Naslovnica » Sajmovi elektronike » CES - Las Vegas » CES 2012: Nova LG-jeva plazma PM9700 obećaje bolje karakteristike slike i pametnije Smart TV funkcije

CES 2012: Nova LG-jeva plazma PM9700 obećaje bolje karakteristike slike i pametnije Smart TV funkcije

lgpm9700-header

Uz Panasonic i Samsung, LG je treći preostali proizvođal plazma zaslona, a koji je prošle godine mogao konkurirati jedino atraktivnom cijenom svojim modela obzirom na lošije performanse u odnosu na ostala dva proizvođača. Za 2012. godinu LG je najavio novi model koji osim redizajniranog izgleda donosi i poboljšanja u kritičnom segmentu – karakteristikama slike.

PM9700 će posjedovati novi tip fosfora i Super Black Panel za 40% realističniju crnu boju, a također se je radilo i na ekološkom aspektu tako da bi potrošnja energije trebala biti još manja. Aktivni 3D biti će prisutan i kod novog modela, a vjerojatno će i prošlogodišnje 3D naočale biti kompatibilne.

Smart TV platforma najavljena za LCD i OLED modele će biti prisutan i kod novih plazmi, uz redizajnirano sučelje i podršku za Magic Motion daljinski upravljač. Upravljanje govorom i gestama će također biti implementirano u sustav, baš kao i podrška za upravljanje pametnim telefonima i tabletima.

lgpm9700

PM9700 bi trebao biti dostupan u drugom kvartalu godine u veličinama od 50 i 60 inča, po za sada nepoznatim cijenama.

Izvor: FlatPanelsHD


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Nakon pročitanih stotine časopisa domaćeg i stranog podrijetla odlučuje pokrenuti stranicu s recenzijama hardvera, pczenith.com. Kasnije ljubav prema svojim inicijalima, odnosno tehnologiji visoke rezolucije postaje toliko jaka da krajem 2007. započinje s projektom HD Televizije, a koju i danas radi s istim entuzijazmom. Uživa slušajući filmsku glazbu i glazbu iz računalnih igara, te vjeruje da tehnologija čini naše živote boljima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>