Vijesti

Pitajte analitičara: može li LCD ili plazma nadmašiti HDTV?

Sony HDTVOvo je pitanje postavio čitatelj po imenu Mark Robertu Heronu, glavnom analitičaru HD televizora:

“Već više od godinu dana tražim savršeni HD televizor za moje potrebe. Kad god pomislim da sam našao onog pravog, nešto odbojno otkrijem, bilo da je to slaba kvaliteta prikaza SD sadržaja, presvjetao zaslon ili spor odziv matrice. Moje je pitanje: može li jeftinija plazma ili LCD u kombinaciji s odličnim vanjskim video procesorom nadmašiti vrh ponude Pioneer/Panasonic/Samsung-a koji su cijenom iznad 15 000 kuna?

Robert Heron odgovara:

Ako uzmemo u obzir da dobar video procesor može koštati od 5 pa do 15 tisuća kuna, ovisno o ulazima, rekao bih da je isplativije i bolje usredotočiti se na TV prijemnik. Nedavno sam recenzirao 42″ Panasonic 1080p plazma televizor i mogu reći da je isti pokazao zavidne performanse s SD materijalima – bolje nego većina HD televizora koje sam vidio u zadnjih nekoliko godina.

Panasonic nudi dva 1080p 42-inčna plazma modela cijenom ispod 10 000 kuna (čak i niže ako malo prođete po dućanima), a koji nude zavidnu čistoću slike čak i u najbržim scenama.

Izvor: gearlog.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!