Audio-video uređajiVijesti

AOC najavio slušalice namijenjene igračima sa stereo i virtualnim 7.1 zvukom

Poznati proizvođač monitora, tvrtka AOC, proširuje svoju ponudu proizvoda s novom kategorijom – žičnim slušalicama s ugrađenim mikrofonom koje su namijenjene igračima. Kompanija je najavila dva modela – GH200 i GH300, a oba će se na tržištu pojaviti ovog svibnja po cijeni od 319,00 kn odnosno 419,00 kn.

Slušalice dijele isti dizajn kućišta te udobnu i laganu konstrukciju s odvojivim mikrofonom i membranama promjera 50 mm. Oba modela opremljena su pletenim kabelima koji imaju linijski daljinski upravljač i privlačan dizajn (završna metalnosiva obrada za GH200, a završna crvena obrada za GH300).

Dok GH200 nudi stereozvuk s priključkom od 3,5 mm, GH300 nudi dodatni 7,1 virtualni surround zvuk (samo za PC), USB priključak i RGB svjetlosne efekte. Ako ćemo imati priliku, svakako ćemo testirati GH300 model ne samo u radu s računalima, već i s televizorima koje ćemo testirati ove godine s obzirom da 3.5 mm priključak polako ali sigurno nestaje s modernih televizora.

Prema specifikaciji proizvođača, slušalice frekvencijski opseg od 20 Hz do 20 kHz, i rade s impedancijom od 32 Ω (± 15 %) za optimalnu kvalitetu zvuka. S obzirom na cijenu sumnjamo u tako impresivan frekvencijski opseg, te očekujemo da će ove slušalice biti više orijentirane na pružanje snažnijeg basa nego na kristalno čiste visoke tonove s obzirom da generalno igrači preferiraju takav zvuk.

Više detalja u službenom priopćenju:

Gameri će cijeniti i odvojivi mikrofon za komunikaciju sa svojim timovima u igri ili u VoIP softveru kao što je Discord/Teamspeak. Mikrofon se može namjestiti u svim smjerovima, a može se optimalno prilagoditi udobnosti i razini zvuka. S frekvencijskim rasponom od 100 Hz do 10 kHz, koji odgovara onomu ljudskog govora, on filtrira buku na vrlo niskim i vrlo visokim frekvencijama kako bi pružio jasnu kvalitetu zvuka i govora.

Zahvaljujući dizajnu savršeno prilagođenim za uši, vanjski zvukovi poput glasnih ventilatora računala ili ulične buke ne ometaju igrača, dok jastučići za uši od umjetne kože i memorijske pjene osiguravaju ugodnu upotrebu tijekom dugih sati. Vanjski poklopac s metalnom mrežicom jamči trajnost slušalica, dok prilagodljivi čelični klizač povezuje fleksibilnost za bilo koju veličinu glave i optimalno raspoređuje težinu.

aoc-gh200-side

AOC GH200 ima pleteni kabel duljine 2 m kao i utičnicu od 3,5 mm, a isporučuje se s Y-razdjelnikom, koji korisnicima omogućuje, prema potrebi, razdvajanje izlaza za mikrofon i slušalice. Zahvaljujući univerzalno uobičajenom konektoru od 3,5 mm, ove slušalice savršeno odgovaraju računalima, konzolama ili mobilnim uređajima. Ugrađeni daljinski upravljač nudi kontrole glasnoće i uključivanje/isključivanje mikrofona.

Korisnici mogu koristiti Windows Sonic Spatial Sound za PC i Xbox. Nenametljiva završna metalnosiva obrada savršeno se stapa s ostalim komponentama računala i čini slušalice atraktivnim izborom za videopozive na daljinu ili online predavanja.

aoc-gh300-side

AOC GH300 dolazi s USB kabelom od 2 m. Zahvaljujući njegovoj virtualnoj mogućnosti 7,1 surround zvuka, gameri mogu točno odrediti odakle dolazi zvuk u igri, povećavajući mogućnost za odgovarajuću reakciju ili za uživanje u filmovima dok se osjećaju potpuno uronjeni u priču. Kad je riječ o kvaliteti zvuka, korisnici će moći reproducirati zvuk studijske kvalitete na 24-bit/96 kHz i imati iskustvo najbliže stvarnom zvuku igre.

Za još veću prilagodbu, metalni mrežasti poklopac GH300 uključuje osvjetljenje RGB s četiri načina rada (disanje, ciklično, statično, isključeno), kojima se može upravljati putem ugrađenog daljinskog upravljača, a koji također sadržava kontrolu glasnoće i prekidače za uključivanje/isključivanje mikrofona. Odvojive LED mikrofonske poluge pokazuju kada je mikrofon isključen, što pojednostavnjuje svakodnevnu upotrebu i pomaže u izbjegavanju neželjenog prigušivanja zvuka.

Cijena i dobavljivost

AOC GH200 i GH300 bit će dostupni od svibnja 2021. po cijeni od 319,00 odnosno 419,00 kn.

Više informacija potražite na službenoj stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!