LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija: Panasonic Smart Viera TX-L39E6E (E6 serija) 2D LCD Smart TV

panasonic-e6-header

 Prvi televizor iz 2013. godine koji testiramo jest Panasonicov 2D Smart TV model serije E6. Radi se o Full HD modelu dostupnom u rasponu dijagonala od 32 inča pa sve do 50 inča, opremljenom najnovijom inačicom Smart Viera platforme, ugrađenim DVB-T/C prijamnicima, te Wi-Fi sučeljem za jednostavnije povezivanje na internet. Uz navedeno, tu je DLNA 1.5 podrška, ugrađen internet pretraživač, te 100 Hz BLB osvježavanje slike. Je li Panasonic napokon osvježio svoju Smart TV platformu tako da bude funkcionalna i u korak s modernim trendovima, kakva je kvaliteta slike i što nam sve nudi ovaj model nesvakidašnje dijagonale od 39 inča, provjerimo zajedno u nastavku.

Video pregled (video overview)

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač Panasonic
Model TX-L39E6E
Tehnologija prikaza LED LCD
Veličina ekrana 39 inča / 98 cm
Energetska klasa A+
3D Ready/3DTV Ne
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
N/A
Osvježavanje zaslona 100 Hz BLB (backlight blinking)
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x2)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Ne
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Ne
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dimenzije [mm]
  • bez postolja 879 x 519 x 49
  • s postoljem 879 x 573 x 217
Zemlja porijekla: Češka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Dizajn

panasonic-e6-header

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne srebrna plastika lagano matiran ne

Počevši od prošle godine, Panasonic je učinio korak u pravom smjeru kada je dizajn televizora u pitanju. Novi modeli kombiniraju vrlo tanki okvir oko zaslona (uži od jednog centimetra), a koji duž donjeg dijela uz elegantnu srebrnu boju krasi i prozirni plastični profil sa statusnom LE diodom, prijamnim senzorima i imenom proizvođača. Na taj je način okvir potpuno oslobođen bilo kakvih detalja koji bi na sebe skretali pažnju i time umanjivali dobar estetski dojam.

panasonic-e6-front
Zaslon dobro podnosi refleksije ambijentalnog osvjetljenja.

E6 koristi bočno postavljeno LED osvjetljenje, radi čega je njegova dubina smanjena na mjeru nešto manju od 3 centimetra duž gotovo cijele poleđine, dok je u donjem dijelu, gdje su smješteni stereo zvučnici, debljina gotovo 5 centimetara. Cijela poleđina je metalna i doprinosi osjećaju kvalitete.

panasonic-e6-thickness
Nešto manje od 5 cm iznosi debljina u donjem dijelu.

Stalak je klasičnog kvadratičnog oblika, izrađen od plastike i elegantnog srcolikog okomitog dijela koji ne narušava eleganciju samog panela. Nažalost, stalak ne nudi nikakvu mogućnost rotacije jednom kad se montira na zaslon.

Svi HDMI priključci su nažalost smješteni s pogledom prema stražnjoj strani tako da je time nešto otežano montiranje najbliže moguće zidu, no uz upotrebu HDMI kabela s konektorom pod 90 stupnjeva i ova se prepreka može djelomično zaobići.

panasonic-e6-connections
Osnovni priključci u dvije orijentacije.

U cjelini, novi Panasonicov televizor nastavlja tradiciju kvalitetne građe i oku ugodnog dizajna.

Daljinski upravljač se nije mijenjao u odnosu na prošlu godinu, odnosno zadržana je ergonomija i stil tipaka uz blage korekcije oblika i položaja istih. Daljinski je jednostavan i praktičan za korištenje, tako da izostanak pozadinskog osvjetljenja korisnicima neće nedostajati.

panasonic-e6-remote
Daljinski upravljač bez većih promjena.

Izbornici (Menus)

panasonic-e6-homescr2
Jedan od naslovnih ekrana s DVB-T programom.

