Audio-video uređajiSony (Japan)Vijesti

Otkriven dizajn novog Sonyjevog daljinskog upravljača

sony-2014-remote

Prve detalje Sonyjevih televizora za 2014. godinu smo doznali na CES sajmu i u službenom priopćenju prošlog mjeseca, no informacije o tome kakav daljinski upravljač će biti priložen uz nove modele su izostale. Sada znamo kako će uz nove Ultra HD i Full HD modele visoke klase Sony prilagati sasvim novi upravljač koji po prvoj fotografiji pokazuje svoju veliku naklonost prema internetu, aplikacijama i socijalnim mrežama.

Dizajn upravljača prati Sonyjev trend oštrih prijelaza kao nova PlayStation 4 konzola, pa je tako njegova prednja strana podijeljena u dvije ravnine, uz veliku praznu površinu u gornjem dijelu gdje se nalazi touchpad. Tipke za reguliranje glasnoće i mijenjanje programa su mještene u donji dio, jasno sugerirajući kako je naglasak stavljen na neke druge funkcije osim onih klasičnih. Ispod površine osjetljive na dodir nalazimo tipku Home, zatim tipku za vraćanje i pozivanje opcija.

Iz našeg iskustva, kao i povratnih informacija od korisnika, “klasični” daljinski upravljači s puno tipaka i bez raznih površina osjetljivih na dodir su tražena roba, posebno za stariju generaciju koja ima poteškoća s osnovnim funkcijama poput navigacije po opcijama ili pozivanja teleteksta. Nama na HD Televiziji su klasični upravljači utoliko bolji jer ubrzavaju navigaciju kroz izbornike tijekom kalibracije, kao i tijekom raznih podešenja kada moramo ući duboko u strukturu postavki.

f8000-samsung-remotes
Moderan ili klasični, koji daljinski vi preferirate?

Kako bilo da bilo, novi daljinski će pratiti Ultra HD serije X9500, X9005 i X8005 i Full HD serije W955, a opcionalno će biti dostupni za W855 , W805 , W705 i W605.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!