Audio-video uređaji

Novi ultra tanki Philips-ov LCD HDTV 42PFL9664H [PR]

philips-42pfl9664h_2

Nakon nedavnog testa modela serije 8000 (42PFL8404H), Philips je predstavio model serije 9000, a koji uz sve prednosti koje smo susreli kod prethodne serije (NetTV, WiFi mreža, MPEG4, fullHD rezolucija) posjeduje vrlo male dimenzije – dubina iznosi svega 46 milimetara, a okvir je širok tek 25 milimetara. Minimalizam za sobom povlači i nešto višu cijenu, a koja iznosi 12.990,00 kuna prema zadnjim informacijama. Više slika i kompletnu objavu za medije provjerite u nastavku. Nadamo se skorom testu u kojem ćemo provjeriti koliko je uistinu opravdana cijena ovog novog Philips-ovog modela.

Zagreb – Philipsov novi ultra tanki LCD TV prijamnik 42PFL9664H, dijagonale 42 inča (106 cm), ističe se kako vrhunskom kvalitetom slike tako i atraktivnim minimalističkim dizajnom. Sa samo 46 milimetara dubine, ovaj model jedan je od najtanjih Philipsovih LCD-a, a minimalističkom izgledu pridonosi i vrlo tanak okvir prijamnika koji je širok tek 25 milimetara. Nenametljiv elegantan dizajn čini ovaj LCD idealnim izborom za svaki interijer u koji će se vrlo lako uklopiti.

philips-42pfl9664h

Iako vrlo tanak, Philipsov LCD na najvišoj je razini kada se radi o kvaliteti slike i zvuka te dodatnim mogućnostima. Opremljen NetTV-om i bežičnom WiFi mrežom, Philipsov novi LCD spreman je za pristup internetu i pregledavanje omiljenih internetskih stranica na velikom TV ekranu. Odlična HD kvaliteta slike i bez set top boxa osigurana je MPEG4 tunerom te Full HD ekranom rezolucije 1920x1080p.

Kako bi se svako gledanje omiljenog filma pretvorilo u potpuni audio video užitak, Philips je i u ovaj model ugradio sve najbolje patentirane tehnologije. Za novu dimenziju gledanja zaslužna je prvenstveno Ambilight Spectra 2 tehnologija koja produljuje svjetlo s ekrana na okolne zidove automatski prilagođavajući boju i jačinu osvjetljenja prema slici na ekranu. Na taj način, osim što smanjuje umor očiju, pruža poseban osjećaj udubljenosti u sliku i jedinstveno iskustvo gledanja.

Vrhunska kvaliteta slike postignuta je upotrebom nekoliko tehnologija. Jedna od njih je i Perfect Pixel HD Engine koja poboljšava svaki dolazni piksel prema pikselima u njegovom okruženju stvarajući potpuno prirodnu te čistu i jasnu sliku bez smetnji neovisno o izvoru sadržaja (multimedijalni, standardni, HD). Eliminiranje trzaja slike i halo efekta postignuto je Perfect Natural Motion tehnologijom koja udvostručuje broj kadrova osiguravajući glatko kretanje i vrhunsku oštru sliku. Slika je izrazito jasna prilikom brzih pokreta zahvaljujući i 200Hz Clear LCD tehnologiji koja osigurava vrijeme odaziva od 1 ms te povećava jasnoću brzih pokreta.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

  1. čestitam na veoma dobroj analizi PHILIPS 8408 televizora. Mislim da sam zahvaljujuau Vašoj analizi odustao od kupnje istoga. Imate li namjeru napraviti sličnu analizu i za Philips 9664.
    Zahvaljujem

  2. Pozdrav Miro!

    U planu je bio i taj model, no zbog dodatnih projekata testovi ae malo kasniti… čim nam se pruži prilika nastavljamo s testovima, a 9664 je definitivno u vidu…

  3. Kupio sam PFL42 9664 i s nestrpljenjem očekujem vaš test kako bi mogao usporediti vaše mišljenje i ono što ja vea deset dana gledam. Po meni vrijedi svaku lipu uloženog novca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!