Audio opremaHome CinemaRecenzijeVijesti

Recenzija [Blu-ray 3D kućno kino]: LG HLX56S

DODATNE ZNAČAJKE

LG HLX56S posjeduje slijedeće multimedijalne mogućnosti:
  • multimedijalni reproduktor

Moguće je gledati sve danas popularne video formate do rezolucije 1080p, slušati MP3 glazbu i pregledavati fotografije. Podržani su NTFS i FAT32 datotečni sustavi.

  • iPod/iPhone docking

Omogućuje povezivanje Appleovih glazbenih reproduktora te prikaz filmova i audio zapisa na zaslonu televizora.

  • WiFi sučelje integirano

Uz pristup mreži putem Ethernet priključka na stražnjoj strani uređaja, moguće je povezati se na WLAN mrežu i koristiti mrežne servise. Podržane su otvorene i kriptiranje mreže.

  • Music ID Gracenotea

Uz uvjet da je povezan na internet, HLX56S može pronaći detalje o glazbi koja se trenutno reproducira.

  • Web aplikacije i servisi

Omogućen je pristup internet servisima i aplikacijama raznih tipova i namjene. LG Apps nisu dostupne za hrvatsko tržište tako da je potrebno odabrati neku drugu europsku zemlju za pristup.

  • upravljanje pametnim telefonom

Nakon instaliranja aplikacije na pametni telefon, moguće ga je koristiti kao daljinski upravljač. Podržani su modeli s Android i iOS operativnim sustavom.

Test čitanja formata preko USB-a

 

Format/i Rezultat
Video
DivX/Xvid, DivX HD – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a DivX filmove sa i bez AC3/DTS zvučnog zapisa reproducira, baš kao i one u HD rezoluciji
Matroska (MKV) – 4 filma različitih rezolucija (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima reproducira do 1080p, no ne sve testirane
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom ne reproducira
MOV (snimke kamerama i fotoaparatima), WMV ne reproducira
Ogg Theora (SD i HD) ne reproducira
Audio
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps reproducira
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni prikazuje u izbornicima, no ne reproducira
DTS i DD 5.1 (lossy) reproducira
DTS HR i MA (lossless)
reproducira u lossy formatu (lossless samo na optičkim medijima)
Dolby Digital Plus / TrueHD 5.1 i 7.1 (lossless) samo na optičkim medijima
Slike
Slikovni formati razne rezolucije JPEG reproducira
ISO Ne reproducira

Podržani su FAT32 i NTFS datotečni sustavi, tako da možete povezati praktički bilo koji USB disk i uživati u gledanju raznih video formata. Podnaslovi su podržani, kako u zasebnim datotekama tako i unutar MKV spremnika. MKV podrška nije onoliko stabilna koliko je na LG-jevim televizorima što smo do danas testirali i tu smo se malo razočarali. Pojedini zapisi se jednostavno nisu mogli učitati, katkada s porukom da format nije podržan, a ponekad nas je sustav samo vratio u prikaz direktorija s filmom. M2T, M2TS i MOV formati nisu podržani tako da ne možete uživati u gledanju video zapisa s digitalne kamere bez prethodne konverzije.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Nespavam pa volim na miru procitati dobru recenziju, mada mi smeta na samom uredjaju losa podrska za formate s obzirom da je bas LG na tom polju bio medju boljima.

  2. Ako je ovo u testu točno, a nemamo razloga sumnjati u to, onda je ovo vea drugi ure?aj koji ne čita snimke načinjene s HD kamerom, problematična reprodukcija MKV i nije u moguanosti čitati FLAC/APE zapise. Glasan ventilator zaista mora biti glasan da bi to bio nedostatak a ovdje je tomu tako. Sve u svemu, previše je nedostataka za 3.800 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!