LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Sony KDL-42W705B (W705) Full HD TV recenzija

 sony-w705b--tv-header

U suradnji s Technomarketom, na test smo dobili novi Sony Bravia televizor iz serije W7, Full HD televizor opremljen kvalitetnim X-Reality PRO procesorom slike, proizvođačevom vlastitom Smart TV platformom s brojnim aplikacijama, te posebno oblikovanim načinom rada za ljubitelje nogometa. Vjerujemo da će rijetke pogoditi činjenica kako je ovo “samo” 2D televizor, što pomalo iznenađuje s obzirom da se nalazi u proizvođačevoj višoj srednjoj klasi za ovu godinu.

 [review]

Specifikacije (specifications)

 

 Specifikacije
Proizvođač Sony
Model KDL-42W705B
Tehnologija prikaza LCD s bočno postavljeni LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (69 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Ne
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
/
Osvježavanje zaslona Motionflow XR 200Hz
Lokalno zatamnjenje ne, samo globalno zatamnjenje
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x2)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Slovačka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Dizajn

sony-w705b-front

 Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne crna aluminij mat ne

Sonyjev pripadnik W7 serije smješten je u kućište aluminijskog okvira i plastične pozadine, s klasično raspoređenim imenom proizvođača i oznakom Bravia serije televizora. Aluminijski okvir spaja se u uglovima i zajedno s nekoliko milimetara oko aktivnog dijela zaslona broji oko 1.2 cm širine sa svih strana osim donje gdje je širina oko 2 centimetra.  Ispod logotipa proizvođača nalazi se profil prozirne plastike s bijelom LE diodom koja svijetli kada je televizor upaljen, odnosno povećava svoju svjetlinu kada se preko daljinskog upravljača šalju naredbe.

Pogled sa strane otkriva dvije različite dubine – gornja polovica je vrlo tanka i broji svega 1.5 cm širine, dok je u donjoj ona značajno veća i iznosi oko 6.5 cm. Na tankom dijelu se također nalaze dvije rupe s navojem na koje se može pričvrstiti postolje i vrlo jednostavno montirati televizor na zid. Ovakve ideje smo već ranije vidjeli kod Philipsovih televizora.

sony-w705b-thickness
Dubina televizora u usporedbi s Blu-ray ambalažom.

Postolje je u potpunosti izrađeno od metala, srebrne je boje i izgleda elegantno. Na nekoliko mjesta ima gumene dodatke kako ne bi došlo do oštećenja podloge ili zida nakon montaže.

Od priključaka Sony se može pohvaliti svim aktualnim sučeljima uključujući četiri HDMI-ja, dva USB-a, SCART-om i analognim RCA terminalima, te priključcima za satelitski i zemaljski/kabelski prijam. Sviđa nam se što su ukupno 3 HDMI-ja postavljena s pogledom prema podlozi što manje opterećuje priključke i omogućuje da kabeli pravilnije budu usmjereni.

U cjelini smo zadovoljni s kvalitetom izrade, no zbog plastične pozadine prednost dajemo izvrsnom Panasonicovom 42E6E LCD televizoru iz 2013. godine.

Daljinski upravljač (Remote Control)

sony-w705b-remote

 Brzi info
Boja Materijal Komunikacija Pozadinsko osvjetljenje Dodatno
crna plastika IR ne logo na poleđini

Sony uz W7 seriju isporučuje isti onaj daljinski upravljač koji smo viđali još 2011. godine kada smo testirali modele iz serija EX serija. Upravljač je klasičan, sa svim poznatim funkcijama što olakšava navigaciju. Za sve koji žele moderniji upravljač postoji opcija u vidu zasebno dobavljivog RMF-ED004 modela s površinom osjetljivom na dodir.

Za sve ljubitelje nogometa Sony je dodao tipku “Football” na daljinski upravljač, a koji aktivira Live Football Mode. Navedena funkcija automatski podešava postavke zvuka kako biste što vjernije doživjeli izvornu atmosferu na stadionu (kreirajući sliku sličnu onoj u Vivid predlošku, s jako izraženom zelenom bojom i naglašenim pojedinim frekvencijama zvuka), a novo elegantno sučelje sadrži čak i vijesti te isječke iz raznih izvora, poput YouTubea ili FIFA-e.

Nakon nekoliko dana korištenja ovog upravljača, možemo reći da je praktičan i da dobro funkcionira. U početku nas je najviše smetala “gužva” oko navigacijskih strelica gdje nismo znali koju tipku pritisnuti da bismo pristupili glavnom izborniku, no uz malo prakse ubrzo smo postali vješti s pozivanjem željenih funkcija.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

sony-w705b-smart-tv

 Brzi info
Vodič za instalaciju Sučelje na hrvatskom jeziku Smart TV naslovnica Internet pretraživač
da da da da

Sony je kompletno promijenio izgled naslovnice u odnosu na prošlogodišnje modele, a gdje je već bio vidljiv korak naprijed u odnosu na spori i nedovoljno praktičan XMB Xross Media Bar prikaz. Podsjetimo, originalni XMB princip izbornika je debitirao na Sonyjevoj PlayStation 3 konzoli i na njoj je izgledao i funkcionirao sjajno zahvaljujući brzom hardveru i dobroj optimizaciji. Za prošlogodišnje televizore Sony ga je zamijenio s mnogo elegantnijim izbornicima, simpatičnih ikona, nenametljivih animacija i u cjelini praktičnijim za korištenje.

Ove godine Sony je ponovno odlučio promijeniti sučelje i približiti ga korisniku kroz uredno posloženu naslovnicu na kojoj dominiraju kvadratične ikone aplikacija, vrlo slično Metro sučelju Microsoftovog Windows 8 operativnog sustava. Pri samom vrhu ekrana Sony je implementirao svojevrsni “taskbar” s navigacijom kroz izbor TV kanala, multimediju i aplikacije, te ikone za pretraživanje sadržaja, izbor ulaza, media server, postavke, pomoć i na kraju status mreže.

Za one koji vole brz pristup opcijama za podešavanje slike, Sony je i ove godine omogućio brz pristup istima kroz tipku “options” na upravljaču i kontekstualni izbornik. Izbornici za podešavanje slike, zvuka i ostalih “naprednih” postavki nisu se mijenjali i Sony je u tom segmentu zadržao preglednost opcija i jednostavno ugađanje istih.

sony-w705b-setup

Slično kao i kod Toshibinih i Philipsovih televizora, nakon paljenja pojedine funkcije neće biti odmah dostupne već je potrebno i do 30 sekundi kako bi se cjelokupan operativni sustav podignuo. Jedino kada je sustav podignut, sve funkcije se izvode u kratkom vremenu, osim pojedinih web servisa koji ovise o brzini interneta i odzivu servera.

Sony Entertainment Network sadrži veliki broj aplikacija od preko dvije stotine, te se ovdje doista može naći širok spektar različitih žanrova. Od internet pretraživača (koji ne podržava flash), socijalnih mreža, pa sve do video-na-zahtjev servisa i raznih tematskih kanala. U cjelini smo zadovoljni s brojem aplikacija i njihovom kvalitetom, premda bismo voljeli vidjeti brže izvođenje u pojedini segmentima.

Multimedijalna podrška

sony-w705b-xbmc

Brzi info
USB reprodukcija
DLNA DTS/Dolby Digital podrška
Dijakritički znakovi (č, ć, š, ž…) u titlovima
da (audio, video, foto) da da da

Kao i ostali moderni televizori, tako i Sony 42W705 posjeduje ugrađeni multimedijalni reproduktor za različite formate koji se mogu učitati bilo preko USB priključaka ili lokalne mreže (DLNA). Tijekom isprobavanja naša dva testna USB tvrda diska kapaciteta 160 GB i 500 GB, te XBMC servera instaliranog na PC s Windows 7 operativnim sustavom, vrlo brzo smo došli do zaključka da je potonja opcija daleko bolje izvedena. Naime, učitavanje sadržaja preko USB diskova je trajalo iznimno dugo, među najdužima s kojima smo se susreli i osim uočene sporosti, doživjeli smo i rušenja prilikom navigacije kroz direktorije s MKV datotekama. U skladu s ikonama koje su posvuda prisutne u Smart platformi, tako i kod učitavanja multimedije Sony baš za svaki tip mora generirati isti (thumbnail), te se iz nepoznatog razloga pri učitavanju direktorija s nekoliko uzoraka MKV datoteka svaki puta zablokirao i nakon nekoliko sekundi srušio. Taj isti direktorij je potpuno normalno funkcionirao kada smo ga dodali u XMBC bazu i podijelili na lokalnoj mreži, te je svaka od isprobanih MKV datoteka ispravno funkcionirala.

sony-w705b-subtitles

Prikaz titlova je moguć u zasebnim datotekama pri reprodukciji s USB memorija, dok je preko mreže moguć jedino ako su integrirani u MKV spremnik. S obzirom da se to može napraviti u svega desetak sekundi uz pomoć programa MKVMerge, gledanje filmova s titlovima na ovom televizoru je jednostavno izvedivo. Osim MKV-a, isprobali smo i nekoliko DivX/XviD filmova do Full HD rezolucije i svi su se pravilno izvodili. Od glazbenih datoteka podržan je samo MP3, a od slikovnih JPEG.

U cjelini, USB multimedijalni reproduktor nas je razočarao zbog sporosti i nestabilnosti, dok je onaj mrežni funkcionirao brzo i stabilno, te ga možemo preporučiti.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

275 komentara

  1. Prvo, hvala na recenziji. Informativnija je od većine drugih koje sam pročitao.

    Ako je tv još uvijek kod Vas, možete li snimiti video ili opisati korištenje youtube aplikacije?

    Naime, Sony 2011. imao dobru youtube aplikaciju koja nije reproducirala neke zapise (npr. VEVO), dok 2013. su svi zapisi bili dostupni, ali je sučelje bilo puno nespretnije za korištenje. Bilo kakav osvrt bi bio dobrodošao.

    1. Pozdrav Vibi!

      TV je otišao danas, no pogledao sam malo što nudi YT aplikacija. Ukratko, ista je kao i na ostalim Smart televizorima od drugih proizvođača i svi su zapisi dostupni. Ne sviđa mi se kod konkretne aplikacije što je pretraga dosta komplicirana i što bi trebalo povezati mobitel ili tablet na TV da bi pretraživanje bilo brže.

