3DFilmoviKinoVijesti

Završena potpuna digitalizacija svih 71 CineStar kina

Blitz-CineStar-digitalizacija

Blitz CineStar, lanac od 9 multipleksa kina unutar Lijepe Naše, donosi nam novu razinu gledanja filmova zahvaljujući potpunoj digitalizaciji svih svojih kina. Digitalizacija kina uključuje wall-to-wall platna najrenomiranijih svjetskih proizvođača (Harkness Screens, MDI-Strong) i najbolju svjetsku audio-vizualnu tehnologiju (Barco Series-II digitalni projektori, Doremi serveri, RealD 3D tehnologija itd.).

Tako su sve dvorane, njih 71, u potpunosti digitalizirane, a čak njih 37 (RealD=36+IMAX 3D=1) je 3D, RealD 3D, a 8 dvorana diljem Hrvatske su eXtream.

Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa do kraja 2012. otvoriti još 3 u potpunosti digitalna kina. CineStar Dubrovnik otvara se u svibnju u kompleksu Dvori Lapad (3 dvorane, 1 eXtreme, 575 sjedala), a kraj 2012. obilježit će otvaranje multipleksa u Slavonskom Brodu u Colosseum centru (4 dvorane, 1 eXtreme, 520 sjedala) te veliki projekt u Splitu, multipleks s 11 dvorana u sklopu centra Mall of Split. Većina dvorana u novim multipleksima CineStar bit će u 3D-u.

Svi planirani multipleksi činit će nacionalni CineStar lanac od ukupno 12 multipleksa s 90 dvorana koje sadrže preko 15 000 sjedala.

Radi još boljeg filmskog doživljaja, Blitz CineStar uvodi tehnologiju povećanja sličica u sekundi kod 2D, ali i 3D filmova. Kod 2D filmova, broj sličica se povećava sa 24 na 48 (kasnije i do 60), a kod 3D filmova, taj broj je isto povećan, ali kako se radi o 3D-u, povećanje se odnosi na svako oko pojedinačno. Kvaliteta 2D i 3D filmova će se, zahvaljujući ovoj tehnologiji, u najvećoj mjeri očitovati kod brzih scena u filmu, te kod pomicanja kamere u svrhu pratnje određenog objekta ili osobe u filmu.

Izvor: Blitz film PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Potpisujem. Stvarno je sramotno da je naš grad koji je imao 5 kinodvorana još prije 40 godina danas spao na samo jednu doduše renoviranu kinodvoranu.
   Do?ite u Pulu više! :)

 1. Sve što mogu reai, a tiae se IMAx-a u Zagrebu, totalno razočarenje.
  Space Cowboys su užasno trzavi, slika skaae i po pol metra, što je iz zadnjeg reda užas, a kamoli z bližega.
  Svaka scena u kojoj je pomicanje kadra je bila negledljiva.
  Dodajmo i da je ekran vidljivo zamusan, pogotovo na desnom kraju, te previsoku cijenu i za jedan 2D film kao što su to svemirski kauboji.
  Ukupno, užas, ni usporedivo sa Imaxom u Londonu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!