HDRSamsung ElectronicsVijesti

Samsung širi svoj HDR10+ ekosustav i gradi nove centre za certifikaciju

hdr10plus-ecosystem

Samsung je objavio ekspanziju HDR10+ ekosustava na čak 45 industrijskih partnera te najavila izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini. Nova partnerstva s tvrtkama iz različitih segmenata poslovanja donijet će korisnicima više vjerodostojnog sadržaja i kvalitetnu sliku te proširiti utjecaj HDR10+ tehnologije na različita tržišta.

Prošlog lipnja, tvrtka Samsung pokrenula je program certificiranja i logotipa HDR10+ u suradnji s 20th Century Foxom i Panasonicom. HDR10+ sadržaj korisnici mogu pratiti preko Amazon Prime Video usluge, a u prosincu su se pojavili i prvi UHD Blu-ray diskovi u navedenom formatu. Više detalja o HDR10+ ekosustavu i planovima u priopćenju u nastavku.

Zahvaljujući novim partnerstvima tvrtke Samsung s pružateljima sadržaja, korisnici uskoro mogu pristupiti većem broju sadržaja u živopisnim i stvarnim bojama. Rakuten TV, europska online usluga za streaming, počet će nuditi HDR10+ sadržaj u prvoj polovici sljedeće godine. Jedan od najvećih OTT / VOD usluga u Istočnoj Europi, MEGOGO, trenutno dovršava proces licenciranja HDR10+. Usvajanjem HDR10+ MEGOGO planira objaviti HDR10+ sadržaj na svojoj platformi te će on biti vidljiv na svim Samsung Smart TV uređajima.
ARSPRO, sa sjedištem u Moskvi, još je jedan produkcijski studio koji je implementirao HDR10+ tehnologiju, uključujući korištenje dinamičkih metapodataka. Uspješno je izvršio remastering prvih nekoliko serija programiranja u HDR10+. Također, u prosincu ove godine najveći ruski OTT / VOD servis Ivi predstavio je pet europskih serija u HDR10+ korisnicima Samsung Smart TV-a po prvi put u Rusiji i Istočnoj Europi.

U 2017. godini, Samsung je lansirao vrhunsku uslugu video streaminga s Amazonom. Tom je suradnjom Prime Video postao prvi servis za prijenos podataka koji isporučuje sve 4K (UHD) videozapise u HDR10+. U 2018. godini Amazon je integrirao HDR10+ podršku u Amazon Fire TV Stick 4K, koji je lansiran u listopadu. Još jedan HDR10+ partner Warner Bros. Home Entertainment do sada je stvorio više od sedamdeset naslova kompatibilnih s HDR10+ te početkom sljedeće godine planira imati preko 100 naslova za digitalnu
distribuciju u HDR10+.

Samsung također gradi partnerstva s glavnim proizvođačima pametnih čipova. Qualcomm, američki proizvođač poluvodiča i telekomunikacijske opreme i član saveza HDR10 +, nedavno je objavio da će HDR10+ biti podržan na novom čipsetu Snapdragon 855. Arm, vodeća britanska tvrtka za inovacije u mobilnoj tehnologiji koja je uspješno surađivala sa sustavom Samsung LSI, također će se pridružiti mreži HDR10+, što će dodatno povećati utjecaj HDR10+ u kategoriji mobilnih uređaja.

Uz navedeno, Samsung planira izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizije, uključujući Hisense, TCL i Konku, da pristupe postupku certifikacije i time ubrzaju širenje ekosustava HDR10+. Centar u Kini otvara se nakon certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u ranije ove godine.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!