      1. Hvala na odgovoru. Kao što sam se i bojao, to je sigurno onaj novi youtube sa slovima u jednom redu. :/ Stari youtube je imao isti princip unosa kao i mobiteli pa je unos bio puno lakši.

        Hvala još jednom i srdačan pozdrav.

  2. Mene zanima jeli moguce da ni jedan tv nema 1080 linija pokretne rezolucije bez sapunica efekta.Cak i moja st60 plazma daje dvostruku sliku ako ne stavim ifc bar na mid ali onda sapunica efekat.Crt tv je neprevazidjen sa najmanje mana u slici po meni.

  3. Odlična recenzija! A sada pitanje ;)
    Zanima me koja je razlika 42W705 i 40W605? Koliko sam gledao po specifikacijama na službenim stranicama sve je isto osim dijagonale zaslona… :/

  4. Da li je to sporo učitavanje HDD problem diska ili usb porta?Jeli to usb 2.0 i jeli uopće ima tv sa usb 3.0 portom?
    Hvala

    1. Ista linija tako da vrlo vjerojatno imaju isti panel i kontrast kao i testirani model. Gledao sam 32″ model u trgovini i prilično sam siguran da je tako.

    1. Darco, molim vas za savjet. Ako stavimo na stranu male probleme s USB reprodukcijom, ima li ovaj Sony bolju kvalitetu slike od Samsunga C650?
      Ako sam dobro shvatio, od Sonyjevog LED Motion Modea nema koristi pa me zanima je li pokretna slika jako zamućena.
      Hvala unaprijed!

  5. Ovaj Sony ima slične cijene kao i Sasmsung 40F6500, koji biste preporučili? Jesu li razlike izmeđi W705 i W706 samo u boji?
    I kakavi su ti televizori (samsung f6500 i sony w705) u usporedbi sa 40F7000

  6. Dobar dan,

    Kupujem TV,bacio sam oko na SONY KDL-47W805AB.Sportski sam zaljubljenik dok zena i djeca gledaju filmove i crtane.Je li ova televizija pogodna za mene.Koju bi vi preporucili u platnom razredu cca 8,000 kuna.

    LP

    1. kako mislis izbacena? Ako se ne varam, ono sto je je stalno ukljucena. Osim ako pod Scene Select odaberes Game, Photo ili Graphics.

      1. Onda sam pogrešno razumeo, vidim da u meniju ne postoji opcija isključenja i uključenja, samo kod te serije. Nije mi baš to najjasnije.

        1. a gle, sa necime moraju napraviti nekakve razlike izmedju serija i velicina ekrana, ove godine je to valjda motionflow. Iako, 50″ W7 ima 400hz i ima opcije. Ali ima i 100Hz panel.

    1. da, 42″ W7 je 50Hz, 50″ je 100Hz. Kod W8 je to saroliko, 805 i 815 imaju 50Hz, 829 ima 100Hz dok 50″ i 55″ imaju svi 100Hz

      1. Nešto sam ponovo proveravao i ima judderinga i kad je scena na vividu. Zaista čudno, ne deluje mi da je uključen motion flow.

        1. a ako prebacis na sport? Meni iskreno je to bzvz, sport toliko ne gledam a kod filmova i serija mi taj motin flow daje onaj jeftini “sapunica” dojam. I to kod 42″ W7 sa 200Hz cak i nije toliko izrazeno ali na 50″ W815 se vec jako kuzi. Ja sam isto htio uzeti taj 42″ W7 jer mi je imao najbolju sliku od svega sto sam gledao u rangu od ~5000 kn. No onda su mi rekli da bi se kasnije trebao pojaviti i 50″ model (sto i je) pa sad cekam da padne cijena.

  7. Mene najviše zanima mogu li se Sonyevi ovogodišnji televizori montirati na zid tako da je stalak gibljiv a ne fiksiran tek toliko da stoji na zidu. Vidim da Sony nema VESA standard nego neki svoj poseban fiksni držač koji dolazi sa tvom (valjda). Dakle postoje li ZGLOBNI zidni držači za Sonyeve televizore? I gdje bi se mogli nabaviti, pošto ne mislim gledati TV samo iz jednog položaja a gledanje iz većih kuteva i tako nije baš milina na VA panelima.

    1. Kažu u Sony-ju da postoje zglobu nosači za sve ovogodišnje modele, mene zanima da li je bolji model kdl50w705 ili kdl50w815 s obzirom da viša serija ne garantira i bolji tv

  8. Pozdrav,

    Da li u Hrvatskoj EPG na ovom televizoru prikazuje karaktere kao sto su š,ž,ć potpuno porgesno ?

    Na LG-u (npr.) je sve savrseno u tom smislu.

    Pozdrav od sus(j)eda

  9. ZDRAVO, imam ovaj sony TV i jedan veliki problem. Naime, prije 2 dana ne mogu da se logujem na facebook. sve je uredu sa sifrom ali jednostavno ne znam sta mu bi pa da se izloguje sa fejsa. imate li Vi neku ideju sta je problem u ovom slucaju?

  10. Dilema, da li ovaj model (KDL-42W705B) ili Panasanic TX-42AS600E ?
    Vaše mišljenje (jedna je u gold a druga u silver klasi ali čitajući recenzije podjeljenog sam mišljenja) naime zanimaju me isključivo filmovi
    i povezanost sa PC računalom.

  11. Jedno kratko pitanje. Da li sam iz svega pročitanog dobro razumeo da Sony KDL-42W828b odnosno KDL-42W829b ima motion flow postavke(Off, True Cinema, Standard, Smooth, Clear, Clear Plus i Impulse) za razliku od Sony KDL-42W805B i Sony KDL-42W705B modela? Cenio bi što hitriji odgovor zbog relativno kratkog vremena do same kupovine. Hvala

      1. Hvala puno na odgovoru. Vrlo sam zadovoljan onim što sam imao prilike da vidim na w7 seriji od 42″ izuzev pokreta pa mi je izuzetno bitno da i veći model w7 ima sve motion flow postavke kao i 50″ w8 serija iz razloga što mi 3d ne igra nikakvu ulogu pa ne bi plaćao dodatno samo zbog toga.

  12. Pozdrav svima,

    za sve kojima trebaju adapteri za montažu na VESA nosače, našao sam ih u HR: http://www.dacco.hr/shop/item/sony_kit_0999039_42194-1808/. Kad sam ih ja uzimao nisu imali na stanju u maloprodaji pa im treba jedan dan da povuku sa skladišta. Maloprodaja je Ronisov dućan na Zavrtnici, preko put Pet Centra. Cijena je vrlo ok, budući da se na netu prodaju za 10 funti + 10 funti shipping.

    Eto, nadam se da sam nekome pomogao.. :)

    Inače, kupio sam 42W705B, pomogli su mi i reviewi ovdje. Jedine zamjerke:

    1. Loš zvuk, ali koliko vidim to je feature na svima.
    2. Loša smart platforma (sporo, nema nekih popularnih aplikacija).
    3. Preloš i neintuitivan daljinski.

  13. Da li neko moze potvrditi da ovaj tv podrzava reprodukciju DTS-zvuka u punom surround-modelu ako je konektiran sa home cinema receiverom preko digitalnog izlaza. Neki vlasnici tvrde da je jedino stereo zvuk moguce dobiti iz DTS zapisa. Moje upit se odnosi na mkv filmove, kako sa lokalne USB-medije (preko ugradjenog media-playera), tako i DLNA-streama (recimo preko XBMC/Kodi servera). Interesuje me kako stoji stvar kod 605/705/805b modela. Prvenstveno vlasnici 805b modela su prijaviljivali ovaj problem. Zahvaljujem unaprijed za informacije.

    1. Ako imas TV optikom povezan na receiver van dobijes DD/AC-3 ali DTS ne. DTS TV dekodira i dobijes stereo. I to vrijedi za sve modele. I ne znam da li ima koji TV koji daje DTS passtrough. I ne znam zasto je to takav problem da se to omoguci.
      Ne znam kako stvari stoje ako imas ARC kompatibilni receiver jer ja nemam.

      1. Zahvaljujem na odgovoru. Razocaravajuce, moram reci. Evo upravo sam otkazao narudzbu 705B-modela radi toga. Stvarno ne razumijem u cemu je fol i zasto prave frku sa tim DTS-om vec godinama. Mislim, medjutim, da Samsungovi modeli od prosle godine imaju passtrough za DTS ali zato cesto pate od cloudinga. Zaista dzungla – pronaci tv koji zadovoljava sve potrebe.

      2. Pozz naime imam lg soundbar nb4540. I zanimam me ovo za dts nisam bas siguran ni stoje ali me zanima dali to radi na ovom tvu soundbar je povezan s tvom preko optickog kabla

  14. Zahvaljujem na odgovoru. Razocaravajuce, moram reci. Evo upravo sam otkazao narudzbu 705B-modela radi toga. Stvarno ne razumijem u cemu je fol i zasto prave frku sa tim DTS-om vec godinama. Mislim, medjutim, da Samsungovi modeli od prosle godine imaju passtrough za DTS ali zato cesto pate od cloudinga. Zaista dzungla – pronaci tv koji zadovoljava sve potrebe.

    1. pa sretno, javi ako nadjes model koji podrzava DTS passthrough preko SPDIFa. Ja sam davno odustao od toga pa potrosim 5 minuta da svaki film konvertiram u AC3 i mir. Tako i tako imam samo 2 zvucnika ali puno je bolje kad receiver raspakira AC3 nego kad TV raspakira DTS i posalje van stereo.

      1. pozdrav kinggo vidim da si ti definitivno najupuceniji u ovaj Sony KDL 705 (kojeg posjedujem) pa ovako imam par pitanja
        Naime do sada sam imao tv spojen na soundbar (koji bi i dalje ostao spojen) ali evo razmisljam o kupnji AV recievera i dva zvučnika NOVE BOJE ZVUKA imaju trenutno odlicnu akciju http://www.24sata.hr/akcija-koju-niti-jedan-zaljubljenik-u-zvuk-nece-odbiti-446049 ODNOSNO: AV reciever Yamaha RX-V379 i Zvučnici Yamaha NSF51 sve to je spusteno s 4780 na 3990.. stvarno bi htio kvalitetan zvuk za gledanje filmova (vjerojatno bi kasnije kupio jos 3 zvucnika i subwoofer) i igranje Playstation 3/4 pa me zanima dali bi taj tv mogao sprovasti zvuk kako spada jer vidim da ne podrzava DTS odnosno DOLBY DIGITAL iako pise u recenziji da podrzava bar ovaj DTS a ja bi stvarno htio imati taj 5.1 surround.. I jos ako vec tv ne moze sprovesti 5.1 moze li Playstation ako je spojen direktno na Reciever baciti van zvuk 5.1 odnosno stereo dok ne kupim ostatak potrebnog za vise?

