Audio-video uređajiIFA - BerlinPhilipsSajmovi elektronikeVijesti

Napokon brži Philips televizori uz Android

philips-android-tv-demo

Čini se da je napokon TP Vision riješio problem sporog sučelja Philips  televizora – barem ako je suditi po novim modelima s Android operativnim sustavom. Ono što je Philipsu prethodnih godina bila nemoguća misija – hvaliti se brzinom sučelja – na ovogodišnjoj konferenciji za novinare je bilo uspješno demonstrirano. Prema onome što smo vidjeli napredak je značajan i jedva čekamo obećane uzorke za test.

Kao uzor brzine, TP Vision je uzeo moderne pametne telefone, te nastojao prenijeti njihovu brzinu i jednostavnost korištenja na veliki TV ekran. Više od milijardu korisnika Androida na pametnim telefonima i tabletima sada će imati još jedan uređaj s poznatom platformom, a kojim će moći upravljati na različite načine.

 

OnLive sustav za igranje “u oblaku”

Programeri će sada moći kreirati aplikacije specifično za velike ekrane, a naglasak je stavljen i na igre. Dio igara će biti predinstaliran u televizoru, dok će ostatak biti dostupan putem online “cloud” servisa. Jedan od servisa je i OnLive, a čiju integraciju je TP Vision najavio krajem kolovoza:

OnLive sustav omogućuje igranje kompjuterskih igara na velikom zaslonu u vlastitom domu bez potrebe za posjedovanjem same konzole. OnLive igraći sustav bit će dostupan na Philips televizorima s Android operativnim sustavom u Europi od kraja 2014.

Integracija OnLive platforme ‘izravnog pristupa’ u Phillips televizore s Android operativnim sustavom omogućava igračima da prate te igraju najnovije i najpopularnije video igre putem OnLive sustava tako da upravljač za igru spoje s televizorom. Rastuća OnLive zbirka obuhvaća sve vrste video igara, od najprodavanijih i franšiza do sportskih igara u kojima može sudjelovati čitava obitelj, trkačih i akcijsko-avanturističkih igara.

OnLive sustav će raditi na svim Philips televizorima s Android operativnim sustavom.  Na televizore će se moći povezati igraći kontroleri za lakše igranje igara. Podržani su kontroleri temeljeni na XInputu.

OnLive će biti dostupan u Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Nizozemskoj i Irskoj u četvrtom tromjesečju 2014.godine. Sustav će tržišta na ostalih zemalja u Europi stići u 2015. godini, ovisno o OnLive planu lansiranja.

———————————

Prema najavama i demonstraciji funkcioniranja uživo, čini se da će Philips televizori napokon postati zanimljiviji korisnicima koji žele kvalitetno Smart TV iskustvo. Iako će broj aplikacija bitno početi rasti u narednom periodu, smatramo i dalje kako to nije rješenje da prosječni korisnik prigrli Smart TV mogućnosti televizora koji je kupio. Jer, slično kao i u brojnim programima preko satelita – što će nam tisuće aplikacija ako ih ne koristimo i gubimo se u potrazi za onim što nas zapravo zanima. Nekada jeto samo lista priključaka, a nekada pregled zadnjih vijesti preko dobrog starog teleteksta…

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Ovo je veliki napredak u brzini, rekao bih čak 10-tak puta u odnosu na prijašnje televizore (jednog i sam imam tako da znam koliko je nekad iritantno čekati ). Konačno.

  2. Ja sam se iznenadio sa kvalitetom slike i interneta na seriji 7500 sa 3 Ambilighta. Ima dvojezgreni procesor, a brže je otvarao sve što smo mu zadali nego Samsung sa 4 jezgre. Bili su jedan pored drugoga, spojeni na isti wi-fi. Moram spomenuti i subwoofwer što dolazi sa serijiom 7500, da je to pravo osvježenje za zvuk. Svaka čast na tome. Jedino mi je žao što ni nova serija 7900 UHD sa Androidom nema trostrani Ambilight.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!