Tutorijali/uputeVodiči

Edukativni članak: Sve o Ultra HD-u

osnove-ultrahd-header2

Ususret prvoj recenziji Ultra HD televizora na stranicama HD Televizije, objavljujemo članak u kojem možete pronaći veliki broj informacija o tome što Ultra HD zapravo znači i što nam donosi ova nova uzbudljiva tehnologija. Ultra HD je bila velika tema na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu i predstavlja logičan korak naprijed u odnosu na Full HD zaslone koji su tijekom proteklih godina postali standard na televizorima. No je li Ultra HD samo povećana oštrina slike i goleme dijagonale ili postoje još neke novosti – provjetite u našem edukativnom članku na tu temu.

Link: Osnove Ultra HD-a

lg-ultra-hd-2
Izvor: LG Electronics
Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Mislim da svaka priča o 4K ispod 65” nema smisla.Ovih 55” je čisti markentiški trik.Na toj dijagonali je nemoguče vidjeti razliku između HD i UHD.Međutim 55” se ,za razliku od 65” i više, može kako tako progurati za kučnu upotrebu i tu je caka.Na žalost,za ikakav napredak kvalitete televizora za kučnu upotrebu (tu mislim na kvalitetu prikaza slike,a ne ostale gluposti) ostaje nam čekati masovnu proizvdnju OLED-a.

  2. u ožujku 2009 dignuta je tema o oledu na forumu i predviđalo se da će sony oko 2015. imat 40 inčni oled i to se smatralo ne tako brzo, budućnost je ponešto drukčija, mislim još 5 godina da cijena padne ispod 20 k kuna i još pet da dođu dobri modeli na tisuću eura, znači preostaje nam se načekati, NAČEKATI.
    svi koji volimo tv kupit ćemo još jedan tv prije oleda ali sve to vrijeme načekivanja bit ćemo bombardirani UHD, uhd, uhd…
    ali stanovi ostaju isti pa ćemo buljit u 65″ i veće diagonale s metra udaljenosti s mnoštvom detalja, a crna će bit crnja od crne.
    dobro nikad nije rano naučit neke stvari, hvala na edukaciji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!