Audio-video uređajiSamsung ElectronicsVijesti

Samsungovi televizori s kreativnom eco-friendly ambalažom

Eco-Packaging-for-QLED-Lifestyle-TV-Lineup_1

Napokon se netko sjetio pokazati kreativnost s kartonskom ambalažom televizora. Samsung Electronics je najavio uvođenje novog, ekološki osviještenog načina pakiranja za svoju lifestyle seriju televizora. Korištenje novih eco-friendly kartonskih kutija, koje će se primijeniti na Samsung The Serif, The Frame i The Sero seriji televizora, korisnicima će olakšati reciklažu i omogućiti da ga ponovo iskoriste u kreativne svrhe.

Uz pomoć dot-matrix tehnologije proizvodnje, dizajn i materijal novih oblika pakiranja korisnicima omogućavaju pojednostavljeni proces reciklaže te lako rezanje kutije za kreativni izazov izrade dijelova pokućstva.  Nova pakiranja opremljena su prigodnim priručnicima te QR kodovima na vanjskoj strani kutije koji služe kao poveznica na online upute. Njima korisnici iskorišteni kartonski materijal mogu pretvoriti u korisne kućne dodatke poput malog stola u dnevnom boravku, police za odlaganje daljinskog upravljača televizora i ostalih uređaja, pa čak i u simpatične kućice za ljubimce.

Kangwook Chun, izvršni potpredsjednik i voditelj tima Product Strategy Team of Visual Display Business, Samsung Electronics izjavio je:

Korisnici su uvijek skloniji brendovima koji s njima dijele slične vrijednosti. Upravo će im nova Samsung ekološka pakiranja pružiti dosad neviđeni oblik iskustva naših tehnologija koje stvaraju osjećaj kreativnosti, ali ujedno i štite okoliš u kojem živimo.

 Za svoj koncept ekološkog pakiranja, Samsung je za efikasno korištenje prirodnih resursa i zaštitu okoliša osvojio Nagradu za inovacije na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2020.

 

U sklopu predstavljanja novog pakiranja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. travnja su pokrenuli globalno natjecanje u dizajnu. Ove će tvrtke kreatora najboljeg i najpraktičnijeg rješenja napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 dolara, nakon čega će, kroz upute, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn iskoriste i u svom kućanstvu. Prijave su otvorene do 29. svibnja za sve zainteresirane starije od 18 godina.

Za više informacija o natjecanju posjetite https://www.dezeen.com/samsung-out-of-the-box-competition-brief/ ili Samsung TV Instagram profil (@samsungtv).

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!