ProjektoriRecenzije

Samsung The Freestyle – recenzija (gost recenzent)

samsung-the-freesyle-on-surface

Freestyle je osmišljen kao 3u1 uređaj – projektor, pametni zvučnik i ambijentalno osvjetljenje. Riječ je o malenom, kompaktnom i čvrstom projektoru. Lagan je i lako prijenosan (težina ispod jednog kilograma) te jednostavan za postavljanje i upotrebu (potreban vam je samo internet za povezivanje).

U pakiranju se nalazi projektor s metalnim postoljem, punjač s kabelom (USB-C), daljinski upravljač i upute za korištenje.

Na samom projektoru osim USB-C priključka nalazi se i micro-HDMI (kojeg nismo imali priliku isprobati).

samsung-the-freestyle-connectors

Nakon što priključite projektor na napajanje i stavite ga na ravnu površinu on će poravnati sliku, poboljšati kontrast (ovisno o podlozi na koju projicirate). Auto-fokus bi trebao osigurati čistu sliku do veličine od 254 cm, odnosno 100 inča. Tijekom testa smo išli do nekih 150 cm, odnosno 60 inča i u toj veličini slika je izvrsna.

Automatskog izjednačavanja i niveliranja omogućava vam prilagodbu zaslona na bilo koju površinu, pod bilo kojim kutom. Moguće je i ručno podešavanje pomoću ponuđenog izbornika.

Uređajem se može upravljati daljinskim upravljačem ili Samsung pametnim telefonom, putem aplikacije SmartThings.

samsung-the-freestyle-remote

Freestyle projektor je moguće koristiti na više načina. Osim bežičnih izvora za koje je uređaj i dizajniran, moguće je spojiti vanjski izvor materijala poput Blu-ray reproduktora putem micro-HDMI ulaza.

U svrhu testiranja koristili smo uređaj tako što smo ga spojili na internet. Nakon  spajanja prikazuje se sadržaj s dostupnih streaming platformi. Platforme kao Netflix ili Disney+ se nalaze instalirane i na daljinskom se nalazi gumb za laku dostupnost. Ostale platforme koje nisu dostupne se lako mogu instalirati  i pronaći u trgovini aplikacija (za instalaciju novih aplikacija potrebno je imati Samsungov račun).

samsung-the-freestyle-front

Testirali smo spajanje putem Bluetootha s mobitelom, koji je također predviđen za povezivanje s audio uređajima i igraćim konzolama.

Premda je stabilnost i brzina rada u cjelini dobra, tijekom testa smo uočili kako bi navigacija u izbornicima na nekoliko trenutaka stala, kao da projektor ne stigne obraditi što god da radi u pozadini. Također nam se jednom ugasio tijekom zrcaljenja sadržaja s mobilnog telefona.

Dodatna oprema i komentari:

Samsung je osigurao i set dodataka kojima je moguće projektor pričvrstiti za grlo žarulje, poklopce za leće kojima je moguće stvoriti različite svjetlosne efekte, kućište otporno na vodu te prijenosnu USB-C bateriju kako bi se projektor mogao koristiti i izvan kuće.

Projektor ima dovoljno snažan zvučnik koji je ugrađen u projektor.

Projektor se tijekom testiranja znao zagrijavati, možda pripaziti što stavljate u blizini. Tijekom rada buka koju proizvodi je zanemariva.

Ostale specifikacije Samsung Freestyle projektora:

 • Rezolucija slike: 1920×1080, / PurColor / HDR10/HLG kompatibilnost
 • Veličina slike: 30 inča (76,2 cm), pa sve do 100 inča (254 cm)
 • Tip lampe: LED
 • Svjetlina: 550 lumena
 • Trajnost lampe: 20.000 sati
 • Veličina projektora 17 x 10 x 9 centimetara
 • Ostale značajke: automatski fokus, automatsko ispravljanje slike, Bixby i Alexa glasovni asistenti, mogućnost rotiranja od 180 stupnjeva

Zaključak

[review]

Prednosti:

 • integrirane aplikacije (trenutno najpopularnije – Netflix, Disney+, …)
 • auto podešavanje slike
 • odlična kvaliteta slike
 • prenosivost, dimenzije i dizajn
 • projektor je ujedno i zvučnik i može poslužiti kao lampa

Nedostaci:

 • rezolucija do 1080p neke neće zadovoljiti
 • auto fokus je znao malo zaštekati tijekom testiranja, bilo bi korisno kad bi gumb za fokus bio na daljinskom
 • baterija nije uključena, projektor mora biti uključen u utičnicu
 • nema dodatne opreme
 • cijena – iako je cijena projektora dosta pala u zadnjoj godini još uvijek je glavni razlog zašto ga neću naći ispod božićnog drvca

Autor recenzije: Ante Čamber

Adsense

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!