Audio-video uređaji

22″ LCD monitor s HDCP podrškom za 1699,99 kuna

Acer_AL2216W 22″Ako želite uživati u kvalitetnom prikazu HD sadržaja na vašem PC-u, a da pritom ne želite ostati na prosjačkom štapu, Acer AL 2216W monitor je dobar izbor.

Monitor je na akciji u Intersparu po cijeni od 1699,99 kuna, a akcija traje od 2. do 16.1.

Osnovne specifikacije su slijedeće:

– 22″ LCD monitor
odnos stranica 16:10
– maksimalna rezolucija: 1680×1050
– vrijeme odziva: 5 ms
– kontrast: 700:1
– osvjetljenje: 300 cd/m2
matrica: TN
– srebrni okvir
VGA ulaz

Napomena: kurziv (nakošene) specifikacije nisu dane u letku Interspara – jasno je da se izbjegavaju problematične točke ovog zaslona, TN matrica i samo VGA ulaz

Acer_AL2216W

Monitor standardnih specifikacija i rezolucije koji je vrlo atraktivan po cijeni po kojoj se sada nudi. Rezolucija ne između 720 i 1080 HD rezolucije, iako je nešto bliže onoj potonjoj. Odziv od 5 ms je dovoljan za igranja i gledanje filmova, tako da je ghosting vrlo rijetko vidljiv.

Pogledajmo kakav se monitor pokazao na testu koji je proveo BeHardware:

Ovaj monitor nas nije niti pozitivno, no niti negativno iznenadio. Acer-ov model je upravo onakav kakav smo i očekivali prije testa. Nadali smo se da će ponuditi DVI ulaz, no nažalost posjeduje samo analogni VGA – barem u Europi. Druga loša strana mu je ta što smo morali koristiti Auto funkciju svaki puta kada smo resetirali računalo, inače bi dijelovi ekrana bili lagano mutni.

Ovo je definitivno frustrirajuće, no AL2216W kompenzira taj nedostatak iznenađujućim prikazom boja, koji je iznadprosječno dobar za ovu klasu.

Osim nekolicine korisnika koji žele imati proizvod najnovije tehnologije, ovaj je monitor odlična kupnja i bili biste ludi da uložite više novaca u monitor manjih dimenzija. Ako niste totalni ovisnik o starim cijevnim, CRT, monitorima i ako ste spremni prihvatiti sve prednosti i mane što nudi TN matrica, nova 22″ generacija zaslona je solidno rješenje. Filmovi, Internet, strateške, pa čak pucačine iz prvog lica (ako niste previše zahtjevni) će na zaslonima ove klase ponuditi najbolji odnos kvalitete i cijene. Kako je krenulo, 22″ monitori ove klase će potpuno izbaciti 17, 19 i 20-inčne modele s tržišta.

Link na cijelu recenziju: BeHardware

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!