Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG kupuje WebOS od HP-a za svoje pametne televizore

LG-kupuje-WebOS

Korejski div potrošačke elektronike LG, odlučio je kupiti WebOS mobilni operativni sustav od jedne od najvećih tehnoloških tvrtki u svijetu Hewlett-Packard (HP). Radi se o neuspjelom operativnom sustavu za pametne telefone koji će sada dobiti drugu priliku kod LG-jevih pametnih televizora.

WebOS se temelji na internet aplikacijama koje funkcioniraju s različitim uređajima. Prije par mjeseci Enyo je počeo programirati aplikacije za novu platformu te je Netflix bila prva dostupna. Pandora i YouTube aplikacije su također u razvoju. LG će preuzeti sve, uključujući izvorni kod, inženjere i WebOS internet stranice. Međutim, korejski div ne planira koristiti WebOS za pametne telefone, već samo za svoje televizore.

WebOS inicijativa, čini se, ne mora biti samo dio LG-a, s obzirom da je HP nedavno primljen u Smart TV savez koji obuhvaća LG, Philips, Panasonic, Bang & Olufsen, Sharp, Toshibu i Loewe.

Sad je samo pitanje što će se dogoditi s LG-jevim planovima za Google TV?

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!