LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX32LXD700 [82 cm]

Daljinski upravljač

Panasonic-ovi daljinski upravljači su nam se oduvijek svidjeli zbog svojeg vizualno i ergonomski dobro rješenog dizajna uz koji je korištenje AV opreme bitno olakšano. Niti kod ovog modela Panasonic nije pogriješio, već se je držao starih, provjerenih recepata za siguran uspjeh. Rezultat je upravljač solidne kvalitete, velikih i dobro raspoređenih tipki koje nisu mekane, već više spadaju u “clicky” tip. Raspored tipki je zadovoljavajuć, oznake na tipkama su velike, a tipke za promjenu programa i glasnoću su postavljene da budu lako dostupne i dovoljne veličine. Ispod spomenutih tipaka nalaze se tipke za ograničeno upravljanje DVD playerom ili videom, naravno ako se radi o Panasonic-ovoj opremi.

U donjem dijelu se nalazi poklopac čijim se otvaranjem otkriva 5 novih tipki, od kojih je najvažnija ona za kontrolu slika-u-slici i slika-do-slike funkcija.

Sve u svemu, radi se o dobrom daljinskom upravljaču solidne kvalitete i funkcionalnosti.

On-Screen izbornici

Korisnički izbornici se aktiviraju pritiskom na MENU tipku na daljinskom upravljaču, a sami su izbornici koncipirati u tri dijela, tj. četiri dijela. Prvi je VIERA Link, funkcija koja omogućuje komunikaciju između više Panasonic-ovih uređaja, no kako rijetko tko posjeduje više VIERA-ready uređaja, za većinu će ova funkcija biti bez ikakve koristi. Opcije za ugađanje slike nude solidan broj opcija, nekoliko preddefiniranih modova od kojih je najbolji Cinema zbog najbolje crne boje i najmanje video procesiranja. Kontrast, svjetlinu i boju možte i ručno podešavati ako odaberete korisnički mod koji vam daje sve postavke na izbor.

Postavke za zvuk nude pregršt opcija. Opet su tu preddefinirani modovi, te SRS TruSurround XT funkcija za kreiranje virtualnog zvučnog prostora oko slušatelja.

Zadnji, Setup izbornik nudi kontrole Off Timera, opcija za automatsko paljenje ulaza po želji pri paljenju televizora, a moguće je i označiti imenom po želji svaki AV ulaz (npr. DVD umjesto AV2, PS3 umjesto HDMI1). Tu su i kontrole za skeniranje zemaljskih TV postaja, te njihovo fino ugađanje.

PC ulaz

32LXD700 posjeduje analogni VGA priključak za spajanje računala. Ono što iznenađuje su mogućnosti korištenja određenih tehnika za ugađanje slike – poput oštrine i zasićenosti boja. Većina TV-a ne nudi takve funkcije za PC ulaz. Naravno, moguće je dobiti i u potpunosti čisti, neprocesirani signal iz PC-ja.

Prilikom slanja 1360×768 rezolucije, moguće je 1:1 mapirati piksele i dobiti kristalno čistu sliku. Ovo je potreno uključiti u PC Settings izborniku koji postane dostupan kada uključite PC ulaz.

Zvuk

Premda se savjetuje spojiti televizor na eksterno pojačalo i zvučnike, ugrađeni audio sustav na ovom televizoru je bio čisto zadovoljavajuć. Zvuk je bilo blago izmjenjen zbog maih kućišta zvučnika unutar okvira televizora, no dobar bas i čistoća zvuka se je mogla lako postići uz malo ugađanja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!