Uz zadržavanje istog dizajna sučelja za instalaciju i naprednije opcija televizora, Panasonic je potpuno promijenio logiku i izgled svoje Smart TV platforme, a koja je već prošle godine počela pokazivati tragove zastarjelosti i nedovoljne atraktivnosti u odnosu na konkurenciju. Nova Smart TV platforma zapravo postaje dio naslovnice televizora, tj. početnog zaslona koji ćete vidjeti kada upalite TV. Korisnik na izbor ima nekoliko tvornički podešenih predložaka s različitim aplikacijama koje se nalaze pozicionirane oko prozora u kojem se prikazuje sadržaj – TV program ili neki od ulaza. Važno je napomenuti kako “kućice” za aplikacije nisu interaktivne u smislu da se unutar njih mogu vidjeti sadržaji, primjerice zadnji postovi od prijatelja u slučaju Facebook aplikacije ili video isječci u YouTube ili Vimeo aplikaciji, već se pokretanjem istih na novom ekranu prikazuje sadržaj. Iznimka je jedino Social TV aplikacija koja omogućuje istovremeni pregled TV programa i čitanje novost s Facebooka i Twittera, uz mogućnost “lajkanja” ili pisanja komentara na praktičan način.

panasonic-e6-apps
Brojne aplikacije koje možete integrirati u naslovnicu.

Uz navedeno, korisnik može napraviti i vlastito sučelje gdje će aplikacije poredati kako mu najbolje odgovara. Upravo u tom dijelu Panasonic je prepoznao ono što je korisnicima do sada nedostajalo – umjesto da se priklanjaju rasporedu aplikacija i funkcija koje je netko drugi posložio, korisnik može vlastite točke interesa staviti na lako dostupna mjesta i time si sučelje televizora prilagoditi vlastitim željama. Uz navedeno, tu je i mogućnost mijenjanja pozadinske slike, mali detalj koji kao i kod računala ne znači mnogo, no čovjeka veseli.

panasonic-e6-menu-setup

Sve u svemu, Panasonic je podigao ljestvicu interaktivnosti kada je Smart TV platforma u pitanju i drago nam je vidjeti na osnovnom modelu najzanimljivije novosti koje je ovaj proizvođač najavio u svojim modelima za 2013. godinu.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

panasonic-e6-hd
Scena iz filma Fantastičan Mr. Fox (HD)

39E6E LCD smo testirali u verziji 3672-10102 upravljačkog softvera.

Odlične tvorničke karakteristike, sjajan kontrast i kvalitetno procesiranje zaslužni su za odličan dojam koji je na nas ostavio najnoviji Panasonicov LCD prijamnik. Model koji svojim kontrastom iza sebe ostavlja višestruko skuplji top model za 2012. godinu (WT50 i DT50 su imali kontrast ispod 900:1) pružio nam je odlično iskustvo gledanja TV programa i filmova u različito osvijetljenom ambijentu, za što je zaslužna visoka svjetlina slike od oko 200 cd/m2, kao i dobar filter ugrađen na sjajan zaslon. Ako na tren zanemarimo manje zasićenu crvenu boju, spektar boja u snimkama cvijeća i prirode je bio živ, dinamičan i detaljan u slučaju HD izvora materijala, a ništa slabije nisu bila prikaza ljudska lica i teksture različitih materijala. Skaliranje SD slike je odlično, bez uvođenja nazubljenosti ili trzanja kadra. Iznimka su jedino nešto egzotičnije kadence, a u kojima se Panasonic ne snalazi dobro, tako da u slučaju takvih izvora preporučujemo slanje progresivnog signala u TV.

E6 je kroz testove prošao bez većih poteškoća – s lakoćom je prikrivao stepeničasti izgled dijagonalnih linija kod isprepletenih signala, kako kod testnih materijala tako i kod video snimki. Sve egzotične kadence isprepletenog signala, uključujući i 2:2 na 60 Hz nije mogao prikazati bez prisutnog efekta valovitih šara (moire efekt), no sama glatkoća kadra nije bila narušena. Redukcija šuma je funkcionirala, no tek je na Max ili Auto vrijednosti mogla značajnije očistiti zaslon od intenzivnog šuma, dok posljedice MPEG kompresije nije mogao kvalitetno prikriti. Oštrina slike je bila sjajna za Full HD materijale pod uvjetom da smo tvornički aktivan na svim ulazima Overscan isključili – uz njega se slika blago uveća kako bi joj se prikrili rubovi koji su u analognom svijetu i kod određenih tipova zaslona (npr. DLP) bili iskrivljeni ili drugačije kvalitativno narušeni. U slučaju zaslona s fiksno definiranim brojem piksela i 1:1 mapiranim materijalima ova funkcija je posve nepotrebno aktivna i svakako preporučujemo Panasonicu da u narednim revizijama softvera ovaj detalj adresira.

