Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: Sony 42W705 – Full HD LCD televizor za ljubitelje nogometa

Najava testa: Sony 42W705 – Full HD LCD televizor za ljubitelje nogometa

sony-w705-unboxing

U suradnji s Technomarketom, na test smo dobili novi Sony Bravia televizor iz serije W7, Full HD televizor opremljen kvalitetnim X-Reality PRO procesorom slike, proizvođačevom vlastitom Smart TV platformom s brojnim aplikacijama, te posebno oblikovanim načinom rada za ljubitelje nogometa. Vjerujemo da će rijetke pogoditi činjenica kako je ovo “samo” 2D televizor, što pomalo iznenađuje s obzirom da se nalazi u proizvođačevoj višoj srednoj klasi za ovu godinu.

U pozadini ovog W705B televizora se nalazi VA panel visokog kontrasta no uskog kuta gledanja. Za pozadinsko osvjetljenje LCD panela koristi se LED pozadinsko osvjetljenje, a koje nije postavljeno iza čitavog panela već samo u okvir kako bi dubina bila u skladu s modernih trendovima u dizajnu televizora. Televizor pripada energetskoj klasi A+, uz potrošnju od 69 kWh godišnje.

Metalni stalak koji je Sony koristio i prošle godine aktualan je i na novom modelu, a jedna od njegovih zanimljivosti jest mogućnost montiranja na poleđinu za instalaciju na zid. Sličan princip smo već vidjeli i kod Philipsa na nekim od njegovih starijih modela.

Televizor posjeduje digitalne zemaljske, kabelske i satelitske prijamnike, uključujući i DVB-T2, kao i bežični pristup internetu. Uz njega se isporučuje isti onaj daljinski upravljač koji smo viđali još 2011. godine kada smo testirali modele iz serija EX serija. Upravljač je klasičan, sa svim poznatim funkcijama što olakšava navigaciju. Za sve koji žele moderniji upravljač postoji opcija u vidu zasebno dobavljivog RMF-ED004 modela s površinom osjetljivom na dodir.

Za sve ljubitelje nogometa Sony je dodao tipku “Football” na daljinski upravljač, a koji aktivira Live Football Mode. Navedena funkcija automatski podešava postavke zvuka kako biste što vjernije doživjeli izvornu atmosferu na stadionu, a novo elegantno sučelje sadrži čak i vijesti te isječke iz raznih izvora, poput YouTubea ili FIFA-e.

Test se očekuje uskoro, a do tada možete pogledati kratak video raspakiravanja i instalacije ovog modela:

Na test ustupio:

Technomarket

technomarket-logo

Više informacija na službenoj stranici >>

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

 1. Bit ce dobro da se uradi neki test da se vidi koje formate se podrzane kod DLNA strimig i dali su .srt titlovi podrzani kod DLNA strimovanje.

  • .srt ne radi, no ako je titl unutar MKV-a onda normalno funkcionira. Upravo to testiram preko XMBC-a.

   • Jel postoji mogucnost da se odabere golemina na titl? Da li ako ubacim .ssa u .mkv, titl sa goleminom na fontu od 28 na TV bit ce prikazan kao 28 ili bit ce neka fiksirana vrjednost? Jer sada na blue-ray playeerima titl je fiksiran na neka vrjednost tako da iako .ssa titl moze da ima goleminu od 28 na TV imace vrjednost od mozda 8-10.

    Drugo pitanje.

    Jer XBMC koristis kako DLNA server? Jer ima neka mogucnost da se cjela obrabotka radi na PC a da se samo gotova slika prenosi na TV nesto kao mirroring?

    I napokon koje kanale od smart platformu su dostupne? Blue ray player je bio reklamairan da ima Eurosport, BBC i ostale stvare ali nisu podrzani ovdje. Dali SEN funkcionira u Hrvatsku?

    Hvala

 2. Darko jel moze test soni w829/828b?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*