Audio opremaDocking staniceRecenzije

Recenzija [Android zvučnik i priključna stanica]: Philips Fidelio AS111/12

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

philips-fidelio-as111-box

Uređaj nam dolazi u klasičnom pakiranju, u bijeloj čvrstoj kutiji, te je dodatno zaštićen najlonskim omotima i kartonskim pregradama unutar samog pakiranja. Zbog ove činjenice, straha od lomova pri eventualnom padu kutije ne bi trebalo biti. U pakiranju, osim samog uređaja dolazi i standardni strujni adapter za napajanje. Ovdje je bitno napomenuti da uređaj ne sadrži nikakvu vrstu punjive baterije, stoga je neophodno da je konstantno spojen na izvor napajanja.

philips-fidelio-as111-content

Ono što možemo smatrati minusom je nedostatak priloženih uputstava na hrvatskoj jeziku, već samo na engleskom, što bi moglo predstavljati mali problem onima koji se služe stranim jezicima. Vjerujemo da će ovaj nedostatak ubrzo biti nadopunjen, jer čak ni provjerom na Philipsovim hrvatskim stranicama nismo uspjeli pronaći hrvatska uputstva, već samo na engleskom jeziku.

Skladnog i okruglog oblika, izrađen od fine, glatke, crne plastike na svojim rubovima, te zvučnika koji pokrivaju gornju plohu, također okrenuti prema gore, Philips AS111/12 pravi je predstavnik dizajna kojeg njeguje ova tvrtka. Uređaj sam po sebi je prilično kompaktan i čvrst te svojim dimenzijama od 171 x 67 x 171 mm i težinom od samo 0,75 kg djeluje profinjeno i nenapadno i u potpunosti uklopiv u svaki moderno namješten prostor.

philips-fidelio-as111-device

Od tipaka na samom uređaju, nalazimo njih četiri, te dva kotačića koja služe za podešavanje visine postolja kada je spojen mobilni telefon, u svrhu boljeg prianjanja i stabilnosti. Taj središnji dio postolja za spajanje može se pokretati lijevo-desno te naprijed-natrag, a sami 3.5 mm utor je okretljiv za 360 stupnjeva kako bi svaki model svakog proizvođača bilo moguće spojiti bez problema.

Kao što smo već istaknuli, nalazimo i četiri fizicke tipke za pojačavanje i smanjivanje glasnoće, paljenje i gašenje bluetooth veze, te kontolu osvjetljenja.

S donje strane, oko postolja, integrirani je svjetleći kolut koji je moguće ugasiti ili postaviti dvije jačine kojom svijetli u narančastoj boji, te time još podiže vizualni dojam.

INSTALACIJA

Uz ovaj uređaj smo većinu vremena koristili Samsungov Galaxy S2 i9100 model mobitela s Android operativnim sustavom.

Samsung_Galaxy_S2_i9100

Kako smo već rekli, možete povezati mobilni telefon s ovom Philipsovom stanicom pomoću bežične Bluetooth veze. Tako je prvo potrebno upaliti Bluetooth na vašem mobilnom aparatu, te na samom Philips Fidelio uređaju. Nakon toga, potrebno je spojiti uređaje, gdje nismo imali nikakvih problema, sve je odrađeno bez greške i s velikom brzinom. Treba napomenuti da je uređaj kompatibilan s Android verzijom 2.1 ili višom, te Bluetooth verzijom također 2.1 ili višom. Nakon povezivanja bežičnom vezom spremni ste provjeriti kakav je zapravo zvuk, te, ako je sve u redu, pokretanjem audio zapisa s mobitela trebali biste dobiti ton na samom uređaju. Vidno polje za Bluetooth vezu je deklarirano na 10 metara ili 30 stopa. Unutar tih granica nismo imali nikakvih problema i niti jednom nije došlo do pucanja veze.

