ProjektoriRecenzije

Samsung The Freestyle – recenzija (gost recenzent)

samsung-the-freesyle-on-surface

Freestyle je osmišljen kao 3u1 uređaj – projektor, pametni zvučnik i ambijentalno osvjetljenje. Riječ je o malenom, kompaktnom i čvrstom projektoru. Lagan je i lako prijenosan (težina ispod jednog kilograma) te jednostavan za postavljanje i upotrebu (potreban vam je samo internet za povezivanje).

U pakiranju se nalazi projektor s metalnim postoljem, punjač s kabelom (USB-C), daljinski upravljač i upute za korištenje.

Na samom projektoru osim USB-C priključka nalazi se i micro-HDMI (kojeg nismo imali priliku isprobati).

samsung-the-freestyle-connectors

Nakon što priključite projektor na napajanje i stavite ga na ravnu površinu on će poravnati sliku, poboljšati kontrast (ovisno o podlozi na koju projicirate). Auto-fokus bi trebao osigurati čistu sliku do veličine od 254 cm, odnosno 100 inča. Tijekom testa smo išli do nekih 150 cm, odnosno 60 inča i u toj veličini slika je izvrsna.

Automatskog izjednačavanja i niveliranja omogućava vam prilagodbu zaslona na bilo koju površinu, pod bilo kojim kutom. Moguće je i ručno podešavanje pomoću ponuđenog izbornika.

Uređajem se može upravljati daljinskim upravljačem ili Samsung pametnim telefonom, putem aplikacije SmartThings.

samsung-the-freestyle-remote

Freestyle projektor je moguće koristiti na više načina. Osim bežičnih izvora za koje je uređaj i dizajniran, moguće je spojiti vanjski izvor materijala poput Blu-ray reproduktora putem micro-HDMI ulaza.

U svrhu testiranja koristili smo uređaj tako što smo ga spojili na internet. Nakon  spajanja prikazuje se sadržaj s dostupnih streaming platformi. Platforme kao Netflix ili Disney+ se nalaze instalirane i na daljinskom se nalazi gumb za laku dostupnost. Ostale platforme koje nisu dostupne se lako mogu instalirati  i pronaći u trgovini aplikacija (za instalaciju novih aplikacija potrebno je imati Samsungov račun).

samsung-the-freestyle-front

Testirali smo spajanje putem Bluetootha s mobitelom, koji je također predviđen za povezivanje s audio uređajima i igraćim konzolama.

Premda je stabilnost i brzina rada u cjelini dobra, tijekom testa smo uočili kako bi navigacija u izbornicima na nekoliko trenutaka stala, kao da projektor ne stigne obraditi što god da radi u pozadini. Također nam se jednom ugasio tijekom zrcaljenja sadržaja s mobilnog telefona.

Dodatna oprema i komentari:

Samsung je osigurao i set dodataka kojima je moguće projektor pričvrstiti za grlo žarulje, poklopce za leće kojima je moguće stvoriti različite svjetlosne efekte, kućište otporno na vodu te prijenosnu USB-C bateriju kako bi se projektor mogao koristiti i izvan kuće.

Projektor ima dovoljno snažan zvučnik koji je ugrađen u projektor.

Projektor se tijekom testiranja znao zagrijavati, možda pripaziti što stavljate u blizini. Tijekom rada buka koju proizvodi je zanemariva.

Ostale specifikacije Samsung Freestyle projektora:

  • Rezolucija slike: 1920×1080, / PurColor / HDR10/HLG kompatibilnost
  • Veličina slike: 30 inča (76,2 cm), pa sve do 100 inča (254 cm)
  • Tip lampe: LED
  • Svjetlina: 550 lumena
  • Trajnost lampe: 20.000 sati
  • Veličina projektora 17 x 10 x 9 centimetara
  • Ostale značajke: automatski fokus, automatsko ispravljanje slike, Bixby i Alexa glasovni asistenti, mogućnost rotiranja od 180 stupnjeva

Zaključak

[review]

Prednosti:

  • integrirane aplikacije (trenutno najpopularnije – Netflix, Disney+, …)
  • auto podešavanje slike
  • odlična kvaliteta slike
  • prenosivost, dimenzije i dizajn
  • projektor je ujedno i zvučnik i može poslužiti kao lampa

Nedostaci:

  • rezolucija do 1080p neke neće zadovoljiti
  • auto fokus je znao malo zaštekati tijekom testiranja, bilo bi korisno kad bi gumb za fokus bio na daljinskom
  • baterija nije uključena, projektor mora biti uključen u utičnicu
  • nema dodatne opreme
  • cijena – iako je cijena projektora dosta pala u zadnjoj godini još uvijek je glavni razlog zašto ga neću naći ispod božićnog drvca

Autor recenzije: Ante Čamber

Adsense

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!