        1. gle, DTS ne ide van preko optike sigurno, odnosno ide ali kao PCM stereo. Nisam siguran da li ide preko HDMI ARC ali mislim da ne jer je stvar u nekim licencama koliko sam skuzio. Za playstation ne znam.

          1. znaci DTS nejde ni preko HDMI-a iako u recenziji stoji da podrzava..uglavnom DTS necu imati i koliko sam skuzio on je malo kvalitetniji zapis zvuka od DD-ac3 kojeg cu imati kad tv uparim s recieverom?

            1. gle, ne znam za HDMI, Kod mene je kombinacija preko optike na prastari STR-DB940 kad je HDMI bio SF i tako ne mozes dobiti van DTS do receivera nego samo AC3 sa mkv fajlova na vanjskom disku.
              Da li bi radio ARC sa nekog bluray playera, ne znam. Trebao bi, ali to ja ne mogu provjeriti i potvrditi.

          2. Dobro da zakljucim DTS van nece pustiti ali DD-ac3 5.1 hoce? Daj mi jos samo molim te jos reci razlika izmedu DTS-a i DD AC3 koliko sam shvatio je samu u kvaliteti zvuka?

            1. da, mkv koji ima AC3 a pustas preko USBa mozes dobiti van cisti AC3 koji ti onda dekodira receiver. Kod mene je situacija takva da iako imam samo 2 zvucnika, sve zvuci daleko bolje ako to dekodira receiver nego ako to radi TV pa ja dobijem na receiver PCM.

              Kaj se tice DTS vs, AC3, oboje su lossy formati i razlika ponajvise ovisi o ostaloj opremi i o subjektivnom dojmu. Meni osobno tak svejedno jel DTS ili AC3. No generalno DTS zvuci “glasnije” pa ga mozda zato puno ljudi dozivljava kao kvalitetnijim ali i zauzima puno vise prostora. IMO, tesko da ces primjetiti razliku u kvaliteti (ako zanemarimo glasnocu) izmedju DTSa i AC3.

              DTS-HD_MA je druga prica jer je lossless.

          1. ajd dobro. mozda je glupo pitanje ali evo sto tocno znaci lossy forma??t a sto lossless??. Ovaj reciever koji sam ja mislio uzeti nema DTS-hd_MA (iako nisam niti siguran koja je razlika izmedu tog i obicnog DTS-a) ali sam nasao verziju koja ima, isplati li mi se taj uzimati ako tv ne baca van dts?

            1. Pa lossless znaci da nema gubitka na kvaliteti zvuka.
              Uglavnom, ako imas dobro uho i opremu i mislis gledati (slusati) iskljucivo bluray diskove ili bluray ripoveod 30-40 GB onda ti se mozda i isplati. Ili ako nije neka tebi bitna razlika u cijeni pa ono, nek se nadje. Inace mislim da nije bas presudno.

          2. Odustajem od toga i cijena je dvostruko vreca za taj reciever a i sam kazes da moram gledati bluray koji niti nemam sve ide preko USB-a..
            E sad ono gdje ne mogu naci nigdje objasnjenja za mkv format koliko sam skuizio trazeci po netu to je format sa slikom + zvukom? Ja kad skidam filmove to je preko torrenta i uvijek biram onaj format koji ima najvise GB-a nigdje se ne spominje MKV..doduse ja se nadam da u tim blueray ripovima ima DD odnosno DD?

            1. Pa to je to, 1080p film ti je od nekih 8Gb navise i obicno bude ripan sa DTSom. E sad, ako imas model iz 2014 onda ces morati konvertirati u AC3 prvo.

              I dobra vijest je da modeli za 2015 pustaju van i DTS preko optike, provjereno na 50w755c

          3. Jel to situacija i s filmovima od 720p, stvarno rijetko kada skidam film veci od 5-6gb(dali i oni u sebi imaju vec ripan ac3 odnosno DTS), jednostavno ne nalazim filmove s tolikom memorijom.

            Inace da, imam model iz 2014, jel imas mozda jos koju informaciju kaj se tice proslogodisnjeg i ovogodisnjeg Sony-ja kao sto je kvaliteta slike i input lag, veliki plus je ovaj DTS preko optike, nevjerojatno da to nisu mogli napraviti i na proslogodisnjem modelu…

            I daj mi samo molim te reci kako ovo konventriram u ac3?

            1. Pa i 720p u vecini slucajeva ima DTS. To najlakse provjeris tako da pokrenes film u VLCu i stisnes ctrl+j (ili ctrl+i, ne znam tocno sad) i dobijes sve informacije o fajlu.
              Kaj se tice kvalitete slike, mislim da nema neke razlike izmedju w7 i w75, mozda je bolji kod pokretnih scena jer ima 100Hz panel dok je 42w705 imao 50Hz ali tesko mi je to sad tvrditi obzirom da sam 42w7 prodao prije nekih 9-10 mjeseci. U medjuvremenu sam imao 48w6 koji je OK tv ali je w75 puuuuno bolji za brze scene. I ima bolji kut gledanja nego samsungov panel.
              Konvertirati mozes sa avidemux-om, skroz jednostavno i relativno brzo, ovisi kakav ti je komp.

  15. Odlična recenzija, 8 mjeseci posjedujem navedeni televizor i zaista je odlična kupnja,
    pošto preferiram gaming odlučio sam se za ovaj model ali također filmovi preko USB-a,
    SD kanali su isto na visokoj razini.

  16. Pozdrav

    Treba mi mišljenje koji od ovih televizora uzeti:

    1. SONY KDL 42W705
    2. SAMSUNG 40H6400
    3. LG 42LB730V
    4. Neki drugi po vašem mišljenju

    Uglavnom bi se koristio za prikazivanje SD kanala i sadržaja preko mreže.

    1. SONY je najbolji za SD signal. Mreza je isto OK. Cak i taj cuveni USB nije los kako se prica. Jedino sto ako zablokira jedini nacin da ga ponovo dobijes je factory reset.

      1. Skinut cu danas onda star wars episode 1 i instalirati avidemux pa pu pokusati konvertirati u ac3. Inace kad skinem film ako vec ima integrirani DTS to znaci da svejedno moram konvertirati u AC3?

        1. Naravno. Imas jos jedan program, mislim da se zove popcorn converter, on ti daje opciju da ostavis i DTS audio u mkv kontejneru.

          1. ok evo ovo sam instalirao avidemux 32 bitnu verziju jer su mi takvi i windowsi. E sad da bi konventirao dali mi svaki skinuti film mora u sebi imati AC3 odnosno DTS? ako ne može li konventriranjem “stvoriti”?

            I jos nesto kako se s time radi?

            1. Ovak, film moze biti u skoro pa bilo kojem formatu a ti onda konvertiras kako zelis.
              Obzirom da sam trenutno na androidu a inace koristim linux i avidemux nije bas 100% isti probat cu po sjecanju…..
              Kad otvoris zeljeni fajl sa lijeve strane imas opciju za video i audio. Za video ostavi copy a audio ako je DTS odaberi AC3 i onda sa slijedecim izbornikom odaberi bitrate. Nakon toga dolje odaberi zeljeni kontejner (ostavis opet mkv) pa gore file, save as i das mu ime neko ime i cekas da proces zavrsi.

        2. Popcorn mkv audio converter ti je brzi, laksi, i pouzdaniji, za brzo kodiranje bilo kojeg formata u mkv, ili mp4 preporucujem ti vid coder, besplatan, fenomenalan mali program koji usput moze d akodira, i zvuk.

  17. Kupio sam upravo 805b verziju. USB nije los, slazem se. Sasvim prihvatljivo. No imam problema sa XBMC-om i DLNA funkcijom. TV vidi sami server no ne vidi filmove. Ostali uredjaji (mobilni telefon, surf tablet itd) bez ikakvih problema mogu pristupiti biblioteci. Kako ste vi uspjeli natjerati XBMC da suradjuje uspjesno sa televizorom.

    Isto moram, na zalost, prijaviti da imam subtilne probleme sa clouding-om. U donjem desnom uglu…nije opasno no sada kada znam da ima tu jedna mala flekica moje oci konstantno je “traze”.

    1. ne koristim XBMC/Kodi tako da ne znam, TV radi sa bilo kojim DLNA serverom tako da nemam potrebu za necim toliko kompliciranim odnosno sveobuhvatnim kao sto je Kodi. Ja imam minidlna na linuxu i plex na win7 i to radi OK sa filmovima iako vecinom zapravo koristim vanjski 2TB disk jer na laptopima nemam toliko prostora za pohranu.

      1. malo sam se igrao s time i uglavnom nisam siguran dali dobro radim pod: 1. kad stavim pod audio dobijem opciju AC3(aften) i drugi AC3(lav) koja je razlika, odnosno koji da izaberem?
        2. Za sto sluzi bitrate i koji da stavim?

        Ovo dalje mislim da mi je sve jasno..To cu isprobati u sub/ned kada kupim reciever i zvucnike i za 5.1, prvo cu staviti film preko USB-a bez konventiranja i vidjeti koji zvucnici rade tj dali je stereo ili 5.1 i onda ako ne baca AC3 onda cu vidjeti poslje konventiranja dali sam dobio ono kaj hocu

          1. ok, bitrate cu pod postavkama stavljati na najveci moguci.
            Javim kad sve to kupim, pospajam i vidim kak to onda funkcionira!

  18. 42w705 je u pitanju … Znam da ima bočno osvjetljenje i kad su scene u boji tipa ulaz u youtube ostavlja sjenu cirka 2cm koja je manja prema rubovima.. pa jel to normalno i jel ima neki setup da se manje primjeti.. moze odgovor na mail. Jaki.gelo@gmail.com

  19. Da cloudnig jenu pitanju ali zanemariv… znaci kad su blještave boje bočno se primjeti ka lagano zatamljenje dok kad je crni ekran stvarno je crn ne vidi se osvjetljenje nikako.

