Hz Clear LCD tehnologiji koja osigurava vrijeme odaziva od 1 ms te povećava jasnoću brzih pokreta.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

 1. čestitam na veoma dobroj analizi PHILIPS 8408 televizora. Mislim da sam zahvaljujuau Vašoj analizi odustao od kupnje istoga. Imate li namjeru napraviti sličnu analizu i za Philips 9664.
  Zahvaljujem

 2. Sorry 8404 a ne kao što sam napisao 8408.

 3. Pozdrav Miro!

  U planu je bio i taj model, no zbog dodatnih projekata testovi ae malo kasniti… čim nam se pruži prilika nastavljamo s testovima, a 9664 je definitivno u vidu…

 4. Taman kada ja skpim dovoljno love za model 9664 vi aete objaviti test :-))
  Pozzz

 5. Kupio sam PFL42 9664 i s nestrpljenjem očekujem vaš test kako bi mogao usporediti vaše mišljenje i ono što ja vea deset dana gledam. Po meni vrijedi svaku lipu uloženog novca.

 6. Testovi ae uskoro krenuti, sad budemo vidjeli koji ae nam modeli stiai…

 7. Nije vrag da su se svi PFL42 9664 rasprodali pa da nemate nijednoga za testirati. Kada ae doai na red? Pozdrav.

 8. Nije da ste daleko od istine, no Philips test ae doai nakon testa jednog drugog branda kojeg do sada nismo testirali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*