panasonic-e6-sd
Scena iz filma Iskupljenje u Shawshanku (DVD)

Pokretna rezolucija je detalj koji je vrlo bitan i koji određuje u kolikoj mjeri koliko će detalji u dinamičnim scenama biti uočljivi. U slučaju E6E modela, on koristi 50 Hz panel s trepćućim pozadinskim LED osvjetljenjem, čime se efektivno dobiva 100 Hz osvježavanje. Baš kao i kod LG-jevih modela serije 6 prošle godine, tako i kod E6E modela situacija nije na razini pravih 100 Hz televizora jer su zamućenja jasno prisutna i kod mjerenja pokretne rezolucije uspjeli smo razaznati oko 300 linija od njih 1080. Situacija je time lošija što je svjetlina kadra manja – tragovi prethodnih pozicija su jasnije izraženi i to dovodi do efekta dupliciranja objekata što se negativno odražava na iskustvo gledanja. Kod video materijala, Blu-ray filmova i TV programa efekt dupliranja nije bilo lako uočiti, no smanjenu oštrinu jest, premda je ona ipak bolja u odnosu na “čiste” 50 Hz televizore kod kojih se zna uočiti efekt “akvarela”.

E6E podržava video i PC ulaze i sukladno tome može prikazati detalje ispod referentne crne i iznad referentne bijele boje. Ipak, kod uzoraka isijecanja bijele boje i primarnih boja zasebno, uočili smo kako televizor nije uspio prikazati sve nijanse koje su trebale biti vidljive u uzorku, uz najbolje performanse u slučaju plave boje. Čak i kod smanjenja kontrasta detalji su se mogli uočiti samo na zelenoj boji, dok su bijela i crvena ostale izoliranje od potrebnih detalja. Kod video sadržaja nedostatke ove pojave nismo uočili.

panasonic-e6-pc
1:1 mapiranje piksela i malo ulazno kašnjenje signala kod povezivanja na računalo.

Nakon godina korištenja vlastite IPS tehnologije zaslona širokog kuta gledanja, te LG-jevih polarizacijskih 3D IPS panela od prošle godine, Panasonic je ove godine posegnuo za novim panelima za pojedine LCD modele, najvjerojatnije od strane tajvanskih proizvođača AUO (AU Optronics) ili CMI (Chimei Innolux). Konkretno, testirani 39″ model po prvi puta je viđen u ponudi Panasonica, a do sada su ga još koristili Philips (model 39PFL3807H/12) i Samsung (modeli 39EH5003 i UE39F5300). Ono što jest sigurno gledajući testni model iz različitih kuteva jest kako mu stabilnost slike nije jača strana – veliki izmjereni kontrast ostvaruje se samo u uskog rasponu gledanja od cca. 30 stupnjeva horizontalno i vertikalno u odnosu na centar zaslona, tako da ovo nije model koji je idealan za široku publiku koja ga gleda s male udaljenosti.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Stereo zvučnici ugrađeni s pogledom prema podlozi dovoljni su za kvalitetnu reprodukciju dijaloga i filmske atmosfere za manje zahtjevne korisnike. Svi oni koji traže reprodukciju niskih i visokih tonova svakako će rješenje ograničenog raspona ugrađenih zvučnika pronaći u povezivanju na vanjsko pojačalo i sustav kućnog kina, bilo putem HDMI ARC povratne veze ili putem digitalnog optičkog izlaza.

