Home » Vijesti » Pravi razlog sporog probijanja BD+ zaštite

Pravi razlog sporog probijanja BD+ zaštite

Blu-rayProšli tjedan smo pisali o objavi softverske tvrtke SlySoft koja je ponosno izjavila da ima ključ za vrata zvana BD+, tj. uspješnu metodu za probijanje zaštite na Blu-ray medijima. Ova vijest je glasno odjeknula u medijima i krenule su mnoge diskusije, između ostalog zašto ova metoda nije objavljena još krajem prošle godine, kada ju je SlySoft prvi puta probio.

ArsTechnica je provjerila ovo kod SlySoft-a i dobila odgovor od Peer van Heuena, glavnog odgovornog za HD tehnologiju u toj tvrtci. Van Heuer je odgovorio da je ova odluka donešena isključivo iz strateških razloga, te da su odlučili pričekati kraj rata formata dok ne izbace rješenje na tržište.

Kako bilo da bilo, razni download portali i torrent stranice su već pune kompletnih kopija HD filmova, tako da je ova vijest samo otkrivanje informacije koja je već neko vrijeme tamo vani.

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Objavljene specifikacije Blu-ray 3D standarda – vlasnici PlayStationa 3 mogu biti mirni

Po svemu sudeći, 2009. će biti zapamćena kao vjerojatno posljednja godina u kojoj je 3D ...

Recenzija Blu-ray reproduktora: Pioneer BDP-320 [DV]

Na hrvatskoj inačici Digital Versus stranice osvanuo je test Blu-ray reproduktora BDP-320, a koji je ...