Home » Vijesti » Službeno je: Pioneer prestaje proizvoditi plazme, uskoro stiže LCD linije Kuro

Službeno je: Pioneer prestaje proizvoditi plazme, uskoro stiže LCD linije Kuro

Pioneer KURO PDP-428XDNagađanja o prestanku Pioneer-ovoj obustavi linija plazmi od prije neki dan se je pokazala točnom kako su danas na konferenciji za novinare potvrdili predstavnici ove kompanije. Ipak, dobra je vijest da će linija Kuro televizora, poznatih po vrhunskoj crnoj boji, ipak ići dalje u razvoju – ovoga puta u LCD varijanti.

Sve plazme koje od sada budu dolazile na tržište će biti kupljene od nekog drugog proizvođača, a koji još nije imenova, no nagađa se da bi to mogao biti Panasonic koji će biti zadužen za plazma panele od 42 do 60 inča dijagonale.

Do jeseni ove godine na tržištu bi se trebala pojaviti Kuro LCD edicija televizora, a koji će kombinirati Pioneer-ove ultra tanke zvučnike i Sharp-ov panel, a veseli vijest da bi se takvi televizori trebali prvo pojaviti u Europi, a tek kasnije u ostatku svijeta (evo vam na, Ameri :).

Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ips-va-oled-title

OLED vs. IPS LCD vs. S-PVA televizori – usporedni test

Obično u prostoru HD Televizije imamo po jedan televizor koji detaljno ispitujemo i onda dobivene ...

lg-quantum-dot-hdtv-2015

Prvi detalji LG-jevih televizora za 2015.

LG Electronics je objavio prve detalje novih televizora nekoliko dana prije početka CES sajma u ...