Zaključak

  • atraktivan dizajn male debljine okvira i srebrno-prozirnih detalja
  • kvaliteta izrade
  • odličan tvornički kontrast i svjetlina za dnevno i noćno gledanje
  • odlične tvorničke postavke u True Cinema predlošku
  • dostupnost naprednih opcija za još preciznije podešavanje True Cinema predloška
  • osvježena Smart TV platforma sada mnogo interaktivnija
  • brz multimedijalni reproduktor s podrškom za FLAC audio format
  • dobar izbor za igrače – malo ulazno kašnjenje
  • ugrađen Wi-Fi
  • mala potrošnja energije
  • vrlo uzak kut gledanja – slika gubi na kontrastu i stabilnosti boja
  • mala pokretna rezolucija – zamućenja nisu otklonjena
  • prikaz boja nije idealan – crvena uočljivo slabije zasićena u odnosu na standard
  • internet pretraživač relativno spor, te i dalje bez podrške za Flash objekte
  • povremeno rušenje internet pretraživača
  • ne posjeduje interpolaciju prikaza (efekt “sapunice”)

Panasonicov prvi LCD televizor koji smo testirali u 2013. godini rješava jedan od glavnih nedostataka prethodnih VIERA LCD-a – slab kontrast. Nova matrica daje odličan kontrast, a koji u kombinaciji s odličnim True Cinema predloškom i kvalitetnim procesiranjem slike garantira vrlo ugodno iskustvo gledanja bilo u dnevnim ili večernjim satima. Crne trake iznad i ispod CinemaScope filmova doista jesu crne i bez prisutnog probijanja pozadinskog osvjetljenja, iako se i ovdje koristi bočno postavljeno LED osvjetljenje. Smart TV platforma je napokon doživjela promjene u pravom smjeru i sada nudi mogućnost da korisnik bira dizajn naslovnice i raspored aplikacija, što smatramo da je korak u pravom smjeru. Obzirom da je ovo najpovoljniji Smart TV model u VIERA 2013 ponudi, smatramo da nudi dovoljno za kvalitetno korištenje i zajedno s atraktivnim dizajnom i odličnom kvalitetom slike predstavlja i više nego odličan 2D televizor za sve koji ne traže 3D mogućnost. Preporuka!

hddb-baza-button

Dodijeljena klasa:

panasonic-e6-award2013 

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: Panasonic E-store

panasonic-estore

 

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

72 komentara

  1. Poštovani, da li znate koji paneli se ugrađuju u 42″ verziju ovog TVa (TX-L42E6)? Da li review vrijedi i za 42″ verziju?

    1. Prema dostupnim informacijama cijela E6 i EM6 serija imaju S-MVA
      CMInnolux panel, dakle uzak kut gledanja, no veliki kontrast. To potvrđuje i recenzija 42″ modela na HDTVtestu gdje su također naveli 30 stupnjeva vidljivi kut sa stabilnim bojama i kontrastom.

  2. U 42″ verziju se ugradjuje 99% LG panel tako d aova recenzija po mom misljenju nebi odgovarala tom modelu, a najvise sto se tice kontrasta koji je sigurno dosta losiji, i vidljivog ugla koji je dosta bolji nego na manjem modelu.

      1. Slažem se Retro, nakon ponovne procjene performansi iz različitih kuteva zaključili smo kako je to značajniji nedostatak radi kojeg inače odlična slika gubi na cjelokupnom dojmu, te zato TV prije zaslužuje srebrnu klasu.

  3. ako sam dobro razumio, za razliku od prethodne mu E5E serije LED TV, ovo nije model sa IPS panelom? kolika je razlika u kvalitetu prikaza slike izmedju ove dvije serije. hvala.

    1. Tako je, ovo nije IPS panel što se odmah vidi po velikom kontrastu slike, no nažalost vrlo uskom kutu stabilne slike što se dinamike i raspona boja tiče. Sukladno tome je TV ipak bliže Silver Class nagradi, a oni koji ga planiraju gledati direktno ispred sebe ili iz vrlo malog kuta mogu ga smatrati modelom zlatne klase.

