Tutorijali/uputeVodiči

Kako dobiti “dark mode” na Samsungovim 2019 televizorima?

Ako volite gledati TV u zamračenom ambijentu (što nije teško u ovo doba godine), tad dobro znate da je bitno prilagoditi svjetlinu slike da ne bude prenaporna za oči. Sama svjetlina se može učinkovito podesiti kroz Backlight kontrolu, kao i upotrebu ambijentalnog senzora, no što je sa sučeljem? U slučaju Samsungovih televizora, sučelje je svijetlo sivo i zauzima dobar dio zaslona. Pri gledanju SDR sadržaja to i nije toliki problem jer svjetlina nije toliko visoka, no u slučaju HDR-a i na televizoru visoke klase to može biti prilično neugodno iskustvo. Kako to riješiti?

Premda Samsung ne nudi mogućnost izbora boja sučelja (i tu tome nažalost nije jedini), ipak nudi opciju koja prilično uspješno imitira “dark mode” koji je danas popularan na mobilnim telefonima. Da biste aktivirali tu opciju, potrebno je:

  1. Otvoriti glavni (Home) izbornik pritiskom na tipku s kućicom na daljinskom upravljaču
  2. Odabrati postavke (Settings)
  3. Odabrati općenite postavke (General) i tamo pronaći opciju Pristupačnost (Accessibility)
  4. Omogućite Visok kontrast (High contrast)

Nakon što to napravite, svi izbornici će se promijeniti u puno ugodniju tamnu varijantu. Slična opcija je i Colour Inversion u istom izborniku, no ista će promijeniti i izgled ikona u glavnom izborniku što baš i ne izgleda najbolje.

Navedene upute su prikazane i u videu niže, a demonstracija je napravljena na Samsung 65Q90R televizoru iz 2019 QLED linije.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!