      1. 42w705 je u pitanju … Znam da ima bočno osvjetljenje i kad su scene u boji tipa ulaz u youtube ostavlja sjenu cirka 2cm koja je manja prema rubovima.. pa jel to normalno i jel ima neki setup da se manje primjeti.. moze odgovor na mail.

    1. Ovo mogu potvrditi. Kad je svjetlija boja duze prisutna (sto je rjetko slucaj da dugo stoji nepromjenjena), npr kad upalite youtube (pozadina svijetlo crvena) rubovi lijevi i desni su blago tamniji oko 2cm
      u sirinu al to ces primjetiti bas ako trazis dlaku u jajetu tj. u normalnom gledanju tv-a neprimjetno. Izgleda da cista perfekcija ne postoji.

  20. Poštovani, molim Vas za pomoć, kupujem Tv za mamu . Zbog budućih možebitnih promjena sustava DVB-T/ T2 je jedan od faktora. Došla sam do modela LED TV SONY KDL-32W706BSAEP
    Njene potrebe su gledanje samo TV, znači kvaliteta slike, nikakva spajanja na internet i sl. Osnovno što želi je snimanje na HDD koji film ili seriju koji se emitiraju kasnije navecer, a ona zaspi.
    Znam da treba HDD veći od 32GB,manji od 2 TB da se mora prijaviti na tv., da se ne može gledati jedan program a drugi snimati .
    Zanima me taj postupak snimanja s tajmerom jel ste probali na 40 ili 42 inchnim inačicama vi koji ih imate probali kako se to snima. ? Tv mora biti upaljen pa počne snimati, može li se naštimati da se ugasi nakon snimanja. ……
    Jel je odabir TV -a ok ?

    1. uh…. nisam probao nista snimati. Ali vjerujem da TV ne treba biti upaljen jer kad mu bilo sto oznacis preko EPGa onda ti ostane svjetliti LEDica i TV se sam upali u zadano vrijeme i prebaci na program na kojem se emitira ono kaj si oznacio u EPG. Isto tako, ako TV ima PIP onda vjerujem da moze snimati jedno dok se gleda drugo.
      Idem vidjeti jel imam kakav hard/stick viska pa da probam kako to radi iako je meni osobno to skroz nebitno.

    2. eh, ovako………..
      Daklem, snimanje programiras jednom tipkom unutar EPGa i TV ce ti reci da imas timer event i LEDica ce svijetliti narancasto. Cak i kad ugasis TV. Kad pocne snimanje LEDica promijeni boju u crvenu ali TV ti ostane ugasen. Kad ga upalis biti ce na programu koji snima neovisno o tome na kojem je bio kad si ga ugasila. Program ne mozes promijeniti sto ne kuzim zasto. No to vec znas. Nije li da PiP funkcija zahtjeva 2 tunera???? Ako je i ako ih ima, cemu onda ovo ogranicenje?
      No mozes gledati nesto sa drugog USBa ili se prebaciti na bilo koji od HDMI ulaza a da to ne ometa snimanje. Daklem sami postupak je skroz jednostavan da ne moze biti jednostavniji i jedini problem je nas EPG koji pokazuje raspored za relativno kratko vrijeme i cinjenica da TV sa radnjom pocinje u vrijeme koje je bilo naznaceno na EPGu. Pitanje je kaj se desava ako program kasni pa se termin produzi. Da li snimanje prekine u odredjeno vrijeme ili ipak ide jos neki signal unutar DVB-T signala koji oznacava samo trajanje emisije. I ako postoji tako nesto, zasto onda TV ne reagira i na pocetak ako emisija kasni, neovisno o timeru odnosno vremenu koje je bilo predvidjeno u EPGu. No da bih to saznao treba ipak malo vise vremena.

    3. jos malo zapazanja…… jel ima neka edit opcija?
      daklem, snimanje pocinje/prekida iskljucivo prema timeru, sto znaci da ako emisija kasni pa traje duze nece biti snimljena cijela. Sto znaci da snimanje preko EPGa i nema nekog smisla i da je puno pouzdanije i jedino sigurno sjesti pred TV i to odraditi rucno. No cemu onda snimanje?
      Ili rucno namjestiti timer na x minuta ranije i zavrsetak na x minuta kasnije. No onda ostanes sa nezeljnim materijalom prije i nakon a nema nikakvog nacina da se to editira.

      I glede PiP, TV nema dva tunera i zato ne moze mijenjati program. Ima samo PiP u kombinaciji tunera sa nekim od HDMI ulaza. Ili HDMI sa tunerom i scartom/komponentnim.

      I bez obzira sto manual kaze “The media files in the USB storage device or your home network cannot be played during recording. However, you can view the programme as it is being recorded.” to nije tocno, za vrijeme snimanja sam skicnuo nesto sa drugog USB diska i sa satelitske na HDMI ulazu i to nema nikakvog utjecaja na snimanje.

  21. kinggo hvala na zapažanjima, možda sutra idem u kupnju , pa ako netko ima još nešto za dodati bilo bi super. 500GB HDD bi bil ok za snimanje filma od cca 2 sata , ima netko iskustva ?

    1. da, svakako. Ne znam tocno u kojem formatu to snima i koliko je veliko jer je disk neupotrebljiv na svemu ostalome kad ga TV registrira ali 500GB je ~10 bluray diskova. Kompletnih.

  22. @kinggo reci mi molim te, kada se koristi hard disk za sadrzaj koji nije snimljen npr. za filmove sa neta da li se normalo vidi i dalje na racunaru da bih mogla stavljati nove, brisati stare?

    1. Disk koji registriras za snimanje sluzi jedino i iskljucivo za snimanje i gledanje toga na tom istom TVu. Cak i da ga prebacis na isti model ali drugi primjerak, disk ce biti neupotrebljiv. Svi ili barem ovi veci brandovi televizora ti imaju enkripciju na PVR i nemas bas nikakve koristi od tih snimki osim da pogledas to nesto na tom istom televizoru ako kojim slucajem ne mozes dok se emitira. Koga god zanima stvarno upotrebljivo snimanje DVB-T programa varijanta je neki jeftilen DVB-T receiver koji se ne zamara sa takvim glupostima.
      Ali ako disk ne registriras onda je normalno upotrebljiv na sve nacine i na svim uredjajima.

      1. U cjelini ovo je točno, no iznenadilo me što se na webOS televizorima može snimati na USB disk bez prethodnog formatiranja na neki drugi datotečni sustav. Osim snimanja programa, radio je i timeshift.

        1. A jel se moze to onda i pogledati na necemu drugome? Samsung znam da isto ima neku enkripciju i da se snimljni materijal ne moze gledati na nicemu drugome. Jer ja na linuxu mogu vidjeti sve kaj SONY snimi, imam *.m2ts datoteke, sto je u biti bluray container, mpeg-2 transport system ali nema nacina da se to pokrene na bilo kojem playeru.

  23. Zvala sam Sony podršku, ne može se gledati na ničemu drugom to mi je naglasio, čak niti na nekom drugom sony tv- u tak su mi rekli.
    HDD se može poslije formatirati da bude upotrebljiv na nečemu drugome

  24. Kupila 32W705. I HDD 500GB. Tv gledamo s nekih 1,8 do 2 m., čak mi je i malo prevelik ekran. za mene prosječnog korisnika , kvaliteta slike odlična , malo sam neke opcije samo promijenila i ton like. Ja volim -opciju hladno.
    Instabacija HDD- jednostavna. snimala direktno, i preko EPG. – pokazalo se ok. Prikaz snimljenog jednostavan. Detaljnije se nisam uspjela pozabaviti.
    Za sad mi se ne sviđa gledanje slika sa USB-a, ali možda se i to da promijeniti Otvara se Media player i ako na stiku ima 6 foldera on učita sve slike pa morate tražiti di su npr. slike 5 foldera a samo njih hoćete pogledati ( na mom starm Philipsu učita sve foldere odabereš folder koji hočeš gledati i samo to gledaš). s tim ću se pozabaviti kad odem do nje drugi put, možda ima i neka druga opcija.
    Super je to kaj dok Sunce trešti s desne strane ( balkonske ) negdje od 10- 12 h , TV se gleda normalno, ne smeta mu jaka svjetlost.
    Toliko od mene.

    1. cool je vrlo losa opcija zapravo. Probaj cinema i daj si par dana da se naviknes i vise ti nece cool biti cool.
      Kaj se tice slika, vjerujem da je isto kao i za filmove, kad ti ucita sve slike stisni options pa odaberi folder view i to bi trebalo rijesiti tvoj problem. Tako sam i ja zujao sa filmovima prvi put.

  25. pitanjce? imam 42inchi taj tv. hel normalbo da pravi sjenku bočno kad je bijela boja ekrana il neka svijetlija slika?

      1. Pa dobro niie sad nesto da je negledljivo … inace sve u svemu prezadovoljan sam ovim tveom. Samo to je zanemarivo ali jbga ako trazis dlaku u jajetu onda ka vidi se. Inace tv ima bocno osvijetljenje pa nemam sta reci u svezi tog bitno mi je da u tamnim scenama se ne vidi osvjetljenje i sta se tice tog tv crnu boju i tamne scene su vrhunski obrađuje. (Znaci cloudnig je nula nema ga) Zanima me inače jel se desi koji mrtvi pixel šta se tiče sonija brat mi ima braviu vec 5 godina i nije se desilo da ima dead pixl. Preporučujem tv svakom :) Jedino me muči na web browseru kad idem gledat preko filmovite nemogu nikako stavit fullscreen :(

    1. Mislis H6400 (F-serija ti je iz 2013 godine!) ?
      U svakom slucaju – definitivno Sony, sto se tice kvaliteta slike, 705b ili 805b (u dosta EU-zemalja je trenutno 805-tica jeftinija). Ja sam u Svedskoj 50″-incni dobio za samo 590€ prije mjesec dana.

      1. kod nas vise nema 50″ w7. Mozda se nadje jos pokoji zalutali primjerak, ali generalno ih vise nema od pocetka godine.

  26. da mislio sam na h6400 pogresio sam,pa bitam ni je kvalitet slike a ovaj samsun ima 3d to je nebitno ionako to slabo ko gleda ,znaci sony definitivno,gledo sam neke i LG al sony je sony :)

  27. Moze li netko reci kakav je ovaj televizor za gledanje sporta? Pretezno nogometa. I je li kut gledanja stvano tako los kako je napisano u recenziji?

