Digitalna televizijaTV program

Tajna Tesline smrti od 27. siječnja na Discovery Channelu

nikola-tesla-discovery

Od 27. siječnja u 21:00 na Discovery Channelu možete pogledati novu seriju koja traži odgovore na brojna pitanja koja okružuju smrt Nikole Tesle i misteriozni nestanak dokumenata o njegovim istraživanjima.

Nikola Tesla je bio čovjek ispred svog vremena. Njegova su istraživanja postavila temelje doba u kojem živimo. Međutim, je li Nikola Tesla osmislio i prvo oružje za masovno uništenje i je li zbog toga ubijen? Tesla je smatran čovjekom koji je izumio 20. stoljeće, bio je najpoznatiji, a možda i najopasniji um svoga vremena. 1943. pronađen je  mrtav u hotelskoj sobi, njegov sef bio je otvoren, a zapisi o istraživanjima su nestali. FBI je 2016. objavio 250 dokumenata koji bacaju novo svjetlo na Teslino djelovanje pred kraj života. Dostupni spisi otkrivaju nove informacije o oružju koje je Tesla nazvao „zraka smrti“ i svjetskim silama koje su sve redom, od SAD-a, Sovjetskog Saveza i Sila Osovine, bile zainteresirane za moćno oružje. Dokumenti FBI-ja navode brojne stručnjake na zaključak o potrebi detaljne istrage koja bi trebala dokazati što se uistinu dogodilo. Ova serija istražuje Teslin život i pokušava otkriti je li teorija o zavjeri točna ili je riječ o najobičnijoj senzaciji?

U seriji „Tajna Tesline smrti“ vojni istražitelj Jack Murphy i Cameron Prince, povjesničar koji istražuje Teslin život, diljem svijeta traže informacije o Teslinim izumima i istraživanjima koja su nestala iz njegovog sefa. Nestale dokumente i nove podatke koji bi im pomogli u slučaju Tesline „zrake smrti“ tražili su u posljednjem Teslinom laboratoriju u Shorehamu na Long Isladu, putovali su u Colorado, gdje se nalazio prvi Teslin laboratorij na američkom tlu, a istraživanja su ih vodila sve do Srbije. Murphy i Prince su razgovarali s mnogo ljudi, te s Teslinim danas najbližim rođakom. U Srbiji su otkrili dokumente koji bacaju novo svjetlo na Teslu i njegovo oružje. Iz arhiva su iskopali i istražili nikad prije prikazane Tesline nacrte i proračune vezane uz „zraku smrti“.

Murphy i Prince svoja saznanja tijekom istrage dijele se inženjerom Aronom Koschom, koji je oformio cijeli tim kako bi napravili prototip Tesline „zrake smrti“. Ako Koscho dokaže da je konstrukcija i aktivacija ovog prototipa moguća, to bi, potvrđivanjem motiva, svakako išlo u prilog teoriji koja tvrdi da je Tesla ubijen. Ako je „zraka smrti“ mogla značiti prevagu u Drugom svjetskom ratu,  suprotstavljene strane su se zasigurno željele domoći Teslinih planova ili se barem pobrinuti da ne dođu u ruke neprijatelja.

Discovery Channel – službena stranica >>

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!