      1. Meni je Darko na moje oko , a i prisutnih, puno bolji kontrast, pa i crna, bio na taj ET5, a bile su jedna pored druge. Ovaj E6 još jednom ponavljam ima katastrofalni kut gledanja. Može te li gdje provjeriti koji modeli će da imaju IPS, ali od Panasonica, ne LG-a ?

  4. Molio bih misljenje.
    Koliko je ustvari los kut gledanja glede cjelokupne kvalitete slike na ovom konkretnom modelu? planiram kupovinu istog u narednih nekoliko dana pa se zanimam da li je zaista toliki pad kvalitete u odnosu na konkurentne modele da bih trebao zaobici kupovinu ovog modela?
    inace, sve ostale osobine mi idu na ruku, od prostorije gdje bi tv bio smjesten do mojih specificnih potreba. napominjem da nisam u prilici licno pogledati kvalitetu slike glede nacina na koji ga planiram kuiti te se u potpunosti oslanjam na ovu recenziju.
    molim misljenje cim prije. hvala vam puno.

  5. Ja sam isto gledao usporedbu u jednom centru 42E6 i 42DT5. Mislim da Adi ne drži vodu da su svi 42 IPS, jer je ovaj 42E6 tako loš i pod manjim kutem, da je negledljiv. Najlošiji kut ima ovaj tv od svih marki što sam gledao u tome centru, a imaju skoro sve marke tv-a.

    1. Čak i E5, a neznam koji ima panel, jer je lošiiji od DT5, ima kudi kamo bolji i vidljiviji kut od 42E6. Ili je za naše tržište opet nešto podvaljeno.

  6. Pozdrav! Dvoumim se izmedu ovog modela i Samsunga 40ES6100.
    Da li bi mogli navesti neke prednosti i mane jednog i drugog
    i koja je bolja kupnja po vasem misljenju?
    Hvala !!!

  7. Hvala na ovakvoj super stranici.Ja pripadam onima koji neznaju puno o tehnologiji samo znam ono što mi treba.Već smo skoro i kupili ovaj TV ali sad ću se premisliti.Odlična video prezentacija!

  8. Poštovani,

    Molio bih vas informaciju kakv je panel ovoga pansonica naspram LG 39LN575S ?
    nemogu pronaći nigdje informacije o proizvođaču tog lg panela.

    Općenito, koji bi model i proizvođača preporučili u klasi 39″ tv s obzirom da mi 40″ model ne stane u ograničeni prostor.

    Hvala

  9. Ivane,ukoliko se radi o istom televizoru,pod uvjetom da nema drugi panel,iako znamo da to ne radi Panasonic i da bi naši recezenti to vrlo brzo i učinkovito raskrinkali sa zadovoljstvom,te u službi što kvalitetnije i apsulutno istinite recenzije.
    Odgovor je definitivno isto, u tehničkom smislu se ne može ništa promijeniti jer to su jednostavno karakteristike koji dotični panel ima i one su i u ovom slučaju konstanta!
    Obzirom da ti niko nije odgovorio na tvoje “ljubazno”pitanje!
    LP
    Inače šteta za ovaj vrlo dobar i napredan tv,pogotovo u smislu vrijednosti,ali samo ako izuzmemo kut gledanja,tj.”kut ne gledanja”koji je definitivno deal breaker i da ga doista ne bih kupio sa unaprijed i mišlju i obvezom da moram upozoravat gledatelje i nagurane ih posebno i namijestit i razmijestit kao sardine da se ne bi koji odmetnuo i otišao više od 30 stupnjeva.
    S druge strane 50-ica je svakako bolji izbor od manje dijagonale,a pogotovo u ovom slučaju,obzirom da veća dijagonala pokriva više prostora,odnosno manja je šansa a i potreba da će gledatelj “krivo sijesti”pred 50-icu jer sama veličina panela prešutno sugerira korisnicima da sjednu da se tako izrazim “poravnatiji” sa televizorom,a manja je i potreba za većim kutevima kod gledanja,pogotovo ako se sijedi bliže,ali opet vrijedi isto kao i za manju,a to je tih famoznih 30 stupnjeva gdje slika postaje gotovo negledljiva,uz maximalno pogoršanje apsolutno svih parametara koje utiječu na kvalitete slike što je stvarno brutalan propust Panasonica što su odabrali vijerojatno kao kompromis taj panel sa inače visokim kontrastom u odnosu na jedan ips panel.Sada da li je taj kompromis doista kompromis ili katastrofalna greška koju Panasonic više ponoviti neće,ovisit će o prodajnim rezultatima dotičnog modela.
    Možda će marketing reći i da se radi o svojevrsnom pokusu da vide jel unatoč svemu tome,nazivimo ih kompromisima mogu ostvariti dobre prodajne rezultate.
    Volio bih vidjeti tv sa super amoled displeyom,naravno sa thx i isfcc certifikatima.Živo me zanima kako bi takva slika izgledala na jednoj 55-ici ili 65-ici,obzirom da na s4-orci od 5 inča izgleda neobično dobro.