  28. Pozdrav svima,
    imam jedno pitanje, kupujem TV do 5.500 kn, vani, to je kod nas rang od cca 6.000 – 6.500 kn

    U tom rangu su i neki od spomenutih TVa:
    Samsung UE48H6500
    Sony KDL-50W705B

    Te ne spomenuti, a spadaju u taj rang:
    Samsung UE50H6470
    Samsung UE55H6270
    Samsung UE48H6770
    Samsung UE48H6700

    Hvala unaprijed.

  29. ja bi W705 ako to nadjes jos negdje, ja nisam, odnosno nisam ga htio platiti 30% vise nego sto je bio dok ga je bilo posvuda.

            1. Pa ne znam kakav je player na novim LG, izbjegavam ih. Ali meni je ovaj na SONY skroz OK, barem kaj se tice videa, ostalo me ne zanima previse iako i sa fotkama moze svasta. Ja koristim 2TB drive i nije cak niti toliko spor kako se da procitati. Najveca zamjerka su mi malo previsoko postavljeni titlovi.

  30. Ok, nekako ok, ne cu 4K, a je li 3D na LCDima danas ok, primjetio sam da 705b nema 3D, … ima li smisla?
    Svidja mi se ovo za igre, i SD signal jer je to primarno, … no opet nekako kada je 3D normala, …

    Hvala jos jednom.

    1. kinggo ima pravo jer 3D uopće nije napravio revoluciju a Sony W705B je odličan televizor,
      tko preferira gaming zbog vrlo niskog input laga ne treba dalje tražiti,
      uz to tu je jako dobra slika SD signala i FULL HD materijala

      1. Da, W705B je odličan za gaming, bolji od povoljnijeg W605B modela koji ima lag od oko 29.5 ms u najboljem slučaju. Inače, po kvaliteti slike su jednaka ta dva modela, no W705B opravdava veću cijenu zbog metalnog okvira i manjeg laga.

        1. Hvala. Kod nas je 6.000 kn, u Njemackoj je 719 Eura s dostavom je 749 Eura, to je 5.730 kn.
          U Austriji je 5.370 kn, no nema dostave kod nas.

          Darko je li to najbolji TV koji mogu kupiti za te novce, oprostite na gnjavazi.

  31. Postovani:

    U planu imam kupovati Tv ali nikako da se odlucim na izbor pa bih vas molio malu pomoc?

    Da li se isplati kupovati 4k tv jer iskreno tv ne bih mijenjao nekih 4 godine?

    Udaljenost 2.5-3m
    Prvenstveno za Hd materijal i Ps3,Ps4 gaming
    Racunalo bi bilo spojeno na Tv od 0-24
    3D mozda je i vazan ali klincima jer mene iskreno to ne pali.
    Smart platforma da ali nije presudna u donosenju odluke.

    Budget cca od 6.000 pa do 12.000 kn

    1. trenutno 4K nema nekog smisla, 4K uopće ne namjeravam kupovati sve dok ne vidim što će PS5 donijetii,
      to budeš nabavio kad kupiš PS5 :)
      za gaming definitivno možeš odabrati Sony W705 koji je za to jedan od najboljih zbog vrlo niskog input laga, jako dobar kod SD signala i full hd materijala, s kupnjom W705B modela ćeš spremiti 6000 kn koje možeš ostaviti za 4K tv kad stigne PS5 :)

      1. Hmmm sve vise i vise me baca u nedoumicu da li se strpiti jos misec-dva pa vidit hoce li 2014 modelima cijena padat ili ici odma u shoping? Kao vlasnik Panny plasme koja kuca 4 godine i jos uvijek je u pogonu nikako da se dogovorim sam sa sobom koji model i koju marku tv-a uzet iako sam pitao mali milion puta i isto toliko odgovora dobio ali jenostavno NEZNAM. @ Darko Imas li svoje misljenje na ovu moju muku s kojom se borim vec 2 mjeseca.

        1. Ja imam sličnu nedoumicu kao i ti. Imam Panasonicovu plazmu staru cca 5 godna i zamijenio bih je sa nekim LCD-om od 42”. Cijene? Koliko vidim modeli iz 2014.g. pomalo nestaju pa bi daljnje čekanje možda bila loša odluka. Inače dvoumim se između Sony 705, LGLB670, te Panasonica AS600 ili AS650. Da …

          1. Imao sam LG 650v koje je slican ovome 670 koji ima za razliku od 650 lokalno zatamljenje. Uglanom zbog IPS panela imat ces sigurno DSE koji je za mene bio presudan da taj tv vratim nazad..Imace multimedija je odlcina kao i koristenje USB-a..ali slika zna izgledati isprano i nekako to nije to(crna boja)..Tako da sam se odlucio za SONY KDL 705 koji bi mi skoro trebao stici i s njim i prava slika te crna boja (VA panel-manji kut gledanja ali to mi nista ne znaci posto sjedim uvijek ispred TV-a) tako da ti je to moja preporuka (procitao sam hrpetinu recenzija i jos pitao poprilicno ljudi za svoje misljenje o navedenom tvu). za ovaj panasonic ne znam ali njih nikad nisam ni smatrao telkačima.

  32. Vani je 5.300 kn, kod nas je oko 6.000 kn.
    Budjet mi je 5.500, tako da moram vani.
    No jos se dvoumim je li to najbolji tv za 5.500 kn (vani), ili kod nas do cca 6.300 kn

  33. Bas gledam ovaj TV Sony KDL-42W705B, pa molim samo pojasnjenje ako sam dobro razumio iz pojednih komentara;

    1.TV ima motionflow funkciju s kojom slika dobije “soap efekt” -da li ga je moguce iskljuciti?

    2.Panel je 50hz?

    3.Ako tko zna, iz kojeg razloga Sony ima izvedeno vanjsko napajanje?
    Meni se osobno ne svidja ta izvedba, ali ako napajanje crkne, lako se naruci novo – to mi je jedina prednost.

    1. 1. Ne, nemas nikakve motion flow kontrole. TV sam to odradju zavisno o tome koji predlozak odaberes. U principu je stalno iskljucen i nema efekta sapunice.
      2. Da.
      3. Nije SONY jedini koji ima vanjsko napajanje. A razlog je vjerojatno taj da je manje zagrijavanje unutar kucista i manje je samo kuciste.

    1. 2″ manji :)
      ne vjerujem da ima nekih bitnih razlika osim sto je trenutno bitno skuplji od jos uvijek dobavljivih i provjerenih 42W7 modela iz 2014. W705 nema niti andrid tako da niti sa te strane ne vjerujem da ima nekih razlika velikih.

  34. Bok,

    kupio sam novi 32W705 i automatska instalacija digitalnih programa ne pronalazi niti jedan slovenski program.
    LG monitor sa tunerom 2 metra dalje nalazi popriličan broj SLO programa(DVB-T antena je ištekana iz LGa i uštekana u Sony).
    Što da napravim da Sony nađe SLO programe ?
    Inače TVu sve pohvale za sliku i daljinski…

    LP
    G

    1. DVB-T2 prijemnici pokazuju samo programe za državu na koju su postavljeni.
      Ako prebaciš na Sloveniju nećeš imati naše programe itd..
      Čisti zajeb..

            1. E onda neznam.
              Tek mi sada nije jasno zašto na mome LG u i vidio sam na vanjskom dvb-t2 prijemniku ( focus) nema programa iz drugih država a kod tebe ima?! Molim pomoć ili objašnjenje onda i ja.

  35. Molim savjet koji tv uzeti. Sony kdl42w705b ili samsung ue40h6200. Planiram gledati sport,filmove i koristiti smart tv…

  36. Pozdrav svima,

    Skoro sam uzeo 42w705, i tv je prilicno dobar.No imam jedan problem, a to je
    da prilikom gledanja filmova (mkv,mp4) preko mreze ili preko usb-a medija plejer “zakuje” te dobijem poruku
    da je medija plejer prestao sa radom.
    Jedino rjesenje je onda da ga iskopcam iz struje do slijedeceg zastoja plejera!! Zadnji je update na njemu i probao sam reset na tvornicke postavke, nije pomoglo)

    Jel neko imao slicnih problema i dali postoji rjesenje?? Poz….

    1. Uzmi zaseban media player i gotova prica. Jer nemoze se ni jedan ugradjeni media player mjeriti s zasebnim. Imam ja jedan za prodat popbox V8
      Cjena 400kn. Player je ko nov.

      1. Ma imam i ja sony blue-ray player koji sam dobio gratis uz tv i njega mogu koristiti kao usb-player al
        meni da je da tv radi ispravno jer mogu putem wireles-a stremat sa pc-a.

        Hajde kinggo ukljuci se i ti, vidim da si ga presao uzduz i poprijeko.

        1. Pa gle, ja sam imao taj problem kad sam uzeo W605. Kad bi player zablokirao jedino bi reset pomogao, istekavanje nije. No vec nakon prvog SW update to vise nije trebalo. Znalo se dogoditi da player zablokira ali gasenje TVa je bilo dovoljno.
          Jedino kaj mi pada na pamet je da imas neki file koji mu ne pase pa se prilikom indeksacije zablokira.
          Naravno, ovo sve vrijedi za USB, wireless sam probao ali jbg, meni je puno prakticnije pristekati 2TB disk nego petljaviti sa mrezom. Tak i tak sve arhiviram na eksterne diskove.

          1. Hajd vidjeti cu hoce li update novi sta pomoci. Malo cu jos experimentisati sa usb om i vrstama fajlova na njemu.

            Tv mi se ne vraca jer ne vjerujem da je neka hardverska greska. Bar samodijagnosa nije uocila nikakve greske.

            Javim ako bude problem rjesen. Ako jos neko ima kakav prijedlog, slobodno…..

  37. Imam 3 generacije LG TV-a i na svakome media player radi savršeno.Ako je po ičemu LG poznat,onda je po dobrom media playeru.

  38. pozdrav darko i svi ostali naime bio sam na moru i kako sam dosao na tvu mi je doslo (napravljeno) novo ažuriranje u kojima je pisalo da je moguce da su neke postavke promjenjene. Dali to znaci da kalibracije koje sam radio po vasim naputcima su izmjenjene pa to moram nanovo raditi ili sto se tocno izmjenilo?

