Vijesti

Samsung i LG odlučili prekinuti sve sporove

lg-samsung-end-disputes

Samsung i LG, dvije najveće korejske tehnološke kompanije, odlučile su prekinuti sve legalne sporove koji se odvijaju u ovom trenutku, uključujući i zadnji vezan za oštećene perilice za pranje rublja na IFA sajmu prošle godine. Dvije su kompanije izjavile kako će Samsung Electronics, Samsung Display, te LG Electronics i LG Display povući sve međusobne pritužbe bez ikakvih posljedica, a za buduće sporove će nastojati doći do rješenja kroz dijalog, bez uplitanja odvjetništva, sudova itd.

Visoki menadžment obje kompanije je odlučio raditi zajedno kako bi se kompanije mogle nositi s teškoćama u ekonomskoj situaciji (jak američki dolar,…), te usmjeriti svoje resurse na poboljšanje proizvoda i usluga za svoje korisnike” – navodi se u službenom prioćenju.

Osim sukobljavanja oko perilica, bitke su se vodile i kada su televizori u pitanju. Tako su u veljači Samsungovi djelatnici bili optuženi da su ukrali OLED zaslone LG Displaya, a 2011. je započeo spor oko patenta za 3D televizore. Bilo je tu i navodnih psovki, patenti koji to navodno nisu itd.

samsung-swears-lg-3d

samsung-sues-lg-invalid-oled-patent

Nadamo se da su sada ovakve i slične optužbe dio prošlosti, te da će proizvođači energiju usmjeriti ka poboljšanju svojih proizvoda i usluga.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!