  10. Bilo bi korektno da makar u srednjoj višoj klasi a pogotovo u high end ili flag shipu sastave pristojan daljinski od neke legure aluminija uz uvijet da ima pozadinsko osvijetljenje.Ja ga kod svoje gt,a sada vt serije ni ne koristim upravo iz tog razloga,mislim na ovaj drugi jer je u mraku neupotrebljiv,dok se čovjek ne navikne na svaku tipku napamet,pa tako koristim kao vijerojatno i velika većina drugih korisnika smartphone.

  11. bok. zanima me zna li itko jel moguće spojiti wireless tipkovnicu (s touchpadom) na ovaj model? i ako je moguće koji model tipkovinica?
    hvala na odgovoru!

    1. Bok,

      Ja redovno povezujem Logitech K400 na taj model i sve radi za pet :). Malo zbog metalnog kućišta televizora je domet manji, no to je jedina zamjerka (koja se može lako riješiti s USB produžnim kabelom).

      1. hvala!
        baš sam i mislio na taj model jer čitam da ga dosta ljudi koristi, ali svugdje komentari o kompatibilnosti sa LG, Samsung… a za Panasonic ništa, tako da hvala za potvrdu!

  12. Na TV-u ce se 80% gledat kablovska televizija, tako da sam malo i cjenovno gledao koji da uzmem

    PANASONIC LED Smart TV TX-L39E6E .. manje-vise to je to sto sam ja trazio i mislio sam uzet taj model, sad me zanima kako nema recenzije o samsungovom modelu, da li se isplati dati 100 eura vise da kupim ovaj model SAMSUNG LED Smart TV 39F5500 ?

    Malo vise detalja o tom modelu, za i protiv koji da uzmem tj. da li mi je potrebno davat 100 eura vise za samsung ?

  13. Srdacan pozdrav Svima !
    Posto sam skoro postao vlasnik doticnog televizora, molio bih Darco ili nekog od vlasnika istog za savet oko podesavana slike. Trenutno je samo u True Cinema modu sa iskljucenim 16:9 Overscan. Hvala unapred svima na odgovoru.

  14. molim za pomoć
    da li neko zna kako se instalira HTML5 ili neki drugi pregledač na smart viera TX-L32BL6E
    htjeo bih gledati filmove a ne mogu jer mi stalno to traži

    unapred zahvalan

    lp

  15. Ja koji god Panasonic da sam video a da nije plazma,to je katastrofa.Boje veštačke,lice ljudi ko od plastike.

  16. ako mi mozete pomoci, zanima me kako u postavkama skenirar za digitalne kanala tj hd, samo ima postavka za tuning analognih kanala
    sorry na laickom pitanju al sam nov sa tvom

  17. Molio bih vas da mi pomognete kako da pronađem gdje se nalazi unutar izbornika HMDI 1, HDMI 2, da ukucam unutra da mogu koristiti playstation na televizoru Panosonic TX-L39EN63
    Hvala!

  18. Vjerovatno na vrhu daljinskog gdje piše INPUT,a ispod TV i AV.TV je antenski signal ,a AV svi ulazi(SCART,Chinc,HDMI).Kako više puta pritiščeš taj AV tako se prebacuješ između izvora.Na TV-u ti mora pisati ime izvora.Ovo je napamet.Nemam taj tv,ali je kod svih slično.

