Vijesti

Pravi razlog sporog probijanja BD+ zaštite

Blu-rayProšli tjedan smo pisali o objavi softverske tvrtke SlySoft koja je ponosno izjavila da ima ključ za vrata zvana BD+, tj. uspješnu metodu za probijanje zaštite na Blu-ray medijima. Ova vijest je glasno odjeknula u medijima i krenule su mnoge diskusije, između ostalog zašto ova metoda nije objavljena još krajem prošle godine, kada ju je SlySoft prvi puta probio.

ArsTechnica je provjerila ovo kod SlySoft-a i dobila odgovor od Peer van Heuena, glavnog odgovornog za HD tehnologiju u toj tvrtci. Van Heuer je odgovorio da je ova odluka donešena isključivo iz strateških razloga, te da su odlučili pričekati kraj rata formata dok ne izbace rješenje na tržište.

Kako bilo da bilo, razni download portali i torrent stranice su već pune kompletnih kopija HD filmova, tako da je ova vijest samo otkrivanje informacije koja je već neko vrijeme tamo vani.

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!