    1. ne, te postavke se ne mijenjaju. Koliko sam skuzio, nista od postavki se ne promijeni. Jedino, mislim da je zadnji ili predzadnji update maknuo neke od onih sahre debilana.

  39. Dva pitanjca? Da li ovaj novi 705c ima poboljsanja osin androida?. Vidim da je malo cisca slika kao i boje i da je pro xreality nadam se da manje slika kad je u pokretu titra ako me razumite.

    .iii imam već od 2, miseca ovaj tv i vrlo sam zadovoljan jedino gledajuci youtube gameplay od igrica cuti se da u pokretu slika blura nekako muti se i vidr se pixeli raskockani. Takodjer jedino u sport izabiru slike na youtubu mi je slika gledljiva tj. vide se puno bolje detalji i boje. Jos u sklopu pitanja kad konektam pc oce li isto ro bit posto jenka navodbo 300 pri pokretu rezlucija. Kako je igrat pucačine? Vidin da sci lcd pate od tog al he bar navodno input lag mali. HVALA PUNO.

  40. Imal ko kakve preporuke za aplikacije na 42w705 slicne Netflix-u ili slicnim servisima, dakle gdje se moze nesto pametno pogledati.
    Netflix uopste nemam kao aplikaciju da izaberem u ovom moru aplikacija, al sam negdje procitao da ova regija (bih,hr…) nije podrzana od tog servisa.
    Ili prepuruke za aplikacije koje imaju svrhu u smislu da necemu pametnom sluze.
    Za sada vidim samo svrhu u youtube i accuwether.Vjerovatno ih ima jos, pa ako neko moze iz prve ruke navesti svoje favorite…..

  41. Da li mi netko moze rec koja je razlika izmedju 42W705B i 42W705?
    Znaci osim slova B u imenu koja je razlika :)
    Gledam izmedju tog Sonya, Panasonic TX-42AS600E i neznam jel ima netko jos kakav predlog u tom cjenovnom rangu do oko 4000? Neki samsung mozda?
    Najvise gledam sport sa satelitske i HD filmove sa WD TV live playera.
    Hvala.

  42. pozdrav… nedavno kupih sony kdl 32 w705b i moram reći da baš nisam zadovoljan slikom… imadoh prije gorenjca katodaša 70-ak cm sa odličnom slikom….gledam sa oko 3,5 metra i nekako mi je prljaviji ekran i mutnija slika od katodaša….probah štelati sliku i ne dobivam dovoljno oštrine(iako je na max.), kontrast isto na max…..imam ga tek par dana ,možda se oči privikavaju(nisu ni one najbolje,bay the way) poslije 2-3 sata gledanja izlazim iz sobe ko da sam na brodu po buri, mučnina…..ekran je širi od katodaša 10-ak cm pa dok se naviknem ili što… kad gledam na 14-9 nešto je bolje ali nije to to….ima li netko slična iskustva….inače tv je ok, ima svu silu dodatne opreme i mogu sa njim gledati, jer sam blizu granice, preko 20 srpskih programa…..da li mogu gledati na njega i bosanske kanale tj.iskljčiti digitalni tv….

  43. glede usporedbe CRT i LCD mislim da je sve vec 90823509 puta prozvakano…
    sa ostrinom na max neces dobiti to sto zelis, nego bas ovo sto imas, groznu sliku. Prebaci ga ne cinema 2 i gledaj tako neko vrijeme. Iako, tesko je ocekivati cuda od lokalinih DVB_T signala.
    Ovo zadnje bas ne kuzim, zasto bi iskljucio digitalni tuner?

    1. mislio sam ako isključim tuner na analogni da mogu pratiti bosanske programe jer oni još ni ne sanjaju o digi signalu…probah pa ne ide…tražio sam taj mod cinema 2 ali ne nalazim ga….inače u dućanu mi se boljom slikom učinila(oštrijom, svjetlijom jasnijom) na lg32 lf 630v, čak me i trgovac upućivao da ga uzmem, ista cijena kao sony, jesam li pogriješio….inače moram priznati da se u te novotarije tehničke slabo razumijem ali znam šta je dobra slika ine mogu vjerovat da ću žaliti za katodašem….

      1. pa mozes pretrazivati i analogne i digitalne istovremeno, ne kuzim u cemu je problem. Ima ta opcija negdje sigurno.
        Kad gledas TV stisni options na daljincu pa scene select, (ne znam kako je na hr to prevedeno) tamo odaberi cinema2 (ili movie, ne znam tocno sad) i onda tome daj vremena da se priviknes. LCD nije CRT ali SONY je dosta bolji za nas zemaljski program nego korejanci, to je provjereno.

  44. Pozdrav svima..Planiram kupiti Sony KDL-43W755CBAEP .. nisam nigdje mogao pronaći nekakvu detaljnu recenziju..
    Pitanje-kakva je SD slika?
    Kakva je slika kod sportskih prijenosa?
    Postoje li,još uvijek,problemi pri reprodukciji sa USB-a?
    Sutra idem po njega pa bih zamolio za brzi odgovor..Hvala unaprijed..

  45. u zadanja dva dana mi se pali zelena lampica i promijeni mi sliku tj posvijetli je dosta i vratim na game postavke(ta mi je nekak najostrija) i on mi opet nakon par minuta posvijetli sliku

  46. Evo da se javim i ja sa rjesenjem za problem koji sam imao vezano za medija player koji je znao zablokirati.
    Ispostavilo se da je kinggo imao pravo tj. jedan “pokvareni” fajl je pravio problem.
    Nakon brisanja istog problem se vise nije pojavljivao a nadam se da ce tako i ostati.

    Inace tv nakon mjesec dana koristenja mogu preporuciti i sve pohvale za recenziju hd televizije koja mi je pomogla pri odabiru.
    Moje subjektivno za i protiv;
    ZA – ekstra slika, estetski odlican, nema kasnjenja pri igranju igrica, da se analogno spojiti na sound sistem putem prikljucka za slusalice (3,5mm to činč kablom)
    PROTIV – ne bas smart kao samsung ili lg

    1. Evo ja imam isto pitanje, nadam se da ce kinggo ili Darko moci odgovoriti, je li u pitanju panel od 705b iz 2014. ili se koristi neki drugi (losiji) panel. Na internetu i forumima apsolutno nikakvih informacija o tome nema, kao ni u sluzbenoj Sonyevoj dokumentaciji. Procitao sam samo nagadjanja da se koristi panel iz proslogodisnje serije W6, tocnije W605b, sto nema smisla, volio bih kada bi to netko mogao potvrditi ili demantirati :)

      1. pa nema tu nekih mudrosti, dovoljno je pogledati dijagonale u kojima dolazi w70xC i mislim da se 99,9999% radi o samsungovim panelima, barem ovi od 40″ i 48″, Isto tako, obzirom na motion flow od 200Hz mislim da je 99.9999% sigurno da se radi o 50Hz panelima. W70xC zapravo zamjenjuje seriju 6 iz 2014 a W750C zamjenjuje seriju 7. I tu ima novi panel od 43″, vjerojatno AUO kao i ovi od 50″ i 55″ kojeg nije bilo prosle godine u seriji 7. I moze biti da 43″ ima 50Hz a 50″ i 55″ da imaju 100Hz kao i prosle godine.

        Ono sto je problem je zapravo android i HW koji je SONY odlucio utrpati unutra.
        CPU: Dual-core ARM Cortex-A17 (32-bit ARMv7),MediaTek MT5890 ,
        GPU: ARM Mali T624 triple core,
        Installed RAM: 2GB
        Internal Storage Total Space:8363 MB
        Truli mediatek :( …… nikad pa ni tada tu nece biti srece sa androidom. I taj HW je isti u svim 1080p modelima, ne znam da li 4K imaju nes bolje ali sumnjam.

        Uglavnom, ovo kaj sam do sad vidio po ducanima, rekao bih da su sve VA paneli.

        1. Hmm, gdje se sve te specifikacije mogu vidjeti, prošao sam baš puno stranica i većina ih sadrži neke generične informacije, tako da definitivno zahvaljujem na iscrpnom odgovoru :) Zanima me usporedba Samsungovog i AUO panela, kolika je razlika zapravo bila između W705b i W605b, tj sada W75C i W70C, što se tiče značajki slike, blura i input laga? Po specifikacijama su vrlo vrlo slični, sad je samo pitanje što se nalazi “ispod haube” da stvara tu neku razliku ako je i ima.
          Po ovim informacijama ispada da je lineup 2014 bio kvalitetniji, jedino što je nedostajao taj Android OS, koji se nije proslavio zasad, valjda će updateovi to riješit bar malo..

        2. Isto sam bio skeptican, ali kupovinom 50w807c modela sve brige su nestale, brz, stabilan, nadogradiv, sve radi glatko, fluidno, slika fenomenalna, tako d astvarno nema brige sto se tice hardwera, i softwera,

  47. Evo preporuke za one koji posjeduju 42w705 i koji gledaju njemacke kanale na 19.2 astri.
    Nakon resetovanja i odabira “njemacke” kao zemlje u kojoj se tv gleda dobio sam ukljucenu HbbTv aplikaciju, bar je kod mene se tada pojavila.

    Uglavnom super stvar. Na skoro svakom njemackom kanalu možete gledati stream propustenih emisija, gledati trejlere buducih emisija, oznaciti ono sto ce tek
    biti prikazano i jos dosta toga.

    I jedno pitanje za HD redakciju. Hoce li uskoro koji Sony 2015 tv doci na red za test? POZ..

  48. POštovani imam jedno pitanje i molim vas da mi odgovorite a ne da samo procitate i predjete preko njega, molim vas :). Kupio sam samsung 43J5502 i nisam nikako zadovoljan slikom u radnji u kojoj sam kupio rekli su da mogu zamjeniti pa vas molim za savjet razmisljam o sony48R550 ili o LG43LF632V ili ovaj model sony w705B. Meni je samo bitna slika.. HVala lijepo…

  49. Sony ako mozes naci jer je proslogosnji model. Ja sam prezadovoljan, sd,hd,fhd sve super.Smart i nije bas neki ali meni to nije presudno, nego upravo slika.

