Audio-video uređajiHDRIFA - BerlinOLEDSajmovi elektronikeVijesti

IFA 2016: LG demonstrira HDR na OLED televizorima

lg-oled-e6

LG Electronics (LG) će u suradnji s najvećim televizijskim kućama i pružateljima sadržaja demonstrirati snagu HDR tehnologije na svom izlagačkom prostoru na sajmu IFA 2016 u Berlinu. Cilj je demonstracije istaknuti LG-evu predvodničku poziciju na svjetskom tržištu televizora te ponuditi posjetiteljima priliku da iskuse HDR sadržaj na LG-evim OLED televizorima. Također, posjetitelji će moći doživjeti sadržaj koji će biti remasteriran uz pomoć HDR tehnologija Dolby Vision™  i HDR10 te Hybrid Log Gamma (HLG).

LG-evi OLED televizori jedini su uređaji koji podržavaju otvoreni format HDR10 te Dolby Vision™ koji preferiraju filmski redatelji i pružatelji sadržaja. Također, svi najveći filmski studiji podržavaju Dolby Vision™ za kinematografske filmove, dok mnogi pružatelji sadržaja koriste ovaj format za usluge prijenosa uživo.

lg-oled-lineup-2016
LG-jev OLED TV lineup za 2016. – B6, C6, E6 i G6

LG će s partnerima održati nekoliko demonstracija na sajmu IFA, od kojih će jedna uključivati prijenos HLG sadržaja preko satelitske mreže ASTRA i zemaljskog sustava za emitiranje British Broadcasting Corporationa (BBC). Hybrid Log Gamma novi je HDR standard razvijen u suradnji BBC-a i japanskog NHK kod kojeg se distribucija jedne sekvence bitova može dekodirati i s HDR prijamnicima, ali i sa starijim prijamnicima koji ne podržavaju HDR. Taj novi standard dizajniran je kako bi omogućio televizijskim kućama da šalju HDR prijenos preko kabela te da pružaju prijenos uživo, što HLG čini odličnom opcijom za emitiranje HDR usluga.

Također, na sajmu IFA 2016 LG će prvi demonstrirati HDR tehnologiju kombinacijom High Frame Ratea (HFR) i HLG sadržaja. Kompanija će udružiti snage s BBC-em i Europskom radiodifuzijskom unijom kako bi demonstrirala HFR HLG sadržaj koji je kompatibilan i s MPEG DASH (IP streaming) i s DVB-T2 sustavom za emitiranje.  HFR je nova tehnologija koja pospješuje kvalitetu Ultra HD slike povećavajući broj sličica u sekundi do maksimalnih 100/120 sličica. Veći broj sličica u sekundi pruža glađi i realističniji prikaz pokreta na zaslonu.

Posjetitelji sajma IFA 2016. pozivaju se da posjete izložbeni prostor LG-a u hali 18 na Messe Berlinu od 2. do 7. rujna te iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima.

Recenzija LG 55B6J OLED televizora >>

Recenzija LG 55E6V OLED televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Znači, ako želite uživati u mogućnostima svog TVa sa vrhunskim programom, odite na IFA 2016 i uživajte, a plaćajte TV pretplatu doma :( Ionako kod kuće čak ni preko neta nećete gledati tehnološki vrhunski program, jer kad ga nađete lijepo piše “Not for your country, we are sorry” ili nešto slično… Tako je bilo i OI RIO 2016 ili je link automatski prebacio na web od HRT gdje nije bilo ničega…

    1. nesto kao playstation now. Ili play memeories. Ili jos 47 sony servisa od kojih ni jedan ne radi u HR. Pa za usranu kameru ne mogu skinuti aplikacije.
      Zato onak generalno ignoriram sve od tih online servisa koje mogu. Ako nije lokoalno i pod mojom kontrolom i mojim uvjetima, ne zanima me.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!