Audio opremaPrijenosni audioRecenzije

ARCTIC Sound S111 BT prijenosni zvučnici – recenzija

arctic-header

Tvrtka Arctic, poznata po širokom rasponu proizvoda jako dobrog odnosa cijene i kvalitete, na test nam je poslala S111 BT prijenosne zvučnike iz svog Artic Sound programa. Namijenjeni korištenju u pokretu, novi Articovi zvučnici posjeduju ugrađenu bateriju deklariranog vremena autonomije od 12 sati, uz podršku za Bluetooth 4.0 i klasičan 3.5 mm priključak. Kako su se pokazali na testu provjerite u nastavku.

Tehničke specifikacije

Impedanca 4 Ohma
Napajanje DC 5V, 1A, (sučelje Micro USB)
Izlazna snaga (RMS) 4 W (2 x 2 W)
Vrijeme punjenja 4 – 5 sati
Vrijeme autonomije 12 sati
Baterija punjiva  2000 mAh Lithium Polymer
Povezivanje 3.5 mm audio ulaz, Bluetooth 4.0

Raspakiravanje (unboxing)

Prvi dojam

Na test su ustupljeni zvučnici ružičaste boje, što bi se vjerojatno svidjelo svim pripadnicama ljepšeg spola. Kompletna oprema nalazi se u vrlo zgodno i praktično koncipiranoj zaštitnoj kutiji crne boje, koja se otvara patent zatvaračem i može služiti i kao stalak za zvučnike i bez da se iz nje izvade. No, vjerojatno je jedan od razloga ovakvog koncepta želja za razdvajanjem lijevog i desnog zvučnika kako bi se dobio bolji osjećaj stereo zvuka. U kutiji se, osim dva zvučnika, još nalazi i jedan USB kabel predviđen za punjenje baterija zvučnika i jedan 3,5“ kabel za žično spajanje audio playera.

arctic-carrying-case-s111bt

Sama kutija (carrying case) djeluje vizualno dopadljivo, a ujedno je i vrlo kvalitetna, tako da, pri prijenosu zvučnika u ruksaku ili nekom drugom transportnom sredstvu, ne morate brinuti o mogućnosti štetnog djelovanja na same zvučnike. Sigurni su, dobro i čvrsto zapakirani. Ni pri jačoj trešnji kutije nema nikakvih zvukova, odnosno ne dolazi do udaraca između dvije zvučne kutije.

arctic-s111bt-cable
Kabel trajno povezuje zvučnike

Dakle, zvučne kutije su međusobno povezane kabelom dužine približno 60 centimetara. Jedna zvučna kutija je „nositelj“ svih funkcija (sadrži bateriju, kontrole glasnoće i gumb za uključivanje/isključivanje/sparivanje s BT playerima) dok je druga samo pasivni zvučnik koji napajanje i sve ostale informacije dobija iz nositelja. Možda se cijela konstrukcija mogla izvesti i bežično (tijekom testa povremeno zaplitanje u konekcijski kabel se nije mogao izbjeći) no to bi vjerojatno značajno utjecalo na cijenu.

Dodatna napomena za one koji nisu izraziti ljubitelji ružičaste boje; naime zvučnici se mogu nabaviti u pet različitih boja i to plava, zelena, bijela, crna i ružičasta, tako da je izbor dovoljan za većinu potencijalnih vlasnika i to sigurno neće biti problem pri nabavi.

arctic-s111bt-colors

Korištenje

Na stražnjoj strani „nositelja“ se nalaze tri tipke i LED lampica. Dvije tipke služe za regulaciju glasnoće, treća za uključivanje/isključivanje te za aktivaciju BT povezivanja. LED lampica ima nekoliko funkcija, od prikaza stanja napunjenosti baterije do signala povezivosti sa playerom.

Sama povezivost između playera i zvučnika je vrlo jednostavna, player (u ovom slučaju iPhone) nakon aktivacije BT veze gotovo trenutno pronalazi zvučnike te uparivanje traje svega par sekundi. Naravno, zvučnik u jednom trenutku može biti u vezi samo sa jednim uređajem, te ukoliko želite promijeniti uređaj odašiljanja, morate ponoviti proceduru uparivanja.

xS111_BT_arctic
© Arctic.ac

Samo slušanje glazbe, pri razumnoj kontroli glasnoće je vrlo pristojno. Zvuk je prilično čist i dovoljno glasan za većinu glazbe. Naravno, ne mogu se očekivati čuda, ali u odnosu na male mono prenosive zvučnike (X-mini i slični) definitivno ostavljaju bolji dojam. No, čim se malo jače poglasni, niski tonovi se počinju deformirati i proizvoditi više buku nego ton. Ovdje još samo do izražaja dolazi napomena da, pri BT vezi, glasnoća se regulira putem playera, te su tipke za kontrolu zvuka na stražnjoj strani zvučnika potpuno nepotrebne.

Kod slušanja klasika veličina i cjenovni razred puno više dolaze do izražaja; u osnovi nije primjereno slušati klasiku osim ako vam je dovoljno čuti samo obrazac melodije. Za bilo kakvo distanciranje instrumenata ili dinamike ipak trebaju barem korak skuplji zvučnici. No pretpostavka je da će si iole ozbiljniji slušatelj, u trenutcima opuštanja uz omiljenu glazbu, priuštiti nešto više od prijenosnih zvučnika.

Zaključak

[review]

Proizvod možete kupiti na Links.hr

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!