HDRSharpUltra HD 8K

Sharp stavlja prvi 8K TV u prodaju

0914N-Sharp_article_main_image

 

Sharp je prvi zakoračio o novu eru televizije izbacivši na tržište prvi televizor na svijetu sa 8K rezolucijom. Ovo 85 inčno tehnološko čudo sa rezolucijom od 7640×4320 piksela, iliti 33 megapiksela, u mogućnosti je prikazati detalje kao 16 1080p televizora.  Televizor koristi Sharpovu IGZO tehnologiju koja osigurava visoku kvalitetu slike na ovako velikim panelima. Uređaj podržava i HDR prikaz sa svojih 1000 cd/m2 svjetline, a za prijenos 8K signala koristi 4 Hdmi konektora.

Japan priprema svoje Olimpijske Igre 2020 prenositi u 8K Super High Vision formatu, a  ovaj televizor pokazuje da su tehnološke pripreme već odavno započele.  Očito je da se ovdje radi i o pokazivanju moći i postupnoj implementaciji i prezentiranju tehnologije, s obzirom da broadcast još uvijek ne postoji, kao ni ikakakv dostupni video materijal u toj rezoluciji, no prvi se uvijek pamte. Televizor će biti prvo ponuđen broadcast kućama i produkcijskim kompanijama a Sharp očekuje potražnju i iz medicinske profesije od strane kirurga, tako da zainteresirani mogu stati u red.  Uređaj se učekuje na tržištu u sljedećem mjesecu po cijeni od 120,000 Eura.  Prvi TV uređaji za široku namjenu očekuju se na tržištu (po umjerenijim cijenama) 2018.

Izvor: Nikkei

http://asia.nikkei.com/Business/Companies/Businesses-to-get-first-dibs-on-Sharp-s-nextgeneration-8K-monitors

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

10 komentara

  1. Ako gledamo sa tehnološke strane nema tu nikakve novosti jer na ovako veliku površinu nije problem smjestiti 8K piksela. Dakle što se tiče izrade samog ekrana nema tu velikog ulaganje i promjene tehnologije. Ono što je novo je obrada tog signala od 8K piksela što zahtjeva snažnije procesore za obradu slike, a i to nije neka velika pamet i nešto što zahtjeva neka ogromna ulaganja u razvoj nove tehnologije. Ali je zato cijena realno gledano ne pretjerana nego bezobrazna. Jer kao što rekoh nešto stakla za ekran i plastike sa zadnje strane, količina materijala potrošena za nanošenje sloja koji emitira sliku nije ništa posebno u odnosu na full HD ili 4K ekran, jer je taj sloj u mikronima debljine, jedino što umjesto 4 ili 8 procesora koji ibrađuju sliku na 4K modelima sada treba 4x snage za obtradu signala a to znači 16 do 32 procesora za obradu slike ali to ne da ne može koštat tako bezobraznu cifru nego to nema veze s mozgom a tko to kupi i plati toliko za ovako nešto nije ništa drugo nego običan snob.

    Jer ako stavimo 4 od 4K televizora ne dođemo do 4000 EUR ako odaberemo najeftinije 4K modele, a cijena ovoga je koliko ono? Jednaka cijeni 120 4K najjeftinijih televizora, ajde da košta x2 ili x3 ali x120 je ultra bezobrazna cijena, jer ovdje realno gledano nema nikakvog pomaka što se tiče tehnologije, obično naguravanje pixela na veliku površinu, ali tehnologija je razvijena i naplaćena na full HD televizorima. Da mi je samo znati koja su to tako strašna ulaganja koja opravdavaju ovakovu cijenu?

  2. Kao što možemo vidjeti Xiaomi je razobličio cijelu tu nakaradnu igru oko zidanja cijena sa svojim 4K TVod 55″ u koji je uabcio procesor iz smartphona i ponudio TV za 500 USD i još uz to u tu cijenu uključio i soundbar i niskoton, a kako neki kažu da je slika bolja nego na najboljim vrhunskim modelima najrazvikanijih proizvođača. http://www.honorbuy.com/259-xiaomi-mi-tv-55-inch.html

    To će reć da je tehnologija sa smartpohona za obradu slike bolja nego razvikani procesori tvrtki koje se bavesamo izradom televizora.

  3. Nadopuna prethodnog posta. Xiaomi je praktično napravio smartphone sa ekranom od 55″ i dodao soundbar + niskotonac za cijenu od 500 USD. Soundbar ne vrijedi više 30 UD u proizvodnji, niskotonac moža 14 USD, znamo kolika je proizvodna cijena smartphona, dakle jedini trošak im je panel od 55″ za koji ne mogu sami regulirati ceijenu, ali kada nabavljaju milionske serije onda mogu sa proizvođačem dogovoriti fer cijenu. I nemojte ,isliti da Xiaomi na 4k TV od 55″ + soundbar + niskotonac gubi, mogu se kladiti da ima prilično dobar profit. A sada se upitajte koliki je profit na ovom 8K televizoru sa ovako bezobraznom cijenom od 120000 EUR!

  4. Zašto mi nije post od 12:24 odobren, dali je to zbog linka na cijenu od 500 USD za TV 4K od 55″ + soundbar + niskotonac? Nisam ja to izmislio jer su početkom 8 mjeseca lansirali taj TV i po toj cijeni. Ima ga i na Alibai a i na stranicama iz Indoenzije. A spomonju ga i na američkim vjestima. Ima i jedan kupac iz Islanda koji je naručio taj TV poštom.

  5. Svaki kupac ovoga tv-a dobija uputnicu za dozivotni smjestaj u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa…:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!