Home » Vijesti » 3D » Martin Scorsese odustaje od filmske trake – snima digitalno

Martin Scorsese odustaje od filmske trake – snima digitalno

Martin-Scorsese-digital-format

Digitalni format u kojem se snimaju filmovi današnjice postaje standard protiv kojeg se nemoguće boriti. Tako misli i nagrađivani hollywoodski redatelj Martin Scorsese koji je odlučio napustiti tradicionalan način snimanja filmskom trakon i prijeći na digitalni format.

Tako će Scorsese krenuti u novi projekt digitalnog snimanja filma “The Wolf of Wall Street” s Leonardo DiCapriom u glavnoj ulozi. Radi se o njegovom prvom 2D filmu u kojem će koristiti digitalni format te iako je prošlogodišnji Oscarom nagrađeni film Hugo isto sniman u digitalnom obliku, Scorsese tu nije imao izbora jer se radilo o 3D filmu.

Naravno, velik utjecaj na ovakav potez slavnog redatelja leži upravo u 3D-u zbog kojeg su kina diljem svijeta potrošila ogromne količine novaca na prilagodbu opreme za digitalni format. Također, snimljene materijale mnogo je jednostavnije čuvati u digitalnom obliku nego na filmskoj traci.

Izvor: FilmmakerIQ

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

One comment

  1. Da, mnogo je jednostavnije čuvati podatke, no i mnogo ih se lakše može izgubiti. Pixar je imao taj slučaj gdje je mogao izgubiti veliki dio Toy Storyja 2, no srećom jedna zaposlenica je nosila posao kući pa su spasili podatke: http://www.youtube.com/watch?v=EL_g0tyaIeE&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*