Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG kupuje WebOS od HP-a za svoje pametne televizore

LG-kupuje-WebOS

Korejski div potrošačke elektronike LG, odlučio je kupiti WebOS mobilni operativni sustav od jedne od najvećih tehnoloških tvrtki u svijetu Hewlett-Packard (HP). Radi se o neuspjelom operativnom sustavu za pametne telefone koji će sada dobiti drugu priliku kod LG-jevih pametnih televizora.

WebOS se temelji na internet aplikacijama koje funkcioniraju s različitim uređajima. Prije par mjeseci Enyo je počeo programirati aplikacije za novu platformu te je Netflix bila prva dostupna. Pandora i YouTube aplikacije su također u razvoju. LG će preuzeti sve, uključujući izvorni kod, inženjere i WebOS internet stranice. Međutim, korejski div ne planira koristiti WebOS za pametne telefone, već samo za svoje televizore.

WebOS inicijativa, čini se, ne mora biti samo dio LG-a, s obzirom da je HP nedavno primljen u Smart TV savez koji obuhvaća LG, Philips, Panasonic, Bang & Olufsen, Sharp, Toshibu i Loewe.

Sad je samo pitanje što će se dogoditi s LG-jevim planovima za Google TV?

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!