  50. ekipa ima iko iskustva sa Toshibom, 47L7453DG D3 ili 47L7463DG D3…
    kakava su iskustva sa Toshibama.
    Gdje bi trebala biti bolja slika kod jedne od ovih Toshiba ili ovog Sonya 42W705B.. HVALA VAM

  51. Jedno pitanje za one koji posjeduju 42w705 i samsung smartphone, konkretno galaxy grand prime.
    Dali je moguce ova dva uređaja povezati putem wi-fi direkt, konkretno screen mirroring sa telefona na tv?
    Htio bi kupiti pomenuti telefon al negdje sam procitao da nisu kompatibilni u nekim stvarima.
    Ako ima neko neka iskustva? Hvala u naprijed…..

  52. Novi model iz ove godine Sony 43w755 kakav je u odnosu na ovaj model , ovo sto vidim 800hz u odnosu na 200hz ,liči mi dosta bolje ,kakvi god da su hz.

    Kad moze da se očekuje recenzija za Sony 43w755

    1. Trudim se doći do tog modela, no općenito Sony baš dobro ne kotira, dućani s kojima radim ga nemaju na lageru, a Sony predstavništvo/PR agencija se već mjesecima trude mi nešto osigurati ali za sada ništa. Kao da nikome nije u interesu da provjerim novi X1 procesor, je li input lag i dalje NAJMANJI na tržištu itd. Kontaktirao sam čak i Sony Europe ali bez povratne informacije…

      1. Nemoj se ti vaditi na druge, reci da ti je mrsko, hahahah salim se naravno volio bih tvoju recenziju modela w805c, ima ih po netu kamara sve su vrlo pozitivne, malo je digital versus losije ocijenio, ali mi nisu odavno relevantni radi nekih drugih recenzija koje im se nisu ni blizu poklapale s atvojima, ili sa hdtv test, i sl. jednostavno mi se cini amaterski rad, zato bih volio tvoju recenziju jer znam da ce biti detaljna, i realna, ove na oko me nezanimaju, hdtv test koristi odlicnu opremu pa vise njima vjerujem nego mnogim drugim portalima, u biti rade sa opremom kao i hd televizija sto mi se svidja.

  53. Pohvala za recenziju, pomogla mi je u odabiru. Kupio sam KDL-40W705C. Postoje neke razlike između prošlogodišnjeg modela i ovog kojeg sam kupio npr. daljinski je malo drugačiji.
    Možda je važno napomenuti za one koji misle TV montirati na zidni nosač da NISU potrebni dodatni adapteri za montažu kao kod 42W705c. U potpunosti je podržan VESA standard, jedino što nije najčešći 20*20 nego 30*20…

    1. Ako ti nije problem, molio bih te da mi javiš kakav je ugrađeni media player na 40W705C? Zanima me kod USB reprodulkcije. Da li čita mkv, mp4 fajlove sa vanjskim srt titlovima, te da li možeš promijeniti njihovu veličinu? Da li titlovi imaju onaj tamni background kao na našim kanalima? Televizor kupujem za majku pa mi je najbitnija kvaliteta SD signala koja je kod Sony-ja vrhunska ali bih volo ponekad i pogledat neki film kada budem u posjeti. Prokopao sam cijeli internet i ama baš nigdje nema podataka o titlovima. Hvala unaprijed.

      1. Player mi se čini sasvim u redu, čita MKV, AVI, MP4… Nije baš brz kod učitavanja fajli sa HDD-a, pogotovo ako ih ima puno, ali uglavnom, vrlo rijetko se dogodi da neki fajl ne želi pokrenuti. Nisam proučavao s kojim tipom kodec-a ima problema…
        Vanjske Titlove čita, nisam još naišao na problem. Titlovi imaju background (zatamnjenu podlogu). Veličina se na žalost ne može mijenjati, kao npr. kod LG televizora, ali su dovoljno veliki za čitanje sa udaljenosti 3 metra pa i više. Font je dobro pogođen i prikaz je oštar.

  54. Kupio sam 48W705C, i mogu reći da sam zadovoljan…kvalitet slike, kablovske, filmova, je po meni odličan…manji nedostaci su malo bleđa slika iz većih uglova gledanja i nestabilan rad usb pri reprodukciji mp4, mkv formata…
    Mislio sam da će poslednji update koji je izašao krajem novembra nešto popraviti (bolji rad usb), ali ništa od toga….
    Mada, pojedini mkv, mp4 formati rade ok, ali postoje i oni koje usb plejer teže čita i u nekom trenutku dođe do prekida…srećom nema nikakve blokade pleyera, dovoljno je na daljincu pritisnuti Return dugme…verovatno je do nekih kodeka ili čega već…
    Sve u svemu “problematične” filmove gledam preko hdmi koje je povezan sa laptopom, gde putem nekog pleyera podesim veličinu, boju i font titla

    1. nije problem u TVu nego u losem kodiranju. Ja sam u godinu dana na takvom TVu pogledao valjda 500+ sto filmova sto epizoda raznih serija i mozda 10 njih nije radilo kako treba.

  55. Pre kupovine, dvoumio sam se između Sony i Lg49LF631v, ali uz konsultaciju sa Darkom i vizuelnim posmatranjem kvaliteta prikaza oba tv-a, zaključio sam da dam blagu prednost Sony, zbog bolje crne boje, većeg kontrasta, oštrije slike, boljeg “peganja” bržih scena….bez obzira na lošije uglove i lošiji usb…Tv najviše koristim za kablovsku i filmove…gledao sam ponovo film Avatar u fulhd rezoluciji i to je savršeno…čak ni zvuk nije bio tako loš…naravno sve je to subjektivno i stvar ukusa

  56. To sa reprodukcijom ce vjerovatno biti rjeseno sa narednim updejtima do tada mozes probati film zajedno sa pevodom progurati
    kroz “MKVtoolNix Gui”. Spajanje traje nekih 60 sec. po filmu pa vidi hocel ti praviti problem pleyer.
    Kod mene readi bez greske na 42w705, koji nije android al eto probaj….

    1. Savršen program, pleyer više ne prekida, probao sam na onim filmovima koji su bili “problematični”…šteta što nisu ubacili još opcija za titlove (veličina, boja), ali i ovako je ok…hvala puno

      1. Uvjek…… a to sa titlovima, budes se navikao brzo i mislim da na velicini dijagonale tvog tv-a nebi trebao biti problem.
        I pusti ove sto govore Sony ovo ili ono…….uzeo si sebi STROJ. Poz i uzivaj…..

        1. Da li je iko snimao preko hdd i kakav je zapis?….vidim da tv trazi registraciju hdd….da li ti znaci da se zapis ne moze citati na drugim uredjajima?

          1. da, taj disk mozes koristiti samo na tom TVu. A snimka je kakve je i original bio.
            Zapravo, mozes ga koristiti i na linux distribucijama jer ce ga prepoznati (za win ne znam) ali snimljeno mozes pogledati samo na tom TVu.

            1. Bolja je varijanta da se moze gledati i preko drugih medija, ali dobro sad….sta je tu je…verovatno je ista politika i kod drugih proizvodjaca tv-a

      1. Yifi vise ne radi a i njihovi filmovi od 1.5 gb il 2 nije kvaliteta. Film treba skinut barem 10gb da vidis kvalitetu a 13-15gb da imas i zvuk dobar.

    1. FUD propaganda na djelu…………. jedan od primjera ti je bas player koji je znao zablokirati i jedini nacin da ponovo pokrenes je bio taj da se TV iskopca iz struje. I to je rijeseno novim SW

  57. Sve pročitah ali i dalje ne saznadoh da li je kupovina W705C modela dobra kao i kupovina 705B modela???

    Kako stvari stoje na stranim forumima ako već niko nije detaljno testirao model 705C.

    Nigde da pronađem usporedbu 705B VS 705C,kao da se radi o nekom super tajnom oružju.

    1. nije. 705C ti je ono sto je prosle godine bio 605B dok je nasljednik serije 705B serija 755C.
      Nije da je 605B bio los TV (imao 48″ skoro godinu dana) ali 705B je bio bolji (imao 42″ par mjeseci). Ako se mozes rastegnuti radije uzmi 43W755C. Ove godine i manji ekrani dolaze sa 100Hz panelima i TV je puno bolji za sport i brze pokrete.

    1. pa od nekih vjerojatno je (onih koji imaju IPS panel). Barem sto se tice kvalitete slike. Ako te pale neke druge djidje onda ipak gledaj koreju. No ipak bi bilo balje da se razgovaramo o konkretnim modelima jer ovak generalizirati o markama je bzvz.

      1. Konkretno koji model je bolji Sony 43″ LED Smart TV KDL-43W755CBAEP, Samsung 40″ Smart LED-TV UE40J6275XXE ili SONY 40″ TV KDL-40W705CBAEP?
        Hvala vam-bas sam sludjena. Bitna mi je kvaliteta slike-zelim da uzivam dok gledam, a ne da mi bude zamorno.

  58. Treba mi nova TV . U dućanu mi predlažu Sony KD-49X8307CS kao zgodno za gledati sa 2,5-3 m da ne boli glava i oci, kao ima sve sto treba osim 3D. LG55EC930V curved je lijep dizajn možda malo velika za moj prostor. Drugi Sony KD-55X8507CS je bio prvi prijedlog po prodavaču , isto malo veliko . Gledam TV povremeno, tenis, nogomet , pokoju emisiju, filmove preko interneta, you tube i to je to. Opasno je da mačka grebe ekran? Lako se ošteti ili razbije. Eto vidi se da sam laik, znam da je nova tehnologija oled .Sto raditi ? Kupiti nešto od ova tri predložena? Čekati ? Stara TV je zaista stara , malo joj otisa zvuk. Zahvalna na savjetima. Pozdrav svima

    1. prvi svakako ne, to je pocetni UHD model i mislim cak da ima IPS panel.
      drugi je OLED, trenutno naj kaj mozes kupiti no nije UHD. Sto samo po sebi ne bi bilo problem da nije toliko skup a nije bas future proof.
      treci je opet UHD, nije OLED no bitno je jeftinijni.
      3D ignoriraj, to je na samrti.

      IMO, kupi SONY KDL-50W755C (ili nki samsung sa VA panelom) za trecinu cijene OLEDa a onda kad se pojave UHD modeli koji podrzavaju sve standarde koje UHD trazi iskrcaj se za njega.

  59. pa eventualno ako bas hoces 3D onda w805.
    Inace, 755 i 756 su isti jedino je 5 crni a 6 srebrni/sivi.
    Kod serije 80x razlika ti je uz boju jos i motion flow ali to ti je nebitno. Vecina to tak i tak iskljuci jer je bolja slika.

