Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Sony otkriva 25-inčni OLED monitor

Sony otkriva 25-inčni OLED monitor

OLED tehnologija predstavlja jednu od budućih alternativa ravnim ekranima, gdje se Sony, proizvodnjom profesionalnih OLED monitora, odlučio za drugačiji “kut napada” na tržište.

Japanski konglomerat multinacionalnih korporacija Sony u velikoj je mjeri obustavio proizvodnju monitora za šire tržište, ali je zato napredovao u proizvodnji OLED monitora za profesionalnu klijentelu.

Najnoviji primjer je 25-inčni PVM-2251MD, monitor dizajniran za medicinske aplikacije, čija je trenutna cijena u Japanu cca 980.000 jena, odnosno 60.000 kuna.

Ovo nije prvi 25-inčni monitor, Sony je tržištu predstavio i BVM-E250, čija je cijena od ožujka pala sa 18.250 na 16.500 eura, te PVM-2541, čija je cijena od travnja pala sa 4750 na 3500 eura.

Kako vrijeme odmiče, u konkurentskom OLED natjecanju među gigantima, osim Sonyja, u igri su LG, Panasonic, Samsung i Toshiba.

Izvor: DigitalVersus

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

4 komentara

  1. heh, znači 60000kn čovjek treba dati da bi na monitoru imao (možda) kontrast kao na nekom crt monitoru iz oglasnika za 100kn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-TV-GZ2000

Panasonicov GZ2000 OLED TV serija osvojila iF DESIGN AWARD 2020

Panasonic se pohvalio s osvojenih ukupno 14 iF DESIGN AWARD 2020 nagrada za svoje proizvode ...

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...