    1. Kad pritisnemam AV pojavi mi se ovako:
      Odabir ulaza
      TV

      I to je sve a mogu jedino onda pritisnut OK i nista vise mi se ne pojavi..

      1. gle, to bi moralo raditi tako, stisnes AV i onda gore-dolje na ulaz koji zelis pa OK.
        Daj provjeri da ti nisu ulazi “iskljuceni” (u nedostatku boljeg izraza”. Znaci, settings-setup-display settings-input lables. I tu ti moraju biti aktivirani zeljeni ulazi inace ih ne vidis kad pritisnes AV.

  19. Pozdrav
    Već duže vrijeme pokušavam riješiti problem kašnjenja zvuka prilikom reprodukcije filma iz USB sticka. A i problem su titlovi prilikom prenosa signala WI-FI – jem iz kompjutera.
    ZVUK (direktno iz USB-a), kasni i do 4 sekunde. U startu filma je OK, no kako film odmiće kašnjenje je sve veće.
    TITLOVI prilikom slanja signala WI-FI jem od kompjutera, ne funkcioniraju uopće ili ih ja neznam postaviti. Imaju isto ime kao i film, vide se na kompjuteru ali na TV-u ne. U ćemu griješim?

    1. Da bi ti titlovi preko mreze bili vidljivi moraju bitu ugradjeni u sam film, to ti je najlakse izvesti programom mkvmerge, uvuces film, prevod, eksportujes za par minuta, i sigurno radi nema puno komplikacija.
      To sto ti s ausb-a zvuk kasni nebi smjelo, koji je tv u pitanju, i jesi li probao vise stikova cisto da eliminises neki problem sa njim.

  20. Da i meni se je pojavila aplikacija za ažuriranje na Nougat:)Maloprije sam vidio.Model 807C.Da bili su oni rekli da će se oko početka proljeća pojaviti.

  21. Na službenoj stranici od Sonya nisu još ništa objavili zadnja verzija je od Marshmallowa v3.925 interesantno:)

  22. Dali je već netko možda na Nougat verziji i kako je zadovoljan u odnosu na Marshmallow?Dali i dalje postoje problemi sa indeksiranjem hard diskova u bilo kojem medijskom playeru?Ako postoji i ima neka javi dojmove svakako:)

    1. jbg, MM sam popusio…… ovo neke testira netko drugi. Navodno je passtrough sad skroz banana za bilo kaj osim default playera. I netflix moze dati 5.1. Ostalo nista.

      1. Kinggo daj mi molim te reci kakva je sad trenutno situacija kod tebe sa indeksiranjem hard diskova,bio si rekao da je bilo jako iritantno iz početka,pa daje bilo ti nestalo samo od sebe mislim na taj problem,kako je sada dali je dobro ili opet zeza?

        1. pa ne znam, mislim, nije to nikad bilo problematicno. Jaedino je trajalo jer ja imam po 2 ili vise TB sa gro stvari gore. No jednim kad bi to odradio onda je bilo OK. Barem tak dugo dok se Video aplikacija nije zblesirala ili nisam ocistio cache.
          No ja koristim KODI tak da nema tih problema tamo jer kodi ima pravu bazu podataka.
          Problem Videa je to kaj ne pokazuje tzv. tree view nego ti izbaci svu multimediju na onaj pocetni ekran. Je da sezone serija zadrzi u posebnom folderu ali to je svejedno totalni nered kad imas 2000+ fajlova na disku. Jedni kaj pomaze je imati odvojeno ono kaj si pogledao i u tom folderu .nomedia tak da to onda ignorira. I onda je indeksiranje brze i nije toliki nered jer imas samo stvari koje nisi gledao a do pogledanog uvijek lako dodjes preko nekog file managera.

  23. eh….. ako i dalje zelite instalirati stvari kojih nema na google play onda nemojte napraviti upgrade jer nema vise sideloadinga na nougatu.

  24. Kinggo,dali se sjećaš na Sony smart tv-ima mislim na SEN platformu u njihovim medijskim playerima dali su se dali povećavati titlovi za filmove?I dali su podjednake veličine kao na našim android tv-ima?:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!