Vijesti

HDTV blic vijesti

wireworld-hdmi-cable

U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih novosti vezanih uz HDTV tehnologije. Trend dolaska sve većeg broja 3D sukladnih uređaja i ovoga je puta aktualan, a prava ekspanzija takvih uređaja se tek očekuje na CES sajmu u Las Vegasu početkom iduće godine.

  • Prvi 24″ 3D ekran dolazi iz Acer-a
  • 3D Blu-ray na PC-u na CES sajmu
  • Philips BDP7500 Blu-ray reproduktor testiran
  • LG Display predstavio 3D LCD-e pune HD rezolucije
  • Wireworld Platinum Starlight HDMI – 5000 kuna za metar kabela?

acer-gd245hq

Prvi 24″ 3D ekran dolazi iz Acer-a

Acer nije prvi proizvođač 120 hercnog 3D monitora, no prvi je koji je izbacio model dijagonale 24″ – dva dosadašnja modela iz Samsung-a i ViewSonic-a su imala dijagonalu od 22″. Novi Acer će nositi oznaku GD245HQ, a iza nje krije se full HD zaslon odziva 2 ms i odnosa stranica 16:9, a korištenja matrica je TN. Od ulaza Acer nudi klasičan set VGA, DVI i HDMI konekcija. Uz Samsung-ov 2233rz i ViewSonic-ov VX2265wm, ovo će biti treći monitor na tržištu koji podržava NVIDIA-inu 3DVision tehnologiju, a o kojoj smo već pisali u jednoj od prethodnih vijesti. [DigitalVersus]

Blu-ray

3D Blu-ray na PC-u na CES sajmu

AMD i CyberLink planiraju demnostrirati 3D Blu-ray diskove za računala na CES sajmu potrošačke elektronike idućeg mjeseca u Las Vegasu. Podataka je trenutno malo, no posjetitelji bi trebali vidjeti demonstraciju 1080p BD filma putem 3D naočala koje će raditi na principu naizmjeničnog blokiranja jednog pa drugog oka kako bi pružili efekt dubine. [DigitalVersus]

philips_bdp7500-400-400

Philips BDP7500 Blu-ray reproduktor testiran

DigitalVersus je kroz svoj labos proveo BD-Live kompatibilan Blu-ray reproduktor i ocijenio ga vrlo dobrom ocjenom. Kao prednosti navedeni su 7.1 analogni izlazi, dobra kvaliteta HD sadržaja (na nivou PlayStation 3 konzole), Toslink i Coax optički izlazi, te mogućnost pozicioniranja titlova na ekranu. Kao nedostak navedena je nešto mutnija slika pri SD sadržajima (DivX, DVD…). Kompletna recenzija Philips BDP7500 uređaja dostupna je ovdje.

lg-3d-lcd

LG Display predstavio 3D LCD-e pune HD rezolucije

LG Display Co., Ltd. je najavio prvo komercijalno lansiranje 3D LCD panela pune HD rezolucije u vidu 23-inčnog 3D monitora za čije su vam uživanje u 3D slici potrebne i specijalne 3D naočale. Naočale rade na principu naizmjeničnog zatvaranja jednog pa drugog oka kako bi se dobio osjećaj trodimenzionalnosti prikaza. LG Display također ističe da će njegovi LCD-i biti gotovo dvostruko oštrije slike u odnosu na trenutno dostupne 3D HD monitore. Monitor je također u stanju prikazati i normalnu 2D sliku, za sve one koji ga žele koristiti na klasičan način.

wireworld-hdmi-cable

Wireworld Platinum Starlight HDMI – 5000 kuna za metar kabela?

Nakon našeg nedavnog testa HDMI kabela u kojem smo između četiri kandidata cjenovnih kategorija od 35 do 2000 kuna usporedili video performanse i zaključili da baš i nemamo što za uspoređivati s obzirom da su praktički jednake, pronašli smo zanimljivu vijesti o jednom od najskupljih HDMI kabela, proizvođača Wireworld. Kabel je naravno okupan kišom epiteta radi kojih bi ga čovjek radije nosi oko vrata nego spojio iza vitrine, a samo pogled na njegov konektor i čisto 24-karatno zlato u tehnofilima izaziva ekstazu. Kabel garantirano provodi 10.2 Gbit-a u sekundi, a sukladan je s HDMI 1.4 normom, što znači da podržava 3D i 4K rezolucije. Ostale specifikacije možete pročitati u službenoj objavi dostupnoj ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!