Home » Vijesti » 3D » Pirati s Kariba ostvarili rekordno kino otvaranje u Hrvatskoj! [PR]

Pirati s Kariba ostvarili rekordno kino otvaranje u Hrvatskoj! [PR]

Kapetan Jack Sparrow je u četvrtak, 19. svibnja dan prije američke premijere doplovio do Hrvatske, a u samo četiri dana njegovu je novu avanturu vidjelo 28.522 gledatelja čime je po zaradi ostvareno najbolje kino otvaranje nekog Disneyjevog filma ikad! Osim toga, ostvarivši ovakav izvrstan rezultat, film „Pirati s Kariba: Nepoznate plime“ zasjeo je na peto mjesto najboljih kino otvaranja svih vremena u Hrvatskoj po zaradi, odmah iza takvih blockbustera kao što su „Gospodar prstenova: Povratak kralja“, „Pasija“, „Gospodar prstenova: Dvije kule“ i „Titanic“. Naravno, rezultat po broju gledatelja predstavlja uvjerljivo najbolje kino otvaranje nekog filma 2011. godine.

Podsjetimo, film je sa svojim kino prikazivanjem započeo u 15 gradova na preko 30 ekrana i u čak 5 različitih kino formata: 35 mm format, digitalni 2D format, Disney digitalni 3D format, RealD 3D format i IMAX 3D. Na taj način ostvareno je uvjerljivo najšire kino otvaranje u povijesti Hrvatske.

Uz Johnnyja Deppa koji ponavlja ulogu za koju je 2003. godine nominiran za nagradu Oscar, glavne uloge u četvrtom nastavku Pirata s Kariba ostvarili su i dobitnici nagrade Oscar Penelope Cruz i Geoffrey Rush, a tu je i Ian McShane u ulozi Crnobradog. Film je režirao istaknuti Rob Marshall koji nam se do sada predstavio s velikim hitovima kao što su Chicago i Sjećanja jedne gejše, a za scenarij su odgovorni Ted Elliott i Terry Rossio koji su pisali priče i za prva tri nastavka franšize.

Fons: Continental film PR

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Uz preskupe cijene karata, plus Imax dvorane, rekordi po zaradi se obaraju svako malo. Nažalost kad se gleda posjeaenost, rezultati baš i nisu dobri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

best-paid-hollywood-actors

Top 20 najplaćenijih glumaca Hollywooda

Kada bi sastavljali listu najboljih poslova na svijetu, pri vrhu bi sigurno bio posao Hollywoodskih ...

Najava: Prvi pogled na novi film Ridleya Scotta – The Counselor (Savjetnik)

Twentieth Century Fox UK je izdao prvu najavu za novi projekt redatelja Ridleya Scotta (Gladijator, ...