Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

webOS 3.0 samo na ovogodišnjim modelima, stariji modeli će dobiti manju nadogradnju

lg-webos-3.0

LG je i prije CES sajma u Las Vegasu obznanio dolazak webOS Smart TV platforme u novoj 3.0 verziji na ovogodišnje modele. Istog trena vlasnici LG-jevih webOS televizora su postavili pitanje  – hoće li nova verzija stići i na njihove modele (s webOS 1.x i 2.x sustavima)?

Odgovor na pitanje je potvrdan, no uz napomenu. Naime, baš kao što je LG prošle godine napravio nadogradnju webOS televizora iz 2014. s pojedinim mogućnostima webOS-a iz 2015., tako i ove godine vlasnici prošlogodišnjih modela neće dobiti punokrvni webOS 3.0, već blažu varijantu.  Hoće li ona uključivati Magic Zoom za uvećanje objekata i slova uz minimalan gubitak kvalitete, Magic Mobile Connection za jednostavnije povezivanje TV-a i pametnog telefona, Channel Advisor, Music Player, IoTV i poboljšanja u My Channels i Live izborniku, nadamo se da ćemo uskoro saznati.

lg-webos-interface

Ono što se svakako nadamo da webOS 3.0 donosi, te da će ista mogućnosti biti omogućena i na starijim webOS sustavima jest prikaz sučelja u Ultra HD rezoluciji, naravno samo na Ultra HD modelima. Smatramo da je i više nego krajnje vrijeme da se televizori opreme adekvatnim hardverom kako bi mogli glatko prikazivati oštro sučelje na nivou kvalitete koja se od UHD panela i očekuje.

Nadogradnja će biti besplatna. Za sada nije poznato hoće li nadogradnja s novim mogućnostima stići i na prvu generaciju webOS televizora iz 2014. godine.

Recenzije webOS televizora možete pronaći u našoj arhivi recenzija >>

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!