Audio-video uređajiQuantum Dot (QD)Samsung ElectronicsVijesti

Samsung Odyssey G7 gaming monitor uskoro u prodaji

Odyssey-G7-2

Samsung je na CES sajmu u Las Vegasu predstavio novu Odyssey liniju monitora za igrače, opremljene zakrivljenim LCD ekranima i Quantum Dot tehnologijom. Linija se sastoji od G7 i G9 modela – G7 uključuje 27″ i 32″ modele, dok G9 sadrži jedan 49″ model. G7 linija se očekuje na tržištu do kraja lipnja, a prednarudžbe su otvorene.

Osim futurističkog dizajna mat-crnog kućišta s LED ambijentalnim osvjetljenjem na poleđini, G7 serija se ističe sa svojim zakrivljenim ekranom – radi se o monitorima gdje je radijus zakrivljenosti 1000 mm (1000R), što znači da je zaslon bitno jače zakrivljen od tipičnih zakrivljenih monitora na tržištu (nekakav prosjek je 1800R). To bi trebalo poboljšati efekt uranjanja, iako na ovako malim dijagonalama ne očekujemo preveliku razliku – G9 49″ model bi tu mogao pružiti puno bolji efekt, no sasvim očekivano i uz bitno višu cijenu.

Odyssey-G7-3

Osim navedenog, G7 ima sve što bi igrači mogli poželjeti – 240 Hz ekran (WQHD, 2560 × 1440) rezolucije, maksimalnu svjetlinu zaslona od 600 cd/m2, VESA DisplayHDR 600 certifikat, te podršku za NVIDIA G-SYNC i Adaptive Sync tehnologije prikaza.

U priopćenju navodi se i Eye Comfort certifikat:

Učinkovitost ovih monitora potvrdila je i vodeća svjetska organizacija za certificiranje uređaja TÜV Rheinland, koja ih je prepoznala kao najbolje 1000R zakrivljene gaming monitore u industriji, dodijelivši im Eye Comfort certifikat.

Cijena i točan datum dostupnosti na našem tržištu trenutno nam nije poznat. Za više informacija posjetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.

 

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!