Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Veliki monitor povoljne cijene – AOC Q3279VWF

Veliki monitor povoljne cijene – AOC Q3279VWF

AOC-Q3279VWF-1

Raznovrsna ponuda monitora tvrtke AOC upravo je postala bogatija za još jedan mode. Radi se o novom članu serije 79 koji kombinacijom 31.5-inčnog zaslona QHD (2560 x 1440 piksela) rezolucije i AMD FreeSync tehnologijom, kao i širokom paletom priključaka predstavlja dobar izbor za posao, kućnu upotrebu kao i igranje.

Monitor nosi oznaku Q3279VWF i baziran je na MVA panelu visokog kontrasta i uskog kuta gledanja. Deklarirana vršna svjetlina slike iznosi 250 cd/m2, uz 5 ms GtG odziv. Panel je 8-bitni s FRC-om (Frame Rate Control) što u teoriji omogućuje 10-bitni prikaz boja. Podaci o kašnjenju signala (input lag) nisu navedeni u službenom priopćenju – za taj podatak ćemo se morati strpiti dok nam testni uzorak ne stigne na adresu.

AOC-Q3279VWF-back

Uz DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 i DVI, monitor ima i analogni VGA ulaz tako da je pogodan i za spajanje sa starijim računalima i laptopima, iako se preporuča koristiti neki od digitalnih priključaka za sliku najveće oštrine.

Baš kao i drugi AOC monitori, Q3279VWF dolazi s Flicker-Free tehnologijom. Obični monitori koji koriste modulaciju širine impulsa – PWM (Pulse Width Modulation) za osvjetljenje, mogu prouzročiti naprezanje očiju i nelagodu zbog treperenja nakon dužeg vremena korištenja računala.

Monitor nema ugrađene zvučnike što nije veliki nedostatak s obzirom na kvalitetu na koju smo navikli čuti čak i iz puno skupljih monitora, no zato je tu 3.5 mm izlaz za slušalice pa korisnik može povezati slušalice ili vanjski stereo sustav.

Monitor se na tržištu očekuje već ovog mjeseca po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.249 kn.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

 1. Monitor je odličan. Upravo sam ga spojio na laptop.
  Čak i na rezoluciji 1920×1080 koja ide max preko VGA kabla zadovoljava moje potrebe.
  Na žalost, laptop mi nema HDMI jer je stariji.
  Možete li napisati kalibracijske postavke za njega ako ste ga testirali?
  (Ili ima neki link gdje se mogu pronaći?)
  Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*