Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Foxconn i Sharp ulaze u partnerstvo LCD panela

Foxconn i Sharp ulaze u partnerstvo LCD panela

Sharp-and-Foxconn-partnership

Taiwanska tvrtka Foxconn i japanski Sharp službeno su objavili novo partnerstvo kad je riječ o LCD panelima. Foxconn će uložiti cca 800 milijuna dolara u Sharp te će imati 10% udjela od kompanije.

Foxconn je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i sastavljanjem proizvoda za najpoznatije brandove potrošačke elektronike današnjice. Kroz partnerstvo sa Sharpom, Foxconn će dobiti pristup 50% LCD kapaciteta u Sharpovoj 10G LCD tvornici u Sakaiu (naslovna slika). Radi se o jednoj od najnaprednijih tvornica današnjice koja se bavi proizvodnjom LCD panela svih veličina, od najmanjih do najvećih (preko 100 inča).

Poslovno partnerstvo će biti joint venture, gdje će Sharp i Foxconn imati 46,5% vlasništva te Sony preostalih 7%. Sony je objavio da ne planira dodatno investirati u Sharp te da, u slučaju novih partnera, ima pravo prodati svojih 7% udjela, što se upravo dogodilo.

Zanimljiva je činjenica da je u 2011. godini bilo objavljeno da je Sharp ključni partner s Appleom vezano uz nadolazeći Apple HDTV koji se proizvodio u Foxconnovim tvornicama. Na kraju krajeva, možda nije ni toliko čudno ovo partnerstvo između japanske i taiwanske tvrtke.

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...

Sony predstavio novi flagship TV ZD9

Tvrtka Sony danas je u svojim prostorima predstavila novu perjanicu ponude televizora, model ZD9. Novi ...