DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: Čovjek bez lica – Specijalno izdanje (1997)

Izbornici

Film dolazi s interaktivnim izbornicima na više jezika, na kojima se sekvencijalno prikazuju likovi i scene iz filma, a sve ovo prati napeta glazba u glavnom izborniku u Dolby DIgital 2.0 formatu. Izbornicima se lako kretati i solidno su riješeni.

Slika i zvuk

Film je sniman u 2.35:1 formatu što znači da će na vašem LCD televizoru ostaviti horizontalne linije iznad i ispod slike. Što se same kvalitete slike tiče, ona nas nije pretjerano oduševila zbog velike količine kratkotrajnih smetnji koje se pojavljuju posvuda po ekranu. Na početku filma, kada pratimo događaj u prošlosti u sepia boji, ove smetnje daju na autentičnosti, no kasnije u filmu one jasno govore kako video mastering nije bio vrhunski odrađen u filmskom studiju. Na samu kvalitetu boja i detalje nemamo prigovora.

Film dolazi uz Dolby Digital 5.1 kanalni zvuk koji odlično nadopunjuje akcijske scene kojih u ovom filmu ima pregršt. Posebno su impresivne scene napucavanja gdje ispaljeni meci zapošljavaju stražnje zvučnike, a eksplozije daju vam do znanja da imate i .1 subwoofer komponentu u sustavu.

Titlovi

Na prijevod nemamo prigovora, odlično je odrađen bez ijednog uočenog tipfelera.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!