FilmoviRecenzije filmova

Gledali smo – Igre gladi: Plamen

catching-fire-header

Novinarska projekcija filma Igre gladi: Plamen održala se u utorak 19. studenog u prostoru multipleksa CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall). U nastavku pročitajte naše dojmove.

Radnja počinje kad Katniss Everdeen dolazi u sigurnost doma nakon pobjede na 74. Igrama gladi s posvećenikom, sinom pekara Peetom Mellarkom. Pobjeda znači da moraju  napustiti obitelj i prijatelje, te krenuti na Pobjedničku turneju po Okruzima. Katniss osjeća da se budi pobuna, ali Kapitol i dalje uvelike kontrolira stvari dok Predsjednik Snow priprema 75. Igre gladi – Kvartalnu pokoru – natjecanje koje bi moglo zauvijek promijeniti Panem.

Ovo je drugi nastavak slavnog serijala. U prvom nastavku publika je upoznala distopijski Panem, u jednom godišnje pokoreni Okruzi šalju dječaka i djevojčicu, Posvećenike, u borbu za goli opstanak u nacionalnu prijestolnicu Kapitol. Šesnaestogodišnja heroina Katniss u središtu je priče, a izdržala je nevjerojatne izazove u Igrama gladi. U novom nastavku povijesti Panema Katniss će se naći pred još većim moralnim dilemama i strahovima. Katniss i Peeta kreću na Pobjedničku turneju po Okruzima, kad bivaju prisiljeni na sudjelovanje u igrama osmišljenima za njihovo uništenje.

Film je sniman IMAX tehnikom pod redateljskom palicom Francisa Lawrencea, a glavne uloge tumače oskarovka Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta) i Liam Hemsworth (Gale). Što se tiče vizualnih efekata, okupio se tim predanih umjetnika pod vodstvom supervizora vizualnih efekata Janeka Sirrsa, koji je radio hit-filmove kao što su The Avengers, Iron Man 2 i I Am Legend. Za film je presudno bilo stvaranje uvjerljivog, realističnog svijeta, koji će gledateljima djelovati prirodno.

catching-fire-shot3

Moda je važna u svijetu Panema. Francis Lawrence je želio pomicati granice, pa se obratio Trish Summerville, koja je poznata po tome što je nedavno pokrenula čitav kulturološki fenomen svojim modnim izričajem koji smo mogli vidjeti u The Girl With The Dragon Tattoo na Lisbeth Salander. Posebno se oslobodila s haljinama i cipelama Effie Trinket, a dizajnerica je radila za kuću Alexander McQueen, kojem je i htjela odati počast svojim kreacijama za film. Summerville ja angažirala i dizajnera muške mode po imenu Juun.J čije kreacije nose Haymitch i Peeta i Jean Paul Gaultiera, čije kreacije možemo vidjeti na samoj predsjedničkoj zabavi.

hunger-games-catching-fire

Igre gladi: Plamen snimljen je prema istoimenoj knjizi autorice Suzanne Collins i dio je trilogije (The Hunger Games, Catching Fire i Mockingjay) koja je u Americi tiskana u više od 36,5 milijuna primjeraka, a prava su prodana za čak 47 teritorija.

hunger-games-catching-fire-shot1

[review]

U svakom slučaju ako ste uživali u prvom dijelu, drugi će vas još više uvući u svijet Panema i nestrpljivo ćete iščekivati posljednji nastavak, no ako vam se prvi dio nije svidio drugi vam neće promijeniti mišljenje.

Linkovi:

Službena stranica >>

Blitz-Cinestar >>

Adsense

Josipa Vrbanc

Elokventna mlada žena, britkog uma i širokog spektra interesa. Strastvena navijačica Bayerna koja voli pročitati kvalitetnu knjigu i pogledati dobar film. U slobodno vrijeme opušta se uz omiljene serije i čita vijesti iz svijeta filma i zabave. Ni shopping joj nije stran pa će vam rado preporučiti što i gdje kupovati.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!