Home » Sajmovi elektronike » CES - Las Vegas » CES 2012: Nova LG-jeva plazma PM9700 obećaje bolje karakteristike slike i pametnije Smart TV funkcije

CES 2012: Nova LG-jeva plazma PM9700 obećaje bolje karakteristike slike i pametnije Smart TV funkcije

lgpm9700-header

Uz Panasonic i Samsung, LG je treći preostali proizvođal plazma zaslona, a koji je prošle godine mogao konkurirati jedino atraktivnom cijenom svojim modela obzirom na lošije performanse u odnosu na ostala dva proizvođača. Za 2012. godinu LG je najavio novi model koji osim redizajniranog izgleda donosi i poboljšanja u kritičnom segmentu – karakteristikama slike.

PM9700 će posjedovati novi tip fosfora i Super Black Panel za 40% realističniju crnu boju, a također se je radilo i na ekološkom aspektu tako da bi potrošnja energije trebala biti još manja. Aktivni 3D biti će prisutan i kod novog modela, a vjerojatno će i prošlogodišnje 3D naočale biti kompatibilne.

Smart TV platforma najavljena za LCD i OLED modele će biti prisutan i kod novih plazmi, uz redizajnirano sučelje i podršku za Magic Motion daljinski upravljač. Upravljanje govorom i gestama će također biti implementirano u sustav, baš kao i podrška za upravljanje pametnim telefonima i tabletima.

lgpm9700

PM9700 bi trebao biti dostupan u drugom kvartalu godine u veličinama od 50 i 60 inča, po za sada nepoznatim cijenama.

Izvor: FlatPanelsHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...

lg-uj65-vs-uj75

LG 43UJ6517 vs 49UJ7507 Ultra HD TV – usporedni test

Testirali smo dva nova LG televizora iz LED LCD linije za 2017. godinu – 43-inčni ...