DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray]: Sharp Aquos BD-HP21SB, dio 1

Dizajn

Sam dizajn nije se odviše mijenjao – i dalje je to reproduktor crne boje sjajne plastike s prednje strane, te uz zaslon minimalne veličine, kao i broja tipaka s prednje strane. Uistinu, s prednje strane nalaze se samo tipke za paljenje/gašenje, te ona za izvlačenje/uvlačenje ladice. U prijevodu ovo znači da ukoliko nekim slučajem izgubite daljinski upravljač, nikako nećete moći koristiti ovaj uređaj i jedino rješenje tada je narudžba novog ili korištenje univerzalnog upravljača. OK, tu je i Aquos Link funkcija, no kako rijetko tko posjeduje više komponenata istog proizvođača, za mnoge neće biti iskoristiv.

Sam uređaj vrlo decentno izgleda, a sviđa nam se što ima tek nekoliko LE dioda na sebi – crvenu koja označava standby mod, svijetlo zelenu koja radi dok je uređaj u funkciji i plavi krug koji svijetli dok traje reprodukcija. Sharp je na ovom modelu izostavio drugi krug za signalizaciju DVD, odnosno Blu-ray medija, što smatramo plusom jer nam je djelovao nepotrebnim na HP20S modelu. Zgodna je značajka što se osvjetljenje može ugasiti kroz korisničke izbornike ako nekome smeta.

Priključci

Stražnja strana izgleda prilično spartanski – tek osnovni priključci potrebni za reprodukciju, bez analognog audio izlaza ili dodatnih priključaka tipa koaksijanog digitalnog, nekima bi mogli ograničiti načine spajanja. Od digitalnih izlaza tu su HDMI i digitalni optički, dok se od analogije ovdje kriju komponentni, te kompozitni uz stereo RCA priključke. BD Storage/Service USB priključak, kao i naponski, također se ovdje nalaze.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!