Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG-evi soundbarovi za 2021. nude premium zvuk i AI značajke uz održivi dizajn

lg-soundbar-2021

Premda je naša preporuka A/V receiver i višekanalna konfiguracija zvučnika za najkvalitetnije uživanje u filmovima i serijama, soundbar zvučnici zbog svoje praktičnosti su zanimljivi mnogim korisnicima. LG je predstavio svoju novu liniju modela za tekuću godinu, ukupno pet novih modela koji nude brojne popularne funkcije uz ekološki dizajn i ambalažu. U nastavku donosimo više detalja iz službenog priopćenja za medije.

Putem načina rada TV Sound Mode Share, novi soundbarovi omogućavaju korištenje značajke AI Sound Pro koja dolazi s LG-evim televizorima i koja u kombinaciji s još naprednijim zvučnicima pruža vrhunsku kvalitetu obrade zvuka. LG-evi soundbarovi sada nude iste načine reprodukcije zvuka kao i LG-evi najnoviji televizori, što omogućava korisnicima lakše prebacivanje između soundbara i televizora s pomoću daljinskog upravljača za TV.

Linija za 2021. godinu kompatibilna je s više glasovnih pomoćnika, među kojima su Google Assistant, Amazon Alexa i Siri.1 Tako je sada lakše nego ikad upravljati uređajima i puštati omiljenu glazbu koristeći kompatibilne uređaje i usluge. A uz podršku za Apple AirPlay 2, korisnici mogu upravljati svojom omiljenom glazbom i drugim sadržajima, streamati ih i dijeliti izravno sa svog iPhonea, iPada ili Maca.

Kad je riječ o performansama, LG-evi soundbarovi za 2021. godinu posjeduju sve ključne karakteristike svojih prethodnika, a kod brojnih novih modela dostupno je i podešavanje kompanije Meridian Audio i tehnologija Meridian tijekom korištenja načina rada Music, čime donose izuzetno autentično iskustvo slušanja.

LG-Soundbar-SP7Y
LG-Soundbar-SP7Y

Nova značajka, tehnologija Meridian Horizon, rezultat je dugoročnog partnerstva LG-a s kompanijom Meridian Audio. Modeli SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y, SPD7Y imaju Meridian Horizon funkciju. Ta inovacija spaja dvokanalni stereo sadržaj u uranjajući, višekanalni zvuk kako bi pružio uistinu impresivno iskustvo slušanja bez obzira na položaj ili mjesto na kojem se korisnik nalazi u prostoriji.

Svi LG-evi soundbarovi za 2021. godinu podržavaju Dolby Atmos i DTS:X za dinamičan trodimenzionalan zvuk. Zahvaljujući kompatibilnosti s Dolby Visionom putem Ultra HD 4K prolaza, osiguravaju razinu kvalitete slike i zvuka potrebnu za istinsko kinematografsko kućno iskustvo gledanja. Uz to, kombiniraju prednje zvučnike s bežičnim stražnjim zvučnicima s usmjerenjem prema gore kako bi korisnicima omogućili da urone u bogat, slojevit zvuk.

Mnogi su novi modeli certificirani za Hi-Res Audio, osiguravajući reprodukciju bez gubitaka na 24 bit/96 kHz uz svu dinamičnost i nijansiranost izvorne studijske snimke. Liniju karakterizira i poboljšano korisničko iskustvo te jednostavna povezivost s podrškom za HDMI eARC koja omogućava veću brzinu prijenosa, sadržaj visoke razlučivosti i nekomprimirani Dolby Atmos® zvuk sa samo jednim kabelom. Reprodukcija putem USB-a i streaming preko Bluetootha korisnicima nude praktičnije načine da uživaju u omiljenom audio sadržaju na najnovijim modelima.

LG-Soundbar-SP9YA
LG-Soundbar-SP9YA

LG-eve sofisticirane značajke umjetne inteligencije dodatno unaprjeđuju korisničko iskustvo. AI Room Calibration nudi optimalan zvuk u bilo kojem okruženju, koristeći tehnologiju prostorne osviještenosti za mjerenje dimenzija sobe, nakon čega prilagođava postavke zvuka soundbara u skladu sa specifičnim karakteristikama prostora. AI Sound Pro koristi prilagodljivu kontrolu zvuka za automatsko podešavanje raspona frekvencija i proširenja zvučnog polja, ovisno o tome kakav sadržaj korisnik gleda: informativni, glazbeni ili filmski.

U razdoblju društvenog distanciranja porasla je važnost kućne zabave, ali se istovremeno povećala i briga za okoliš, kao i podrška korisnika onim kompanijama i proizvodima koji pokazuju istinsku predanost održivosti. LG-evi najnoviji soundbarovi dizajnirani su s naglaskom na brigu za okoliš i planet, od proizvodnih procesa do korištenih materijala i ambalaže.

U nastojanju za stvaranjem održive budućnosti, LG zauzima ekološki pristup razvoju proizvoda, pakiranju i otpremi svojih soundbarova za 2021. godinu, dizajnirajući prve audio proizvode u industriji sa SGS certifikatom za ekološke proizvode. Kod brojnih modela soundbarova LG je zamijenio materijale koji su se koristili prije s recikliranim materijalima pa je tako kod jednog od modela korištena tkanina proizvedena od recikliranih PET boca, a svaki soundbar SP7Y smanjuje broj plastičnih boca na deponijima za gotovo sedam.

LG se odlučio za novu ambalažu za cijelu novu liniju soundbarova kako bi još više smanjio utjecaj na okoliš i količinu otpada. Zbog korištenja uglavnom reciklirane oblikovane celuloze i daleko manje EPS pjene i plastike, pakiranju je udruženje Societe Generale de Surveillance (SGS), ugledan pružatelj usluga ispitivanja, provjere i certificiranja sa sjedištem u Ženevi u Švicarskoj, dodijelilo certifikat o ekološkim proizvodima.4 SGS smatra da LG-evi soundbarovi imaju minimalan utjecaj na okoliš jer emitiraju manje onečišćivača zraka, sadrže manje opasnih tvari te se odlikuju visokim stupnjem mogućnosti recikliranja. Osim toga, pakiranje je dizajnirano u obliku slova „L“ tako da više jedinica može stati u manji broj kamiona, što znači nižu emisiju CO2 koja je presudan čimbenik postizanja ekološke održivosti.

Dostupnost:

Distribucija novih LG-evih soundbarova, uključujući modele SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y i SPD7Y, počinje od travnja ove godine na ključnim tržištima u Europi i Sjevernoj Americi, a dodatni modeli dolaze kasnije ove godine.

Specifikacije:

lg-2021-soundbar-specifikacije

Za dodatne informacije posjetite www.LG.com/hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!