Naravno da to ne može biti sve. To je zapravo tek početak. Odmah na početku je ponuđeno da skinete odgovarajuću aplikaciju s Android marketa, ili po novome, iz Google Playa, koja je u potpunosti optimizirana i prilagođena upravo ovoj svrhi. To je aplikacija sa svojim početnim zaslonom, te obrnutim padajućim izbornikom, koja nudi sve opcije dostupne u interakciji telefona i same stanice. Aplikacija nosi jednostavan naziv Philips Fidelio, te je potpuno besplatna i bez reklama. Uz tu osnovnu aplikaciju bit će vam ponuđena i mogućnost skidanja kompatibilnog media playera, imenom Songbird.

AS111_12-DPP-global-001_lowres

Aplikacija je napravljena vrlo jednostavno, te nudi početni zaslon s analognim ili digitalnim satom, datumom u gornjem desnom kutu, ikonama za ulazak u podešavanja sata i alarma, te ulazak u glavni izbornik. U postavkama je moguće odrediti grad u kojem se nalazite i ako ste spojeni na internet, početni će vam zaslon biti u prikazu stvarnog vremena. Dakle, ako je lijepo i sunčano (kao u vrijeme pisanja ovog teksta), onda će vaš zaslon isto tako biti obojan predivnim plavim nebom i sjajnim zrakama sunca u kutu ekrana.

Sam izbornik nudi 5 opcija:

  • Songbird,
  • Radio,
  • Clock (time se vraćate na početni zaslon),
  • Settings i
  •  Speaker Connection

Radio je vrlo korisna opcija i ne treba se posebno objašnjavati. Ponuđena je pretraga radio stanica s više parametara kao sto su žanrovi, jezici, lokacije itd. Međutim, najjednostavnija je direktna pretraga preko tražilice. Tako smo vrlo brzo dobili rezultate pretrage za Antenu Zagreb ili Soundset Plavi radio. Naravno, radio funkcionira samo ako ste spojeni na internet. Valja napomenuti da proizvođač navodi da je dostupno preko 7000 radio stanica. Nismo bili toliko slobodni da provjerimo sve do jedne, ali vjerovat ćemo im na riječ.

AS111_12-APP-global-001

U Settings odjeljku ne postoji previše opcija, no smatramo i u ovom slučaju da je jednostavnost vrlina, tako da nema potrebe za više parametara podesavanja od onih koji su nam ponuđeni.

Moguće je odabrati dvije teme – jedna je u silver, a druga u tamnoj, crnoj varijanti. Prikaz temperature na početnom zaslonu moguće je prikazati u dvije jedinice – celzijusima i farenhajtima. Kad je mobitel spojen na stanicu, dobivamo puno ime i prezime Philipsovog uređaja. Tako znamo da se u našem slučaju radilo o verziji softvera 022.10a.900, dok je sama aplikacija bila ažurirana na zadnju verziju 1.0.23.

Treba napomenuti da je moguce i podesiti alarm, tj. više njih, gdje imamo već standardne opcije personalizacije. Tako biramo melodiju koja nas budi, vrijeme odgode, pa čak i mogućnost prikaza fotografije na ekranu prilikom aktiviranja ekrana, iako moramo biti iskreni i napomenuti da nismo uspjeli shvatiti kako nas fotografija moze trgnuti iz sna.

Što se samog Songbird media reproduktora tiče, on također prati Philips Fidelio aplikaciju svojom jednostavnošću i funkcionalnošću. Playlista, pretrage po izvođaču, pjesmi, albumima, te sama tražilica standardne su postavke. Ništa dodatno ne možemo izdvojiti, ali smo savršeno zadovoljni učinkovitošću playera.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Ivan Leskovar - Vodjaskitnica

Autor recenzija multimedijalnih centara i moderator na forumu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nabavna cijena tih alarma padaju i kvalitetan dom protuprovalni alarm sustav je sada nije luxuary za bogate, ali oni su neophodni moraju imati za većinu domova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!