Audio-video uređajiNajave testova

Na testu: Samsung 65JU7002 – UHD TV ravnog zaslona

samsung-ju7002

Nakon testova Samsungovih modela serije 5, 6 i 9, na test smo dobili model koji su mnogi čitatelji tražili da testiramo – JU7002 u 165 cm velikoj dijagonali. Model je dostupan u širokoj paleti dijagonala, od 40″ pa do 85″, a za svaku od njih Samsung je implementirao niz atraktivnih tehnologija poput PurColor, Precision Black, Peak Illuminator i skaler za prilagođavanje nižih rezolucija na Ultra HD rezoluciju zaslona.

Geometrija zaslona je ravna i upravo se zbog toga mnogima više sviđa upravo JU7002 nego JU7502, a koji bi trebao biti direktan nasljednih popularnog prošlogodišnjeg modela HU7500. Pregledom aktualnih cijena vidljivo je kako su cijene konkretno za 65″ dijagonalu vrlo slične za obje linije, tako da je na korisniku da odabere model koji mu se bolje uklapa u prostor, a i koji mu se više sviđa.

Samsung-65JU7002-cijene
Cijene na dan 16.9.2015.
Samsung-65JU7502-cijene
Cijene na dan 16.9.2015.

Televizor prati isti “chamfer” dizajn okvira i postolja kao i ranije testirani modeli. Okvir i postolje su izrađeni od plastike, iako je ona dobro završno obrađena tako da nije teško pomisliti kako se radi o nekom plemenitijem materijalu. Uz televizor se isporučuje i One Connect Box Mini  koji na sebi ima niz priključaka za lakše povezivanje vanjskih uređaja, prijenosnih memorija itd. Za razliku od “pravog” One Connect Boxa poput onog koji se isporučuje s modelima serije JS9xxx, ovaj nema funkciju Evolution kita, već isključivo služi za praktičnije povezivanje.

samsung-ju7002-one-connect-mini

Uz televizor se isporučuju 2 daljinska upravljača, klasičan i Smart Control. Televizor pogoni Tizen OS.

samsung-ju7002-remote-controls

Kompletan test možete očekivati uskoro, zajedno s postavkama nakon kalibracije za 2D i igranje, a koji ćemo objaviti na TV Calibration with Darko YouTube kanalu.

Zahvaljujemo Samsungovom uredu u Hrvatskoj na ustupljenom televizoru za potrebe testiranja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!