Obavijesti/ostaloVijesti

HD programi i u BiH: Tri kablovska operatera ujedinjeni u Telemach

Britanski investicioni fond Mid Europa Partners, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Evrope (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), te zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vlasnik Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji, ušao je i na bosanskohercegovačko tržište preuzimanjem kompanija BH Cabel Net, Elob i Global Net.
Ova tri kablovska operatera pružaju usluge u Sarajevskom, Zeničko-dobojskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, putem svoje široko razvijene mreže.

Ujedinjenje će unaprijediti servise sve tri kompanije, koje će uvođenjem najsavremenijih tehnologija tržištu ponuditi kvalitetne servise digitalne televizije, interneta i telefonije.

Osim novih, popularnih kanala u ponudi analogne kablovske televizije, dostupne su i usluge nove generacije, potvrđeno je u ovoj kompaniji.
Krajnji cilj je poboljšanje kvaliteta usluga koje se pružaju dosadašnjim i novim korisnicima, uz uvođenje najviših standarda koji vladaju u svijetu telekomunikacija.

Analogna kablovska televizija imat će od sada 67 programa, od toga 19 domaćih, osam regionalnih, četiri filmska i serijska programa, sedam sportskih kanala, osam dokumentarnih, devet dječijih, zabavnih i muzičkih kanala, kao i 11 stranih i jedan interni.

Na informativnim (internom) kanalu gledaoci će moći pronaći i spisak ponuđenih kanala, kao i frekvencije preko kojih će ih moći pratiti.

Sve informacije možete pronaći na www.telemach.ba

Adsense

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Hmm, problem je djelomicna pokrivenost Sarajeva, pa tako samo grah mogu bacati hoce li im se i HS pridruziti (ciji je SD kvalitet slike na granici gledljivog kod 50″ ekrana). Kako stvari stoje u ovom trenu, izgleda da nece. A ko zna, cuda su moguca…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!