Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG najavio globalnu distribuciju svojih televizora za 2021. godinu

LG QNED Lineup

Nakon predstavljanja na ovogodišnjem virtualnom CES 2021 sajmu, LG je najavio globalnu distribuciju svojih televizora za 2021. godinu. Radi se o novim OLED i LED LCD modelima koji su podijeljeni u dvije skupine ovisno o tipu pozadinskog osvjetljenja, a bit će dostupni u veličinama od 43″ pa do 88″. Odabrane serije, modeli i veličine televizora bit će u prodaji na određenim globalnim tržištima u prvom tromjesečju, a detalji o dostupnosti u Hrvatskoj bit će objavljeni naknadno. Više detalja u službenom priopćenju u nastavku.

LG-evi OLED televizori za 2021. godinu (serije Z1, G1, C1, B1, A1) se mogu pohvaliti samoosvjetljujućim panelima koji proizvode izuzetno oštru, ultra realističnu kvalitetu slike i glatke, prirodne pokrete, ali imaju i zapanjujući tanki dizajn koji nadopunjuje svaki interijer. Svi modeli u seriji G1 sadrže novu tehnologiju OLED evo, sljedeći korak u evoluciji OLED televizora koji pruža bolju svjetlinu i živahne slike s nevjerojatnom jasnoćom, detaljima i realnošću.

LG OLED Lineup
LG OLED Lineup

Serija C1, najpopularniji LG-evi OLED televizori, nude najviše različitih veličina zaslona kako bi se prilagodili različitim potrebama i prostorima korisnika. Tako dolaze u dijagonalama od 48-inča te se uklapaju u manje prostore pa sve do 83-inča. Za korisnike koji traže cjenovno prihvatljivije OLED televizore, serije LG B1 i A1 mogu biti upravo ono što traže.

Uzbudljiv dodatak za 2021. godinu, QNED Mini LED televizori podižu kvalitetu slike LCD televizora na novu razinu. Dostupni su u rasponu od 8K (modeli QNED99, QNED95) i 4K (modeli QNED90, QNED85), a svi koriste LG-evu tehnologiju Quantum Dot NanoCell i Mini LED pozadinsko osvjetljenje za postizanje dubljih crnih, živahnijih, preciznijih boja i većeg kontrasta od uobičajenih LCD televizora.

LG QNED Mini LED televizor postavlja novi standard za kategoriju LCD televizora, omogućavajući korisnicima uživanje u izvrsnoj HDR kvaliteti slike i daleko boljem uranjajućem iskustvu gledanja, zahvaljujući kombiniranoj snazi nove tehnologije NanoCell Plus i tehnologije kvantnih točaka za postizanje poboljšane crvene i zelene boje, dok se plava valna duljina emitira iz LED-a.

LG-OLED-evo-Gallery-Stand
LG OLED evo Gallery na podnom postolju

Od cjelokupne linije LG-evih televizora za 2021. godinu, novi NanoCell televizori nude najveću mogućnost izbora i to između 8K televizora (modeli NANO99, NANO 95) i 4K televizora (modeli NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75). Svi modeli posjeduju LG NanoCell tehnologiju displeja koja koristi nanočestice za filtriranje nečistoća u boji, što rezultira stvarnim slikama koje gledatelja uvlače dublje u njihove omiljene filmove, sportske sadržaje i emisije.

Na većini ovogodišnjih televizora nalazi se i najnoviji LG-ev inteligentni procesor, α (Alpha) 9 Gen 4 AI. Nadograđeni procesor, integrirajući poboljšano dubinsko učenje, pojačava performanse upscalinga kako bi sadržaj bilo koje kvalitete izgledao oštro i detaljno na novim zaslonima visoke razlučivosti. Procesor α9 Gen 4 dodatno optimizira vizualni izlaz, izvršavajući precizne prilagodbe u skladu s količinom svjetla u svakoj sceni, žanrom reproduciranog sadržaja i ambijentalnim uvjetima gledanja.

lg-webos6
LG webOS 6

Korisničko iskustvo koje nude najnoviji LG-evi televizori sada je praktičnije nego ikad prije uz webOS 6.0, najnoviju verziju LG-eve intuitivne pametne TV platforme. Nova platforma webOS je dorađena za 2021. godinu, a novo sučelje omogućava brži pristup aplikacijama, kao i jednostavnije otkrivanje sadržaja s podešenim personaliziranim preporukama. Također, redizajnirani daljinski upravljač Magic Remote ima posebne tipke za popularne pružatelje sadržaja, što omogućava korisnicima da brzim pritiskom na tipku prebace na svoje omiljene usluge.

Za njemačko tržište su poznate cijene OLED modela:
  • B1 55″ – 1800€
  • B1 65″ – 2700€
  • B1 75″ – 5000€
  • C1 48″ – 1650€
  • C1 55″ – 2000€
  • C1 65″ – 2800€
  • C1 77″ – 5300€
  • C1 83″ – 8000€
  • G1 55″ – 2400€
  • G1 65″ – 3500€
  • G1 77″ – 6500€
  • Z1 8K 77″ – 20 000€
  • Z1 88″ – 30 000€

Za dodatne informacije posjetite www.LG.com.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Ne sviđa mi se novi webOS kao ni daljinski. WebOS je proširen na cijeli ekran, samo da mogu ubaciti reklame. A ovaj sadašnji Magic remote je dobio sve nagrade kao najbolji daljinski upravljač za TV, pa zašto ga mijenjati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!