    1. Mislim da mi neće trebati 3D:)). U subotu u kupovinu , i crni Sony 755 mi je dovoljan za sljedećih nekoliko godina dok se ne pojavi super TV po svim kriterijima ! Dakle Kinggo puno vam hvala, zaista ste simpa i od velike pomoći laicima kao sto sam ja ! Veliki pozdrav

  60. Odličan TV , je da ne gledam puno TV , ponekad vijesti i sport , najčešće YOU tube i jako sam zadovoljna. Nisam još programirala sve kanale. Slika , zvuk , dizajn su po meni super. Čini mi se sve bolje i bolje, malo je nešto pucketalo sada vise ne. Još nisam upoznala sve potencijale ove TV. Pomalo. Htjela bi gledati serije i filmove preko interneta. Kad stignem vidit cu kako to funkcionira.

    Ja kupila sonyKDL -50W755CB 739CHF. Nije prevelik tako da sam mogla kupit i veći ?
    Pozdrav !!!

  61. Molim vas dali mi moze neko pojasniti ovo posto sam nedavno kupio tv sony 50 kdl 756 c uz koji je dosao obicni daljinski na kome nema mikrofona a tv podrzava glasovne komande pa me interesuje dali je kompatabilan daljinski RMFTX100 koji je tac i glasovni,hvala unapred

  62. Artan hvala do neba za odgovor malo sam se bojao jer sam daljinca vec porucio i platio,ali kad si tako uljudan samo jos da te(vas) pitam koju tastaturu kupiti za ovaj tv?….hvala do neba

    1. Ma nema na cemu Sakibe. Ja tek kupio televizor pa odmah porucio i platio taj daljinski. Za tastaturu iskreno ne znam, nisam to jos proucio…

    2. mis logitech radi sigurno, tastaturu nisam probao. Ali opet, instaliraj tvsideview i tamo imas opciju za unos teksta. Ne moze biti jednostavnije.

  63. U svakom slucaju hvala ti Artan,koliko se ja kuzim u ovu tehniku a star sam da bi se kuzio ali sam na yu tjubu vidio da bi ova tastatura odgovarala:Logitech Wireless Keyboard: K400 Review.

    1. Ja sam sa svojim vrlo zadovoljan. Ako pretezno mislis gledati zemaljsku uzmi u obiz da malo sporije mijenja programe.

  64. posto vidim nema pitanja niko nista ne pita pa bih ja ponovo pitao a u vezi je tv SONY bravia 50 w756c posto nigdje u aplikacijama nisam naisao na skype ni fejs pa me interesuje dali se to moze nekako instalirati il skinuti sa play stora?

    1. ne moze. Ono kaj mozes je naci apk i instalirati sam (uz uvjet da prije instaliras es file explorer sa playstorea) i onda vidis kako ti aplikacija radi.

  65. Posto sam dobio odgovor na sva pitanja sad mi treba jos jedno upustvo:Kako instalirati na sony bravia 756 daljinski upravljac SonyRMF-TX 100

    1. moras ga prvo upariti sa TVom. Settings pa touchpad remote control settings…….. tamo je opcija za uparivanje.

  66. Pozdrav svima!

    Planiram uzeti novi w755 koji je nasljednik ovog modela, svi kažu odlična slika, Android funkcionalnost i tako sporedna no jedno pitanje… da li je netko kupio ove modele u zadnje vrijeme?

    Piše kao garancija 5 godina, a na webu 2 godine svagdje… pa pitao tetu u dućanu, ona nešto truć truć kao potpiše se neki ugovor (navodno UNIQA osiguranje) pa onda vrijedi 5 godina… sve mi smrdi na neku nadoplatu…

    Ima netko iskustva s garancijom i kako točno funkcionira?

    1. Kad sam ja kupovao prije vise od godinu dana onda je to islo sa registracijom modela na sony stranicama.
      Ronis ima jamstvo na sve koje mozes dodatno kupiti.

  67. pozdrav svima.mozeli mi neko pomoci.imam SONY KDL48W605 postojili neka wireles tastatura koja je kompatibilna koju podrzava ovaj tv.probao sam nekoliko bezicnih tastatura i nemoze.cim stavim usb konektor javi mi poruku na tv usb nije podrzan.ako neko zna nek mi odgovori hvala.

    1. AFAIK, ne. Logitech unifying receiver radi ali samo sa misem. Ono kaj mozes probati je Video & TV SideView : Remote aplikaciju na mobu/tabletu jer tamo imas opciju za unos teksta. Nije bas tastatura ali daleko bolje od daljinskog.

  68. Kinggo ili bilo ko ima sonya, može pitanje, imam sony kdl43w805 kod kojeg kad stisnem epg isti se upali, prekine tv program u pozadini i nakon 3 sekunde vrati program u pozadini, ali to baš iritira u kombinaciji sa slabim odzivom daljinskog koji lovi samo ako usmjeriš direkt prema ledici ispod sony znaka…. Nešto pišu da je pitanje priključka pa da promijenim ili..
    Jel uspiješ s ovom apk preko mobitela glasovno upravljati, meni piše da fali neki program koji mi je već instaliran, valjda ga ne prepoznaje…

    1. da, EPG je trenutno takav kakav je, meni osobno nebitno jer prakticki ne gledam dvb-t. No veli ekipa koja ima vec novi 6.0 da je to sad popravljeno. Ovo za glas ne znam, nisam probao. Ja tv uglavnom koristim za filmove i serije sa USB diskova tak da je meni osobno obicni daljinac sasvim zadovoljavajuci.

  69. Pozdrav, molim pomoć oko kupnje! Trebam novi tv, faktori koji su mi bitni su dijagonala od cca 120 na vise, wifi, pip, da mogu direktno gledati sadrzaje s interneta i usb sticka, da ima T2 i ostale future proof faktore, kvaliteta zvuka i slike. Također, bitno mi je da je tanak i modernog izgleda. Gaming performanse i 3D su mi nebitni. Cijena best buy za navedeno:) Puno hvala na savjetu!

  70. Pozdrav svima. Prije dvije godine kupio sam model Sony KDL-42W705B i mogu reći da sam zadovoljan s TV-om (odnos cijene i kvalitete). Odluka je pala nakon što sam pročitao vašu profesionalnu recenziju, a jedan od glavnih razlog kupnje navedenog modela bio je prikaz SD kanala i završna obrada, odnosno mogu potvrditi ono što ste već više puta napisali, slika SD kanala je odlična. HD kanale (koji su otključani) gledam preko ugrađenog satelitskog prijamnika i naravno, slika je fantastična. Ukratko, moje mišljenje i iskustvo: televizor je stvoren za Gaming, SD kanale i sport, a jedina primjedba na seriju W705 je sporost, ne samo dok je USB u pitanju nego općenito. Nadao sam se da će se to riješiti ažuriranjem softvera, ali dan danas nije ništa bolje. U početku me to nije toliko smetalo, ali danas me jako smeta, jer se TV, barem po meni, kupuje za jedno duže vrijeme. Najviše me smeta početak: upališ TV i skoro ništa ne možeš raditi gotovo cijelu minutu… ok, možeš ga stišati što se vizualno ne prikazuje, ali ostali meni ne radi dok se TV “ne probudi” – u današnje vrijeme skoro neprihvatljivo. Pod pretpostavkom da brzina sučelja spada u ovu kategoriju, smatram da je ocjena za “Izbornici i rukovanje” previsoka, sve ostalo potpisujem. Nadam se da je Sony riješio problem sporosti s novijim modelima… Lp

  71. Imam isti TV i odličan je. Jeste malo spor al to mi i ne smeta toliko.
    Spomenuti HD kanali preko satelita – čista desetka.
    I ja sam se vodio ovom recenzijom i moram priznati da nisam pogrjesio sa kupovinom ovog TV-a.

  72. Istina tv-u treba oko 45 sekundi da se “digne” ali to i nije neki problem,doduse nakon prvog gasenja i ponovog paljenja sustav se digne instantno. Dobar tv samo mi je zao sto sam uzeo samo 42″

  73. Pozdrav…
    Koristim ovaj tv malo preko 2g. i sve 5 samo me tlaci pustanje filma sa usb-a..neki prode normalno neki stane nakon nekih 27 min…i kaze da se nemoze reproducirati bla bla…citao sam i vidim da znate za taj problem…?
    Fw je naravno latest…

    E sada ono sto trebam…?
    Plex tj konfiguracija DLNA…ili sam ja malo neupucen u TV stvarnost ili neznam…?

    Pa bi molio gospona kinggoa da mi pojasni, objasni kako konfigurirati taj dlna, plex….itd itd…

    Lp

    1. Koristi serviio umjesto plexa. Puno jednostavniji i pouzdaniji.
      Koristim ga od kako sam uzeo TV i u to vrijeme samo 1 ili 2 puta zastekao. POZ

    2. Potvrđujem ovo za Serviio. Savršen program. Već par godina ga koristim na dvije TV i jedan laptop i nikakvog problema. Svaka preporuka.

    3. a na cemu uopce mislis imati taj DLNA? U nacelu, TVu svejedno, ali pitam zato sto nei routeri to vec imaju po defaultu pa mozes to koristiti. Isto tak ako imas neki noviji sateletski recevire baziran na enigmi onda je vrlo vjerojatno da je i na njemu dignut DLNA server pa mozes i to koristiti.
      Ali uzmi u obzir da ti preko DLNA uglavnom nece raditi titlovi koji nisu muxani u sami fajl. NA nekim serverima i sa nekim TVima to radi ali…….
      I jel imas kakve mp4 fajlove na tom disku? Meni je to bilo problem, neki fajlovi na disku su rusili player samim time sto su bili gore i on ih je indeksirao.

  74. Evo par stvari koji bi mogli pomoci da serviio radi kako treba.
    Proguraj film i titl kroz mkvtoolnixgui program da dobijes jedan fajl. Traje 2-3 minute po fajlu.
    Gledaj da ti fajlovi ne budu veci od 10-15 gb.
    Transcoding folder drzi na istoj particiji ili istom hardu gdje su ti i libreri folder/ri.
    Uvjek imaj slobodno na tom hardu 20-30 giga.
    Ovako je kod mene i radi bez greške.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!